25 jun2012
4
Av glasflickan · 6 · 439 visningar · gillad 0 gånger

hur stor risk för graviditet?

Hur stor risk är det att man blir gravid av avbrutet samlag? När man ammar och inte ens fått tillbaka mensen?

Kommentarer

Av Antonocornelia · 11 år sedan ·
5
Väldigt liten.
Av nilamis · 11 år sedan ·
4

jag vet inte hur stor risken är men jag skulle ej rekomendera det. Jag blev gravid när jag och min sambo hade ett avbrutet samlag och nu är jag gravid. Har en dotter på 5½ månad så det kom verkligen som en chock! Jag kan tillägga att jag inte fått tillbaka min mens sedan förlossningen och har absolut ingen aning om hur långt gången jag är.

Av Bumbi · 11 år sedan ·
5

Avbrutet samlag är ju ingen säker preventivmetod och jag har blivit gravid så med bägge mina (kan inte använda mig av säkrare alternativa preventivmedel). Mannen kan ju komma lite innan och skulle det komma lite sperma vid slidöppningen eller att ni har sex snabbt efter igen så kan det finnas spermier kvar i snoppen.

Ammar du alla måltider? Hur gammalt är barnet?

De säger att ammningsmetoden enbart fungerar om man inte har fått mens, man ammar alla måltider och att den bara fungerar i 6 månader som längst.. Men.. den fungerar på så sätt att man då skjuter upp ägglossningen men ägglossningen sker ju 2 veckor innan mens och du kan ju inte veta när det blir.

Därför måste jag säga att möjligheten finns men som kombination borde risken bli minimal, men vill ni inte ha ett barn nu rekomenderar jag er att skydda er på annat vis.

Av glasflickan · 11 år sedan ·
4

Ska kanske köpa ett test då. hummm

Av glasflickan · 11 år sedan ·
4

Ja det har du rätt i. Jag känner mig rätt dum just nu. 

Av glasflickan · 11 år sedan ·
4
Testade negativt så inte gravid.

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar