Produktrecensioner

Stora boken om barn

Betyg 4,67 av 5
4.67 av 3 recensioner
Tillverkare: Prisma
Kategori: Bok & Film
Visad 4575 gånger

3 Recensioner

12 år

Betyg 5 av 5
Har andvänt produkten i 1 månader

Har hittils bara läst om graviditet och förlossning i boken. Och jag gillar den hittills! Gillar även att barnetsutveckligsfaser finns med, jag menar den täcker det mesta du undrar om. (iaf jag)

Om jag jämför denna med 2 andra böcker jag har så får den full pott!

Bra bok!

 

12 år

Betyg 5 av 5
Har andvänt produkten i 2 år

Stora boken om barn - Att vänta och föda: barnets sex första år

Författare: Hofsten, Kristina, Lidbeck, Lena
Förlag: Prisma Bokförlag
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9151832232
Recensent: Prisma Bokförlag

Att vänta och föda. Barnets första sex år: utveckling, utrustning, mat, sömn, lek, språk, säkerhet, sjukdomar... Stora boken om barn utgår från svenska förhållanden. Här finns allt du behöver veta om att vänta och att föda, samt om barnets första sex år.

Stora boken om barn är indelad i sex delar:
Att vänta barn: Vad händer månad för månad, att sköta om sig, fostrets utveckling, motion m.m.
Att föda barn: Om smärta, fosterövervakning, den normala förlossningen, komplikationer, efter förlossningen, att komma i form, amning m.m.
Det första året: Att sköta den nyfödda, utveckling och utrustning det första året, skrik, sömn, spädbarnsmassage, mat, leksaker, barnsäkert, m.m.
Barn mellan ett och sex år: Att skiljas från mamma och pappa, språk, trots och uppfostran, könsidentitet, lek och leksaker, böcker och TV, skolstart, utrustning, mat, sport och fritid, barnsäkert, m.m.
Bra att veta: Familjerätt, konsumenträtt, försäkring, tvätt, varningssym-boler,m.m.

Stora boken om barn är granskad av experter inom alla områden som behandlas och är illustrerad med cirka 300 fotografier och teckningar. En ovärderlig handbok för alla blivande och nyblivna föräldrar. Kristina Hofsten är konsumentjournalist och har skrivit om barn och barns saker under många år. Hon arbetar på Vi föräldrar. Lena Lidbeck är frilansjournalist och har skrivit om graviditet, förlossning och barns behov under många år.   

 

Med andra ord en bra bok till föräldrar om barn. Boken var som en guide då jag var gravid och till och med när jag fick min son.

 

Rekomenderar alla föräldrar eller nyfikna att läsa boken.

12 år

Betyg 4 av 5
Har andvänt produkten i 3 månader

Boken "Stora boken om barn" täcker många olika ämnen. Jag har mest läst om delarna som handlar om när man är gravid och vad man kan förvänta sig i varje vecka/månad. 

Boken täcker upp både vad som kommer hända med kroppen, med bebisen och vad man gör på besöken på mvc. De skriver om hur man ska sköta om sig själv och bebisen: vad man ska äta för typ av mat, hur man kan motionera, vad man bör avstå från m.m.

Det finns även med delar som vänder sig till pappan, vilket kan vara bra. Papporna lämnas, eller känner sig ofta utanför och det kan underlätta om de kan förbereda sig genom att läsa lite vad de kan känna och förvänta sig och hur de kan förhålla sig till allt mamman går igenom.

En del av boken har med olika övningar som är bra för en gravid kropp. Det är även ett litet yogaprogram man kan göra. Det är både text och bilder, som kan underlätta.

Den senare delen av boken, eller egentligen den största delen av boken, som jag bara har tittat lite grand på handlar om barnets första år. Det verkar som om det mesta man behöver veta för att ta hand om en liten knodd finns med där. De går igenom varje ålder och olika teman som genomsyrar barnets vardag.

Nu har jag som sagt mest läst den första delen av boken, men den verkar lovande. Redan nu har jag fått svar på många frågor som dykt upp.

Skriv rencension

Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Om du inte redan har ett användarkonto så kan du skaffa ett här.