23 sep2013
3
Av scorpionqueen74 · 7 · 461 visningar · gillad 4 gånger

Deppig å nere

Idag var vi och gjorde vårat KUB-test.. "skruttis" mådde jättebra och sparkade boll i magen när bm försökte få en bra bild att mäta huvud och nacke.. Hen satt i en svår position, men efter många försök fick hon så hon kunde ta mått på huvud och nacke. Nytt beräknat förlossningsdatum blev 27/3-14. 

Men vår lycka blev inte långvarig, ... Svaren visade att jag ligger i högrisk zon för ett barn med Down Syndrom, närmare bestämt 1:66 del.... Snacka om att falla platt i golvet.... :-(

Nu blir det fostervattenprov den 3 okt för att säkerställa, och sen får vi ta ställning till hur vi ska göra.... 

Någon som varit i samma sits? Hur gjorde ni i såna fall?

Kramar....

Kommentarer

Av jvsm · 10 år sedan ·
5

åh så jobbigt! kram!!

Av Caline · 10 år sedan ·
5

Åh... jag beklagar verkligen.

Slapp som tur var den sitsen, men jag hoppas verkligen att allt löser sig tilld et bästa. Lider med dig/er!

 

Styrkekram

Av Bananapa · 10 år sedan ·
5
1:66 är lågt men de är ändå 65 chanser att de inte är någon fara. Men jag förstår precis eran oro! Har gjort kub några ggr och andra gången fick jag 1:4 och de var enäggstvillingar. Vi valde efter mycket om och men att ta bort dom. Var ett jättetufft beslut, men eftersom de var två så hade de inte gått, får ändå tänka på vad vi har och hur de skulle bli. Barn med down har oftast tilläggshandikapö som epilepsi, hjärtfel m.m. Tänker på er och hur ni än beslutar efter fp så är de erat beslut! Gör de som känns rätt för er, lyssna inte på vad alla säger. De är alltid lätt att sitta bredvid och säga vad som är rätt och fel. Lycka till!
Av scorpionqueen74 · 10 år sedan ·
3

Tack alla.....  :-)

Av Kashmir89 · 10 år sedan ·
7
Jag kan förstå din oro men jag kan inte förstå ett beslut om att ta bort ett önskat barn. Varför ska det barnet vara mindre älskvärt och mindre speciellt för dem som är föräldrar? Jag har syskonbarn men alla dess olika diagnoser och vi älskar dem lika mycket tror nästan att jag älskar dem mer pga deras diagnoser då det är dem som gör dem till dem dom är <3 Jag tycker att det är lika fel att ta bort ett barn pga downs än ett barn som inte har de könet som de tänkt sig från början. Men beslutet ligger så klart hos er och det är ni och inte jag som skall ta det beslut :) Ni får en styrkekram iaf då tuffa beslut alltid är tuffa vad det ä handlar om <3
Av carre73 · 10 år sedan ·
3
Usch så jäkla trist! Gjorde inget kub test( gör inte här uppe) utan hoppas på det bästa men jag har ju fyllt 40 så nu blev jag ju lite mer orolig. . Hoppas allt går vägen för er iaf :)
Av scorpionqueen74 · 10 år sedan ·
3

Hej å tack för alla varma kommentarer... :-)

Vi har i veckan nu tagit ett beslut ang allt detta, och vi hoppas vi gör rätt.. 

Eftersom risken för missfall finns vid fostervattenprov, så har vi beslutat att inte göra ett fp-prov. Vi har tänkt igenom allt, och kommit fram till att vi vill behålla barnet oavsett vilket.

Och eftersom risken finns för missfall, hade det varit olyckligt om det visade sig att barnet inte hade ds, om jag fått missfall. Det hade känts mycket tyngre än att behålla ett barn, som jag vet vi kommer att älska över allt annat. Hen är väldigt efterlängtad, så vi njuter nu i fulla drag av att veta att hen växer och frodas i magen.

Det finns ju trots allt stor chans att barnet inte är sjukt, det var ju trots allt bara en riskbedömning...

Kram alla!! 

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar