06 jul2011
4
Av Keviic · 11 · 1223 visningar · gillad 0 gånger

Irriterad!

Okej, jag förstår att folk vill hjälpa till med Novalie men nu är det lite väl mycket?

Jag får knappt hålla i mitt eget barn, jag har fått byta blöja EN gång, matat henne ett fåtal gånger (kör ju med ersättning), inte fått klä på henne eller byta kläder på henne. - Det känns inte ens som mitt barn längre.

Sen är "vissa" så jävla överbeskyddande. Novalie håller på att SVETTAS IHJÄL men "vissa" stänger balkong dörren, trots att det är kvavt som fan och varmt, för hon kan bli "kall" och "sjuk"? Och pälsar på henne massa filtar och grejor. Det var liksom säkert 30 grader varmt idag dessutom?

"vissa" går även in i rummet för att kolla om hon är vaken och hungrig var tredje minut. Är hon hungrig och vaken så lär hon ju skrika och göra sig hörd?

Nej, det är för mycket helt enkelt! Och det har verkligen gått för långt om min egen dotter inte ens känns som min längre.

Självklart uppskattar jag ju allt dom gör, men snälla någon? jag kan väl ta hand om tjejen jag bärt på i 9 mån och fött? Hon är ju faktiskt bara 4 dagar gammal och faktiskt behöver hon SIN mamma.

Kommentarer

Av Bettli · 10 år sedan ·
4

Förstår att du blir irriterad. Försök säga ifrån och säg att du vill göra saker själv med ditt barn och att det är du som är hennes mamma. Du behöver din tid med henne lika mycket som hon behöver din.

Av angellove · 10 år sedan ·
4

Oj då!!!!

Klart man vill ta hand om sitt eget barn.

Vilka är "vissa"? Släkt eller vänner.

Säg att ni vill vara ensamma några dagar nu så ni får mysa på riktigt med varandra.

Av · 10 år sedan ·

första tiden är extremt viktig tillsammans, som barn och föräldrar.

säg åt dom som det är att du vill vara själv med ditt barn lära känna det osv, eller att ni ska ta en dag då ni ska iväg och så låser ni dörren!

hoppas det blir bättre,:)

Av anneli_g · 10 år sedan ·
5

men herregud hur mycket folk har du hemma egentligen?? har hört att föräldrarna ska va ensamma med barnet första veckan för att få lugn och ro att skapa rutiner och trygghet för barnet. kör ut alla människor så ni får va ifred :P inte så bra för barnet att ha massa påhälsning så tidigt med tanke på smittorisk heller, hon har ju nästan inget immunförsvar än! helst ska väl så få som möjligt ens röra henne :P stå på dig! *kram*

Av maddeahlis · 10 år sedan ·
3

Oj, va irriterande. Ta ett rejält snack med folket och säg som du känner och tycker för så där ska det inte vara. Lycka till med bebisen och se till att DU får ta hand om henne=)

Av Keviic · 10 år sedan ·
4

Kanske skulle tillägga att vi tillfälligt bor hos min svärmor ("vissa") eftersom det tydligen är fullt med mögel i lägenheten hemma så vi är bannlysta därifrån. Eftersom det var så mycket att hon hade varit död idag om hon hade stannat där.

Av Sara_82 · 10 år sedan ·
3

Säg ifrån! det ska ju vara "er" tid nu, bara din nya lilla familj. 

Av angellove · 10 år sedan ·
4

Även om det är svärmor så måste du säga ifrån.

 

Av Zanna33 · 10 år sedan ·
4

Det är superviktigt att du bondar med din egen bebis. En blöja på 4 dagar?? För fan, be dem hålla sig undan!!! Jag hade blivit vansinnig. Du måste knyta band med ditt barn ifred. Blir skitarg när jag läser att dem tar över. Vansinnigt!!! Kräv din rätt och skit i vad de säger. Som du sa, du bar henne i 9 månader, och nu måste ni lära känna varann utanför magen!!
Lycka till!

Av fundersam-unggravid · 10 år sedan ·
5

Gud vad tokig jag hade blivit!
Tycker synd om dig också för det är så jävla svårt att säga nej och vad man egentligen tycker till sin svärmor!

Men nu gäller det faktiskt ditt barn, och det är ju så otroligt viktigt i början att man knyter band till sitt barn.. Är ju hemskt om hennes farmor ska ha starkare band till henne än du och hennes pappa! Nu måste du ta tag i det där, prata med din sambo! Bebisen är eran!

ingen jävla svärmors gose-nalle! Hälsa svärmor det ifrån mig ;-) KRam till er :-)

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar