19671 besök   inloggad för 12 år sedan

emelina1011:s gästbok

JohannaS86

Jag känner igen mig i det du beskriver. Var lite orolig att det kanske krampade för mycket igår men är lite bättre för stunden. Har haft ont mot ryggen också. Kan bero på att jag rider dagligen o att ligamenten eller ngt sträcks ut lite extra, vem vet. Haha. du kommer nog snart in i spökveckorna o kommer sakna dina symptom. Haha

JohannaS86 14 år sedan Svara här Svara i JohannaS86s gästbok

JohannaS86

Det är alldeles säkert ligamenten som spökar. Haha. Låter som det. Spec me första barnet då kroppen måste anpassa sig ganska ordentligt. Men växtvärk i livmodern, herregud, vilken konstig smärta! Just nu de 2 senaste dagarna har jag haft förbaskat ont och ävem känt som en träningsvärk i hela magen. Det ska kännas att man lever, eller hur? Haha ;) Hoppas din smärta släpper snart. Det är ju iaf för en bra anledning. Haha ;)

JohannaS86 14 år sedan Svara här Svara i JohannaS86s gästbok

emsi

 Nu såg jag förresten att du är i vecka 12+0 idag. Det är prick samma som jag :) Första barnet här också. Det ska bli så kul!

emsi 14 år sedan Svara här Svara i emsis gästbok

emsi

Ja, han verkar ju inte ha bemött dig på något roligt sätt direkt. Bara situationen i sig gör ju att man känner sig rätt utsatt, och då är det givetvis skönt att få träffa någon med lite social kompetens som kan ge en ett värdigt bemötande. Var det dessutom så att de hade det lugnt så låter det ju ännu märkligare.

Hoppas allt är bra med graviditeten och att du har mer tur med sjukvårdspersonalen framöver :)

emsi 14 år sedan Svara här Svara i emsis gästbok

poureki

Hej! Jag va på VUL varje vecka för vi har gjort provrörsbefruktning och doktorn ville ha extra koll, om jag skulle få nån blödning eller annat. Enligt honom är det helt ofarligt. ;)

Hur är det med magen? Ska du på koll? Kram

poureki 14 år sedan Svara här Svara i pourekis gästbok

marieposa

Ja, alltså, det är klart att man kan få missfall närsomhelst egentligen under graviditeten, det finns ju kvinnor som har helt normal graviditet fram till förlossningen men nåt går fel - men det är ju (tack och lov) fruktansvärt ovanligt att sånt händer!!! När fostret har ett fungerande hjärta så är det väldigt liten risk att få missfall. Kul att höra att det gått bra för dej/er iaf, försök och njuta av graviditeten och inte oroa dej för mycket - även om hela föräldragrejen verkar gå ut på att oroa sej för det ena och andra (och det kommer väl inte bli lättare när den kommer ut..!!!) :)

Med tanke på att bebben har ett fungerande hjärta och du fått det bekräftat tycker jag att du ska ta det som bevis på att allt är som det ska och att risken att få missfall är lika pyttig som efter v.12. Grattis!!!

marieposa 14 år sedan Svara här Svara i marieposas gästbok

2blir3

ja men det ser ju så ut eftersom bebisen inte är så stor än =) och den sitter ju liksom fast i livmodersväggen den ligger ju inte löst mitt i livmodern =)

2blir3 14 år sedan Svara här Svara i 2blir3s gästbok

2blir3

dom skulle ju självklart berätta det om det var 2 =) det är ju liksom deras skyldighet=P Lycka till!

2blir3 14 år sedan Svara här Svara i 2blir3s gästbok

Ljuvliig

jag vet inte om dom kollar efter det, men det syns på bilden om det är två små liv :)

Vill du ha tvillingar så håller jag mina tummar! :D

Ljuvliig 14 år sedan Svara här Svara i Ljuvliigs gästbok

Ljuvliig

jag vet inte om dom kollar efter det, men det syns på bilden om det är två små liv :)

Vill du ha tvillingar så håller jag mina tummar! :D

Ljuvliig 14 år sedan Svara här Svara i Ljuvliigs gästbok

Nani

Javisst jämför man! Med allt! :) Men är du orolig så prata med din barnmorska. Visa bilden och fråga lite :). Lycka till! kramar!

Nani 14 år sedan Svara här Svara i Nanis gästbok

Ljuvliig

jag ska se om jag kan hitta min bild från VUL:et jag gjorde i v 7+2 för där är det precis som du beskriver. Jätte mycke utrymme och pytteliten bebis!

:D

Ljuvliig 14 år sedan Svara här Svara i Ljuvliigs gästbok

GladTjej

Nääää hjärtat hade aldrig slagit och när det har slagit så går det från 50% chans till missfall, ner ändå till 5% så det skall nog inte vara någon fara.. om inte bebisen har någon missbildning som gör att det ändras... Men det går ju ALDRIG att se bort eller förbi.. det kan hänfa vem som helst i vilken vecka som helst.. min andra kompkisa fick missfall i V 20... Då hade hon varit på ultraljud tre veckor innan.. men missfall sker i alla Veckor fast i väldigt liten grad.... njut nu och va rädd om dig

GladTjej 14 år sedan Svara här Svara i GladTjejs gästbok

Kornelia

Tänkte bara skriva en rad eftersom jag såg att du var från Ystad =)

Kornelia 14 år sedan Svara här Svara i Kornelias gästbok

memme85

löste det sig med hårfärgen? kram!

memme85 14 år sedan Svara här Svara i memme85s gästbok

memme85

oh det vet jag inte.. det är väl i både ljusa o mörka fäger...? men i den jag anväde var det 0% amoniak o jag använde en mörk färg =)

memme85 14 år sedan Svara här Svara i memme85s gästbok

marieposa

Men så är det för mig/oss med: eftersom de flyttade tillbaka mej 3 veckor på UL så betyder det att jag plussade typ bara någon dag efter att jag blev med barn, stämmer inte heller med uträkningen, men ibland är kroppen lurigare än alla tester och beräkningar. Så länge BM sa att d såg okej ut för veckan du verkar vara i så är jag säker på att du kan andas ut (även om jag vet hur svårt det är!!!!)

Det ordnar sej!!!

marieposa 14 år sedan Svara här Svara i marieposas gästbok

marieposa

Jag tror att allt är helt okej, men förstår att det är jättejobbigt för dej/er nu och att du är orolig osv. Jag skulle gissa att du är i v5+ som BM sa på VUL, eftersom det är MYCKET säkrare än att räkna ut hur långt man är gången utifrån mens/ägglossning osv. Fram till v 20-22 nåt utvecklas alla foster i stort sett likadant, det är efter det man kan se individuella skillnader, så om BM säger v5 så är det nog helt i sin ordning!!! :)

OM man får ett tidigt missfall (fast då brukar man ha ganska kraftiga blödningar och smärta) så kan hormonerna ändå finnas kvar i kroppen ett tag, men jag har svårt att tänka mej att du skulle få MER grav.symptom då, de skulle ju snarare stanna av och vara samma!

Som sagt, önskar dej/er all lycka till och tror faktiskt att BM har rätt och att allt är som det ska!! :) Kramar!!!!

marieposa 14 år sedan Svara här Svara i marieposas gästbok

de hjälpte under min första grav, så hoppas att de gör de nu med!

Ta hand om dej, kram

Lovisa 14 år sedan Svara här Svara i Lovisas gästbok