11 maj2012
5
Av madde70 · 3 · 414 visningar · gillad 0 gånger

Bestämma själv

Jag har funderat på det med förlossningen mycket det sista.Varför varför kan man inte få bestämma själv om man vill bli snittad eller inte.Fan det är ju min kropp och vågar jag inte föda så vågar jag inte.Jag vet ju att det är mer riskabelt med kejsarsnitt men som sagt det är min kropp och min bebis.Det är ju så ytterst sällan det går illa vid ett planerat kejsarsnitt,det kan ju lika gärna hända något vid vanlig födsel.Man kan ju tycka att jag inte borde vara så rädd efter att jag fött 4 barn varav ett par tvillingar.När jag födde tvillingarna hade jag inget mer en lustgas.Jag har blivit helt kass i ryggen efter den förlossningen men det verkar inte som man kan ha det som en ursäkt heller:(Jag märker att jag har fått början av framfall under den här graviditeten så jag tror det skrämmer mig med mycket till att föda vaginalt.Låter knäppt men jag är fan rädd att hela underlivet skall ploppa ut.

Hörde ni det förresten om den prao eleven eller praktikanten  som fick vara med på ett kejsarsnitt och skära,var i Malmö tror jag.Vilken läkare sådan borde ju avskedas på direkten..

 

Kommentarer

Av Lillplutt92 · 11 år sedan ·
5

Själv så tycker jag kejsarsnitt endast ska användas när det är akut eller något är fel inte om man har räddsla man har själv gjort bebisen och man vet vad det väntas. Men så tyckeer jag :) Det är sjukt underbart att föda vaginalt trots smärta o sånt  man kämpar för att få ut sin lill* Helt underbart tycker inte flickorna ska va rädda för detta min värsta tanke är om jag någon sin ska bli snittad då vill jag nog heller dö ^^

Av SK_Lopez · 11 år sedan ·
5
Spelar ingen roll om du har barn sedan tidiare, dina känslor är vad dom är. Har du funderat på att gå och prata om det på förlossningen redan nu? Vet att man kan få hjälp. Kanske kan hjälpa att reda ut dina känslor. Tycker inte det är fel om du mår så dåligt över det att det är psykiskt bättre för dig att få snitt. Oavsett så är det din förlossning. Lycka till :)
Av ida_bebis · 11 år sedan ·
3

Vet hur du tänker på känner. Tänkte samma sak å då jag låg inne på förlossningen med dottern så skrek jag om kjejsarsnitt under hela förlossningen då ja också är rädd. Men inte fick jag de inte. Tur nog så blir de inga fler barn för min del vill inte uppleva rädslan igen

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar