12 sep2012
3
Av Junior · 8 · 859 visningar · gillad 2 gånger

kolik

tji fick jag för min helt underbara graviditet, visst de tvar kämpigt på slutet.

men jag hade inte tillstymmelse till foglossning, alla blodvärden var fina hela tiden..

men nu.

kolik och ledsamhet kvällarna igenom.

fy fan vad jobbigt det är. mest för Lumis såklart, men även för mig och K.

hon är 9v idag så det är int emånga veckor kvar om det nu är 3-månaders kolik.. köpte amningste igår, får se om det kan ge nått resultat..

 

hon är en nyfiken filt denna donna.

sen andra dagen på bb har hon följt med me blicken, hon började 'prata' för 2veckor sen, skratta har hoon gjort sen hon var runt 5v. och det är inget aagknipsskratt, utan hon har verkligen svarat med ett leende. det är häftigt, vi antar att hon är väldigt tidigt i sin utv.. säkert därav att hon är lite ledsen emellanåt,det hände rnog mycket i hennes kropp och hjärna.

lillpluttan

Kommentarer

Av dalkullan · 11 år sedan ·
4

Åh det där känner jag igen så väl! Vi köpte en "kolikgunga" Det underlättade massor på kvällen när vår dotter hade sin skrikperiod. Har du även testat sempers magdroppar?

Av juliet · 11 år sedan ·
3

Det är inte många som vad kolik igentligen står för men det är när man haft det svårt livet innan eller imellan som tårarana kommer när man minns och känner sig trygg så det rensas skit som jag brukar kalla det. man tror att man har ont i magen men det kan stämma till viss del för många stänger in sina känslor där. låt henne gråta färdigt och ni får en lycklig unge.

Av SaganSomBlevSann · 11 år sedan ·
5
Minifom hjälpte oss mycket, likaså att ha samma kvällsrutin varje kväll. Att hålla tretimmarsschemat med maten och bada! Lycka till!
Av Matilda_W · 11 år sedan ·
5

Pysventiler var vår räddning genom kolik! Skönt att det snart är över för er del :)

Av Junior · 11 år sedan ·
3

vi har testat miniform och sempers magdroppar. miniform slutade vi med då det inte gav nån effekt efter 2v.  magdropparna ger vi ändå, då det är 'naturliga' bakterier som inte skadar om hon får.

kolikvagga har jag hört om.. men den kostar 2500:- vet att det är värt varenda öre, men nu är det knappt 3v kvar..

vi håller henne i famnen, vyssjar, nynnar det går liksom inte att få henne att sluta att gråta, så nog får hon gråta klart.

och hon kommer bli den gladaste ungen väl när detta är över, för så glad som hon är när hon inte är ledsen har jag nog inte sett en såpass liten vara :)

vad är pysventiler?

Av Junior · 11 år sedan ·
3

om eran lilla sov, väckte ni bebis då föör att hålla just 3timmars matningen? iom att lumis är svårsövd och lättväckt brukar hon får sova när hon väl somnat, både på dagarna och på natten. men inte mer än 5timmar. då väcker jag henne för att hon ska få äta.. oftast vaknar hon förvisso mellan 3-4timmar.

Av PaulineK · 11 år sedan ·
5

Pysventlier är ett plaströr som man för upp i rumpan så att gaser ska komma ut lättare, funkar skitbra för oss! Så dem rekommenderar jag starkt, finns på dem flesta apotek, "windi pysventiler" heter dem. Och sover min dotter låter jag henne sova. I början väckte jag henne på nätterna men har kommit fram till att det var dumt så numera får hon sova tills hon vaknar av sig själv. För är dem hungriga så vaknar dem. Min dotter är också svårsövd och lättväckt så numera försöker jag ta vara på dem stunder hon sover. Hoppas det löser sig för er. :)

Av Junior · 11 år sedan ·
3
Okok Kan absolut vara värt att testa då lilla donnan är jätte fisig av sig. Fiser väldigt ofta och när hon är ledsen och fiser kan vi nästan höra hur svårt det var för den att komma ut. Ja det är ingen bra kombo, lättväckt och svårsövd. Tack för tipset.

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar