28 nov2012
5
Av hotshotbabe · 6 · 1253 visningar · gillad 4 gånger

Dödsångest, rädsla inför 2a förlossningen!

Usch nu har jag sån dödsångest och rädsla inför den kommande förlossningen, jag inbillar mig att jag bara har 3 mån kvar att leva o va med min son, ibland kan jag sitta o titta på han o bara börja stört böla o tänka att shit om 3 mån måste han leva utan sin mamma, jag har fått för mig att jag kommer förblöda och dö under förlossning, jag tror det pga att jag blödigt sånna enorma mängder denna graviditet utan att veta vrf? Tror jag aldrig blödit så mkt i mitt liv tidigare.... Drf känns det som att vid förlossningen så blöder jag ut allt... Men min första sin blödde jag enbart 2,5 dl allt som allt.. Typ inget ju! Usch vet inte vad jag ska göra för att glömma dessa tankar...!!!!

Kommentarer

Av Tess02 · 11 år sedan ·
2

Kontakta förlossningen, dom brukar kunna erbjuda stöd/samtal för personer med förlossningsrädsla. 

Av Antonocornelia · 11 år sedan ·
5
Jag blödde också en hel del när jag väntade mitt andra barn så var precis som du rädd för ett blodbad vid förlossningen men det var som att kroppen hade blött klart redan under graviditeten
Av hanab2 · 11 år sedan ·
5
Fråga din bm varför du blöder. Kanske hjälper att få en förklaring. Samt prata med bm om din rädsla. Även om det skulle vara så att du får en blödning så har de goda resurser att ta hand om dig. Oftast hjälper det att prata om sina rädslor.
Av baby87 · 11 år sedan ·
5

Heej!

Jag var helt tvärtom jag, vi väntade och längtade hela grav inför den stora dagen, vi hade ju gjort d förr och den förlossninggen gick fort o smidigt....

Men sonen visade sig väga 4120g & vara 52 cm lång, mot min lilla dotter som knappt vägde 3200g & var 48 cm när hon föddes -10.
Sen hade jag EDA bedövning med henne, allt tog allt som allt 8 timmar prick.

Sonen ville till att börja med inte ut, vattnet gick 23.30, oregelbunda värkar fram till 06,07 fick sen dropp & då hann jag istället inte med någon EDA utan fick klara mig på lustgas, det var den värsta upplevelsen jag varit med om, att klämma ut en 4 kilos unge utan bedövning!!
Så utan att skrämma dig med mitt lilla inlägg, jag trodde verkligen att d skulle bli en dans på rosor och jag var till helvetet o tillbaka i smärtväg, du som är rädd och orolig kommer säkert bli glatt överraskad och gilla läget efter förlossningen :)
Stort lycka till, man kan bli förvånad hur saker urartar sig :)
 

Av hotshotbabe · 11 år sedan ·
5
Tack tjejer! Innan första förlossningen va jag inte alla rädd o förlossningen gick perfekt , men nu känns livet så värdefullt när jag redan har min son, och blödningarna jag haft låg bakom moderkakan och ingen kan förklara dom har varit inne mkt på sjukhus för dessa.. Drf tror min hjärna att nu kommer jag att förblöda o dö... Kan inte släppa tanken :( känner mig så löjlig!
Av hanab2 · 11 år sedan ·
5
Det är absolut inte löjligt att känna sig rädd och orolig men jag tycker ändå att du ska prata med bm, för även om rädslorna finns där så är det inte troligt att de är förenade med verkligheten. Om sjukvårdspersonalen anser att det skulle finnas en stor.blödningsrisk under förlossningen skulle de förmodligen rekommendera snitt. I vilket fall så känner de till.dina blödningar. Prata med bm, jag tror att när det väl blir dags så kommer du säkert att tänka på andra saker. Men du ska inte känna dig dum över att vara rädd, det är helt naturligt!

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar