23234 besök   inloggad för 7 år sedan

Mam90:s gästbok

EleonorC

Ja som du säger så går tiden snabbare om man gör något annat av vardagen :). Jag har iallfall slutat blöda nu och det känns underbart :D, nu väntar vi på mensen så håll tummarna för oss att den kommer som den brukar, det vore ju underbart :). 

Det tar sig när man minst anar det :)

tack för att du är så förstående :). kramar

EleonorC 10 år sedan Svara här Svara i EleonorCs gästbok

PaulineK

Vad skönt att han följer ungefär samma mönster!  Mhy är ju totalt oberäknelig. ;p Ibland kan hon sova 7-9 timmar i streck under natten och andra dagar vill hon äta med 3-5 timmars mellanrum. Men så länge hon är nöjd är jag nöjd och såsmånigom kommer det nog bli lite mer rutiner även för oss. :) Har ni varit på bvc idag? Och hur är det med dig nu? Känenr du dig återställd? Kramar!

PaulineK 10 år sedan Svara här Svara i PaulineKs gästbok

JennieW89

Haha, den var bra! Det stämmer ju ;D 
Jo men idag är hon pigg. Har varit ute och promenerat i solen och nu sitter hon och leker i sin lek-och-lär gåstol :) Ser ut som om regnet kommer när som helst... :/ Tråkig sommar vi har haft!! 
Hur är det med er idag? 
Kram

JennieW89 10 år sedan Svara här Svara i JennieW89s gästbok

EleonorC

Ojsan ju, 5 veckor det måste verkligen hade varit påfrestande. Var det så att du blödde hela tiden eller att blödningen kom och gick i 5 veckor. 

Jo men det konstiga var att jag hade slutat blöda och sen 2 dagar efter så trodde vi då att det var ok att ha sex men då kom en liten blödning efteråt. Men som du säger så kan det ändå vara lite blod kvar som behöver komma ut. 

Jo ska verkligen försöka med det :) tack för att du kommer med råd :). Man längtar ju efter mensen nu. Man är allt bra konstig innan ville man inte ens veta av mensen för att man så gärna ville plussa och nu längtar man till att mensen kommer så att allt är som det ska och man liksom har lite hum om saker igen :). 
 

Tycker det är knepigt det där med graviditetstest också, det visar ju fortfarande positivt och det kan det göra länge har jag hört. Så nu längtar man ju efter att det försvinner så att man ej blir glad över ett gammalt plus. Det är ju ett nytt plus vi längtar efter :). 

Ha en bra dag :) Kram

EleonorC 10 år sedan Svara här Svara i EleonorCs gästbok

PaulineK

Usch då, dem där magarna är inge roliga alltså! Man får bara hoppas på att det försvinner runt 3 månader som det gör för dem flesta!

Så mysigt med leendet! Det är ju helt oslagbart när dem ler och man får så mycket mer kraft och ork när man får det där tandlösa leendet. :)

Jobbigt med såriga bröstvårtor. :/ Jag hade det dem allra första veckorna men som tur var försvann det rätt så fort igen, hoppas att det blir bättre för dig med! Hur sover Truls om nätterna och dagarna? Är han vaken några längre stunder? Har han nåt mönster eller är det olika från dag till dag? Många frågor där hehe.

Vet inte hur stor Mhy har blivit nu, har inte vart på bvc sen sist men ska dit nästa vecka så då får vi se. Är dock lite orolig att hon inte ska ha gått upp tillräckligt då hon inte äter riktigt lika ofta och länge längre men det återstår att se. Däremot käns det som hon har blivit väldigt mycket längre! Men vi får se som sagt. :) Ibland funkar amningen bättre och ibland sämre men det är i alla fall oftare bra än dåligt och det är ju huvudsaken. Vi var iväg och hälsade på min familj hela förra veckan och då var det lättare att få till lite bra rutiner och så men så fort man kommer hem så faller man lätt tillbaka i samma gamla mönster. Känner mig rätt låst i lägenheten också. Svårt att ta sig ut och så och nu har sambon börjat utbildningen igen efter 2 veckor ledigt så jag måste hitta tillbaka till ett sätt som funkar igen och det är inte alltid det lättaste! ;p

Kramar!

PaulineK 10 år sedan Svara här Svara i PaulineKs gästbok

JeeA87

Ja jag längtar väl lite oxå efter att Wilde ska vara vaken lite mer, iofs har han varit vaken mer på dagarna nu dom 2 senaste dagarna än vad han var innan.. Men ändå vill man ju att dom skall vara vakna mer :) Ja man borde kanske tänka bort första tiden efter igångsättningen :P hehe..

JeeA87 10 år sedan Svara här Svara i JeeA87s gästbok

EleonorC

Nae det är ju exakt så det känns. Jo vi håller tummarna att det ej är långt bort :), vi hoppas att få plussa snart :). 

Måste bara fråga dig angående blödningar, hur länge blödde du?. Jag slutade blöda den 10 och då trodde vi ju att det var ok så igår hade vi sex och sen nu imorse så blöder jag litegran igen. Kan det vara så att man skör nu efter missfallet?. Vi vill ju ha sex för jag har absolut ingen aning om när jag har ägglosning. Kan man ha det direkt efter ett missfall innan en mens?. kanske dumma frågor men tänkte bara om du visste :). 


Jo precis det är inte direkt en tröst utan man blir nästan lite mer ledsen då för att man gick och bar på ett "sjukt" barn. Det är väldigt fint skrivet av dig :). Tackar det är vi men dagarna går ju så sjukt sakta, men det är ju så när man längtar efter något. Men snart så :). 

kram
 

EleonorC 10 år sedan Svara här Svara i EleonorCs gästbok

JeeA87

Hehe oki :) Ja tyckte ju min tog tid, men var väl mest för att inget hände direkt och dom riktiga värkarna kom vid 2 på natten :) Ja gör det, jag väntar med spänning för att få läsa den :) 

 

Ja min son sover fruktansvärt bra, öppe 1-2 gånger per natt, sen sover han ju väldigt bra dagarna med, så han är väl vaken ungefär 3-6 timmar per dygn :)

Dudå?

JeeA87 10 år sedan Svara här Svara i JeeA87s gästbok

EleonorC

Det kan jag förstå då när det är en process som följer än hela tiden. Så med andra ord ni gick inte in för att skaffa barn utan mera ta det som kommer :) den inställningen försöker vi också ha men jag måste meddela att långt där inne så önskar man ju att man snart är gravid igen. Vi hoppas ju att vi är gravida innan året slut eftersom vi just vet att vi har varit det och vet att vi kan bli det. Försöker verkligen att inte tänka så mycket men ibland hinner tankarna före. 

 

Det är exakt så vi känner båda två att blir vi gravida snart igen så kommer det kännas lättare att bearbeta. Ja det känns skönt att de har en förståelse för oss då. Läkaren jag träffade senast sa att man självklart är orolig nästa gång man blir gravid. Men han sade då att det är ok att vara lite orolig det gör en observant men man ska abslout inte gå runt och vara orolig hela tiden det kan göra att ens kropp inte klarar av det. Det är svårt men vi måste se framåt att vi snart är där igen och är väldens lyckligaste :) vi tänker så och det gör lite lättare att vi klarar av varadagen :). 

Som du säger så är det så sant, vi kommer forstätta leva som vi gör och ha sex när vi känner för det. Ältest är inget som vi kommer köra med, det är bara en extra stress för kroppen. Även fast att jag nu inte alls vet när jag har ÄL, det är lite jobbigt. 

Känns jätteskönt att få prata med dig så det gör jag mer än gärna :)., stort tack. Jag mår ändå bra måste jag säga. För varje dag som går bearbetas detta och man känner sig helt enkelt starkare tillsammans. Det är jobbigt vissa dagar då det kommer upp minnen och även när jag ser andra gravida, och tänker där kunde jag varit idag. Men än en gång försöker vi här hemma att hitta de poitiva delarna att det blev som det blev. Gör bara ont att tänka om, varför. Så vi har pratat mycket och kommit fram till att nästa graviditet kommer göra oss gott och den lilla som kommer komma till världen sen kommer vara så älskad och så himla efterlängtad <3. 

TACK än en gång för att du lyssnar och för att du själv delar med dig av dina tankar och händelser. 

stor kram

EleonorC 10 år sedan Svara här Svara i EleonorCs gästbok

PaulineK

Troligtvis är det magen som är dum. :/ Ger henne både minfom och sempers magdroppar och ett tag hjälpte det rätt bra men den senaste veckan har det blivit värre igen.. Jättesvullen mage och pruttar massor med luft så börjar undra om hon kanske är allergisk mot nåt som jag äter. Får hoppas på att fallet inte är så och att det blir bättre snart igen. :)

Jisses tiden går undan alltså! Hur fungerar amningen nu då? Vad härligt att han är su duktig med utvecklingen! :) Och vad tidigt han började vända på sig! Har leendet kommit nu?

Nu har vi äntigen börjat få liiite bättre rutiner, inte mycket men i alla fall så man känner att man orkar så det känns skönt och har bidragit till att amningen fungerar något bättre nu också. Annars så över hon mycket på att göra ljud ifrån sig nu och hon bara måste vara i centrum hela tiden, hehe. Hon blir tokig och man inte pratar och tittar på henne konstant. ;p

Stor kram!

PaulineK 10 år sedan Svara här Svara i PaulineKs gästbok

JennieW89

Ja:) Hon vill bita på precis allt, och nu imorse åt hon inte bra och var väldigt gnällig, så hon fick panodil och nu sover hon. 
Ammar du och så eller? 
Kram

JennieW89 10 år sedan Svara här Svara i JennieW89s gästbok

JeeA87

Jadu, det är en bra fråga :) Jag vet i alla fall att jag gnällde över att jag aldrig hade något att göra... Men det är då ändrat nu :)

 

Jo förlossningen gick bra, fast seg. Blev ju igångsatt.. Så tog lååång tid tyckte jag. Har min förlossnings berättelse i dagboken om du vill läsa, står inte så bra då jag skrev den via mobilen.. :)

 

Hur gick din?

JeeA87 10 år sedan Svara här Svara i JeeA87s gästbok

JennieW89

Gud vad tiden går fort! Härligt att höra att ni mår bra iallafall:) 
Här är det bra, Mathilda har hunnit bli 6 månader och 2 tänder börjar titta upp! Lite gnälligt är det här hemma pga det. Lilla stackars gumman! 
Kram:)

JennieW89 10 år sedan Svara här Svara i JennieW89s gästbok

JeeA87

Heej! Jo tack, det är bara bra. Och vilken underbar känsla det är att vara mamma! :) Det går jätte bra, har fått världens snällaste son. Alltid glad och sover otroligt bra :)

Hur är det sj? Kram!

JeeA87 10 år sedan Svara här Svara i JeeA87s gästbok

ElinFlyren

29 augusti är bf :)
Men som alla andra hoppas man ju på tidigare, men inget jag tror :P
Kankse sker när man är mitt uppe i stan på malmöfestivalen haha!

O jag är avis på dig som har er lilla hos er! haha:D

 

ElinFlyren 10 år sedan Svara här Svara i ElinFlyrens gästbok

ElinFlyren

Ja, snart är hon här, förhoppningsvis!
Vi mår bra, inga känningar alls:P

 

Hur mår er lilla familj?=)

ElinFlyren 10 år sedan Svara här Svara i ElinFlyrens gästbok

EleonorC

Jo jag har läst det nu och jag blir både arg, frustrerad och ledsen. Vilken sjukvård det finns. Ska absolut inte dra alla över en kam för när vi var och gjorda våran medicinska behandling så var de toppen allihopa. Man kände sig i trygga händer och man fick den hjälp man kände att man behövde. Vi blev väldigt väl omhändertagna :). Blir ledsen i själen då när jag får läsa sådant här usch och fy säger jag bara. 

Känns skönt när man berättar om något för någon/du kan säga att exakt så kände jag med så du behöver inte klandra eller tycka att det är fel. Efter missfallet gick ni verkligen in för att bli gravida igen eller blev det bara?. Förlåt att jag frågar du behöver självklart inte svara om det ej vill. Det respekterar jag. 

Ja som du säger så är det viktigt att bearbeta men hur länge ska man göra det?, det är en sorg det stora hela men vi vill ju inte vara rädda för att bli gravida igen. skulle vi bli gravida väldigt snart så skulle vi ta emot gåvan med öppna armar. Det är klart att det är tufft psykiskt, har fått prata med en kurator vilket kändes väldigt skönt. Men vi känner att vi vill blicka framåt nu och vi hoppas ju självklart på en ny graviditet :). Tar absolut till mig dina råd och det finns alltid något som man kunde gjort annorlunda men det ska man ej klandra sig själv för, vi är inte mer än människor :). 

Stor kram tillbaka

EleonorC 10 år sedan Svara här Svara i EleonorCs gästbok

zemra

Hej, fina mamma!

Hur går det med din fina baby :-) Berätta!

Förlåt att jag inte hört av mig, men jag har inte orkat vara inne, gör så ont varje gång jag läser om alla lyckliga som lyckats...tro mig, är verkligen glad för deras skull men samtidigt gör det bara så ont att livet ska vara så orättvist....

Tänker jättemycket på dig <3

Många Kramar

zemra 10 år sedan Svara här Svara i zemras gästbok

EleonorC

Hejsan. Måste säga att det är himla rart att du följt mina dagboksinlägg och ännu rarare att du tar dig mod att skriva till mig, det uppskattas så tack :).

Som du säger så är det väldigt svårt att se ljuset nu, förut gick dagarna sakta men liksom tänkte inte på det på samma sätt eftersom man var så himla lycklig över att vara gravid. Just nu känns det ännu värre att dagarna går sakta och man liksom inte har något att se fram emot, förstå mig rätt. Sen känns det att det enda som skulle kunna få mig lycklig igen är om man blev gravid, kanske låter sjukt men det är så jag känner. Jag kan inte säga att jag sörgt klart för det tar sin tid men för att bearbeta det vi gick egenom så känns det ändå som om det skulle vara lättare att börja om på nytt. Låter säkert jättedumt det jag säger men just nu känner mitt hjärta så. Gud vad jag skulle vara lycklig om det ändå tog sig innan slutet på detta år, man måste ju få hoppas. 

Sen känns det annorlunda om vi inte hade varit gravida än sen jag slutade med mina p-piller...men nu har vi varit gravida med det togs bort ifrån oss därför känns det så himla jobbigt och man vill liksom vara där igen. 

Nae usch hur gick det för dig? vad hände? respekterar om du ej vill prata om det. Vill ej riva upp gamla sår. Men eftersom du fick det på sommaren så blev du gravid väldigt fort där strax efteråt ?. Så himla underbart att allt gick väl sen andra gången du blev gravid, stor lycka till er :). 

Tack snälla för att du håller tummarna för oss, det gör mig väldigt glad :). 
 

Kram tillbaka

EleonorC 10 år sedan Svara här Svara i EleonorCs gästbok

JennieW89

Hej :) Hur mår ni? Och hur går det? :) Kram!

JennieW89 10 år sedan Svara här Svara i JennieW89s gästbok