10 feb2013
4
Av micho · 3 · 463 visningar · gillad 2 gånger

Hysteri med gravtest!!

Tänkte bara skriva ner lite funderingar som jag har ang. gravtester!

Kvinnor i allmänhet (jag oxå) blir helt hysteriska om mensen blir 1 timma försenad, springer till apoteket och köper hem gravtest och för vissa blir testet negativt! Detta blir ju alltid en besvikelse om man längtat efter att bli gravid och verkligen försökt!

Jag va precis så när vi försökte bli med barn! Många gånger hade jag alla symptom till och med nid blödning en månad! Men ändå var det negativt gavtest!  Jag kunde köpa 3-4 gravtest då det kanske var fel på testet!!

Nu har vi försökt bli med barn sedan oktober och inget har hänt! Men mensen har spökat fram och tillbaka! Såfort mensen vart 1 dag sen köpte jag gravtest med negativa besked varje gång :-( ! Bokade tid hos gyn men va tvungen att avboka då mensen dök upp samma dag som jag hade tid 20 dagar försent!!

När jag sen satte mig ner och funderade så undrade jag av vilken anledning måste jag veta att jag är gravid just dagen mensen uteblir? Vad spelar det för roll om jag bara låter det gå 1 månad eller 2 innan jag ens skall reagera på att mensen faktisk är sen och kanske bör söka hjälp? Jag vill inte bli besviken längre!! Jag vill ju så gärna bli gravid men jag tror att hysterin kring det kanske sätter stopp för oss?

Vad tror ni?

 

Kramar från en smått hysterisk 2 barnsmamma som så gärna vill bli gravid!!

Kommentarer

Av milkshake · 11 år sedan ·
5

Kul att höra någon med exakt samma åsikt som jag :) Tror att många skulle må oerhört mycket bättre av att lugna ner sig och inte börja testa redan flera dagar innan de väntar sin mens (?!) och sedan minst en gång om dagen efter BIM. Förstår att om man verkligen önskar ett barn kan man bli smågalen av otålighet, men ändå... själv testade jag när mensen var två veckor försenad. De två veckorna tog inte kål på mig ;)

Av tebbo · 11 år sedan ·
7
Håller helt med! Jag kunde bli hysterisk på att min mens alltid var sen även när jag inte ens ville bli gravid men sen den månaden jag väl blev det så antog jag att mensen var sen pga stress och tog ett test först när den inte synts till på en vecka och jag ville vara säker på om jag skulle tordas ta ett glas vin till helgen. Blev ju iaf en veckas mindre väntan om inte annat.:)
Av jessica03 · 11 år sedan ·
5
Jag håller också med! Jag har alltid väntat flera veckor med att ta test om inte mensen dykt upp. Finns ju 100 olika anledningar till att mensen kan utebli/försenad och inte enbart graviditet. Bättre att ha lite is i magen och vänta. Tror nog att både psyket och plånboken mår bättre av det :)

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar