16 aug2013
4
Av Emmawetterholm · 6 · 468 visningar · gillad 0 gånger

kokt torsk = supergott

Tror de finns fler här som har samma problem som mig, att hitta på goda fiskrätter att äta, jag har typ bara ätit lax i ugn med romsås och potatis, om och om igen... Kanske lite färdig panerad fisk med spenat ibland men lax är favon. Men idag så gav jag mig på kokt torsk med äggsås och potatis, Supergott! har alltid blivit skrämd av tanken på äggsås och koka fisk men det va super enkelt! Och det fick topp betyg av lill tjejen! hon åt som en galning, och de blev ärtor på hela golvet när hon skulle ge sig på att äta ärtor med gaffel XD

Men hur simpelt som helst, gick inte ens efter ett recept ;) Ska jag defenetivt laga flera gånger :D Men nu ska jag läsa godnattsaga och stoppa stumpan i sängen så blir de film med lillasyster ikväll :D

Kommentarer

Av Bananapa · 10 år sedan ·
5
Lät gott, man har hyfsad idetorka när de gäller mat, snöar in på samma rätter jämt. Hur gjorde du detta ;) lät gott
Av jessica03 · 10 år sedan ·
5
Håller med! Supersmarrig mat :) Ugnsbakad torsk med ex. Hackad purjolök, paprika och tomat ovanpå, krydda och smör är även det gott och väldigt enkelt!
Av Emmawetterholm · 10 år sedan ·
4

Oja specielt när de kommer till fisk tycker jag, när det är extra viktigt att äta dessutom XD

Superlätt, vatten i en kastrull så det täcker portionsbitar av torsk, sen en fiskbuljongtärning i och några vitpepparkorn, 1 tsk salt och ett lagerblad. Koka upp och ställ av plattan, i med torsken i mellan 3-5 minuter tills den är vit rakt igenom. Sen bara koka potatis till. Sen äggsåsen så tog ja typ en matsked smör i en kastrull och smälltde det och i med typ 1-2 matskedar mjöl beroende på hur mycket sås man ska göra och i med ca 3 dl mjölk och en skvätt grädde, låta koka upp tills det tjocknar och ha i salt och vitpeppar och ett hakat hårtkokt ägg i och lite persilja så va de klart :) Och servera med ärtor så har man en stor hit :D

Av Bananapa · 10 år sedan ·
5
Ska garanterat testa!
Av carro_gbg · 10 år sedan ·
7
Ett annat tips på äggsås (så som vi gör) smält smör ta en liten del av spadet du kokar fisken i och sedan två eller tre hårdkokta ägg i det :)
Av finastina · 10 år sedan ·
1

oj va kul du frågar jag har ett specefiktkt enkelt och bra nyttig variant det går bra med vit fisk vAad som. smöra en ungsfast form i med fisken i bitar blanda tre dl grädde med en halv till 2 tredjedelar tub  kaviar vispa.vitpeppar lite på fisken på med kaviargrädden och in i ugnen 225 grader i 45 minuter till en timme.kokt potatis görs före du ställer in fisken i ugnen.

 

samma sak men tre dl grädde 1.5 dl majonäs och senap. på fisken hackad lök. den blir krispig när den severas.

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar