26 jun2013
5
Av hanab2 · 3 · 350 visningar · gillad 1 gånger

38+6 TUL, lyckorus och hinnsvepning

Ja, vad konstigt. Sovit dåligt då jag vaknade 4 imorse. Somnade om först 6.30 men så vaknade sonen 20 minuter efter. Tänkte att så fort jag är hemma från sjukhuset ska jag lägga mig.................... Men... Var på Näl kl. 10.30 och gjorde TUL. Lillprinsen är större än genomsnittet men hon mätte honom bara till 3700g just nu vilket känns jättebra! Hon sa att större bebisar år svårare att uppskatta och att det brukar fela +/-500g. Så hon sa att han kanske egentligen ligger runt 4100g. Men i vilket fall känns det kanon, då år ju vaginal förlossningen absolut genomförbar!......................... Sen blev det gynkoll, lite oförberett, och jag var öppen 3cm, huvudet låg långt ner och hinnorna buktade. "Jag sveper runt lite här", sa hon och gjorde en hinnsvepning varefter jag var öppen nästan 4cm. Kändes nästan ingenting när hon höll på. Fick en.ny tid för koll på bf men läkaren trodde nog att bebisen redan skulle ha kommit då. Nu känner jag mig mer ivrig och förväntansfull och lycklig inför förlossningen så jag hoppas verkligen att det drar igång! Min man fick lite småpanik när jag ringde honom och berättade om besöket. "Va?! 4cm, då.år det ju snart klart ju!" och visst har han lite halvt rätt i alla fall. Skönt att ha öppnat sig såpass utan smärta, hoppas resten går.smidigt sen också!!

Kommentarer

Av saraarkbark · 10 år sedan ·
5
Oj, så speciellt!! Om du redan ær øppen 4 cm så ær ju førlossningen igång :D blir helt sækert bebis nu!!
Av smexpotatismos · 10 år sedan ·
4

åhh vad roligt , snart kommer den lille :) min lillebror vägde 4760g när han kom och mamma klarade honom vaginalt. det är sjukt vad kroppen kan. lycka till nu och vila ut ordentligt :D

Av hanab2 · 10 år sedan ·
5
Tack :-). Än har det inte hänt nåt.... Trodde verkligen att nåt skulle hända idag med tanke på 4cm... Vi får se. Ja, storebror till lillprinsen vägde 4955g när han kom, delvis därför vi fick göra TUL. Så det känns jättebra att veta att den inte är större :-)

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar