11061 besök   inloggad för 10 år sedan

FyraStycken:s gästbok

Meduzzza

Heeej. Trillade in här och ser att du med är gravid igen ju :-) va kul!! Hoppas allt är bra!

Meduzzza 9 år sedan Svara här Svara i Meduzzzas gästbok

Meduzzza

90 dagar. Sjukt egentligen. :-). Visst är det mysigt när man får lite gensvar från sin älskling. Men börjar redan få ångest över hur fort tiden går... Kanske man skulle haft en bebbe till? Haha. Allt flyter på bra här tycker jag, Silas är en glad bebis som helst vill vara i en famn alltid, helst även sova i famnen :-). Börjar sakta men säkert försöka få honom att sova i sängen även om dagarna men han har en förmåga att vakna så fort jag lägger ner honom. Men för övrigt tycker jag det går jättebra :-) Hur går det för er? Får du någon sömn? Kram

Meduzzza 11 år sedan Svara här Svara i Meduzzzas gästbok

Meduzzza

Mm förstår det :-) njut nu massor!! Min lilla knodd är redan snart 3 månader och jag fattar inte var tiden tar vägen haha

Meduzzza 11 år sedan Svara här Svara i Meduzzzas gästbok

Meduzzza

Stort grattis till din pojke!!

Meduzzza 11 år sedan Svara här Svara i Meduzzzas gästbok

NoMish

 

 

 

Aaa det e skit jobbigt för me min son va ja inte alls lika trött ja jobbade fram t ja skulle föda o va ute varje dag me 2 stooora bulldogs osv... men nu döööd haha.. Han e 2,5 blir 3 i aug.,. ja du som tur e så har min sambo 2 döttrar sens tidigare som e 6 o 7 så när dem kommer får han lära sej o dela men det e inget han gillar.. Jag försöker hela tiden ha med han på MVC besöken o ultraljuden o han får va me o klappa o känna på magen o samma sak ska ja försöka me när han kommer men ja  vet att han kommer va suuuper sotis eftersom han alltid e i centrum.. Hur gör du me din dotter?

NoMish 11 år sedan Svara här Svara i NoMishs gästbok

xzerax

Tigerbalsam är helt underbart! Albert är dock väldigt oförtjust i lukten ;) Men det finns ju inget bättre så han brukar stå ut :) Finns en variant av linement som luktar sånt jenka-tuggummi men jag minns aldrig vad det heter! Vi ses imorgon! :)

xzerax 11 år sedan Svara här Svara i xzeraxs gästbok

xzerax

Ja det är jättemysigt med bilderna så här i efterhand! Jag har nog någon per månad eller varannan månad så det är så man ser skillnad mellan bilderna, väldigt fachinerande :)

Sista veckan har jag också börjat sova dåligt, vaknar för att jag har ont i fogarna och ner i benen för att det är dags att vända på mig, så har det varit länge, problemet nu när jag vaknar är att jag är klarvaken och kan inte somna om! Innan kunde jag slappna av såpass att det onda gick att förbise och jag somnade om snabbt, men nu kan jag ligga vaken 1-2 timmar utan att det händer något. Går upp och rör lite på mig men vill inte vara uppe för länge heller eftersom jag inte vill bli piggare heller. Men, oftast är bebisen vaken då också och rör på sig så det är lite mysigt också  :)

Govindas är det vegetariska vid Fridhemsplan va? Äter gärna där, var hur länge som helst sen! Ska vi ses på Fridhemsplan klockan ett?

Kram

xzerax 11 år sedan Svara här Svara i xzeraxs gästbok

NoMish

Hej hej! Jorå magen mår bara bra tack men ja e så himla trött o de e skit jobbigt för när ja väntade grabben så va ja super aktiv nu e ja som en död fisk hahah.. hur e de me dej o bebis?

NoMish 11 år sedan Svara här Svara i NoMishs gästbok

xzerax

Var ska vi luncha på måndag förresten? :)

xzerax 11 år sedan Svara här Svara i xzeraxs gästbok

xzerax

Det måste vara jättejobbigt att gå över tiden, även om det "bara" blir två veckor extra max måste varje dag kännas som en evighet, känns ju som om man längtar ihjäl sig redan! Och om de lägger på sig så pass mycket varje dag nu... 30 gram per dag och två veckor över tiden är ju nästan ett halvt kilo, man blir nog ganska tung i kroppen vid det laget. Jag mätte magen idag förresten, omkretsen är 1 meter :D Helt galet!

Jag håller med dig, längtar efter att bli smidig och rörlig igen, samtidigt so det är ju så mysigt att ha bebisen bökandes där inne :) Bi vill definitivt ha fler barn men vi har inte diskuterat så mycket hur tätt vi tänker oss att det ska bli mellan barnen, det finns ju för- och nackdelar med att ha tätt mellan barnen. Just nu är vi mest inställda på att vi börjar med en och sen får vi se när vi känner att det är dags för en till :)

Var på specmvc idag och träffade läkaren, nu är det helt bestämt att det blir snitt i alla fall (om bebisen inte vänder sig, jag hoppas fortfarande lite men läkaren verkade helt övertygad om att det finns ingen chans att den gör det eftersom det verkar vara för trångt). Om två veckor ska jag dit igen och få datum, nu känns det verkligen som att det är nära! Om tre eller fyra veckor är bebisen definitivt här!! Vi skruvade ihop spjälsängen idag, hela jag blir typ lycklig bara av att titta på sakerna som bebisen ska ha :D

Har ni tagit många magbilder och mätt magen förresten under grav? Jag ska nog försöka att vi är lite nogrannare med att fota nu på slutet när magen är som störst, väldigt roligt att jämföra med innan, har första bilden från v8 tror jag när det bara är en liten miniminibula men det syns att det hänt något där inne :)

xzerax 11 år sedan Svara här Svara i xzeraxs gästbok

xzerax

Ja det vore roligt om vi får ett datum, då kan vi verkligen börja räkna ner och så behöver man inte ta hänsyn till de där två veckorna man kan gå över :) Mindre än 40 dagar kvar nu till BF, längtar!

Jag tror att det är smart att hålla ansträngningarna hemmavid och med någon i närheten om det sätter igång, det vore väldigt häftigt om man faktiskt kan påverka! En förälder från jobbet berättade att hon haft tidiga sammandragningar och blivit varnad för prematurt med alla fyra sina barn, och med ALLA gick hon över tiden och behövde antingen bli igångsatt eller få hjälp att få ut dem. Det skulle vara så knasigt om det blev så! Först går man flera veckor och tar det lugnt för att de inte ska komma ut, sen vägrar de ;) 

Om det är ärftligt att föda för tidigt... Jag vet faktiskt inte, tror inte att det finns någon riktigt forskning på det. Det verkar ju finnas tusen anledningar till att barn föds för tidigt och inte alltid de vet egentligen varför på förlossningen. Bebisen kommer nog när den är klar :)

Det är helt galet vilken skillnad det är i magen nu när bebisen är mycket större, innan har det varit världens karatemästare men nu är det definitivt alien-känsla när den försöker böka runt där inne! Känns som om den tycker att magen behöver bygga ut några kvadrat :D

xzerax 11 år sedan Svara här Svara i xzeraxs gästbok

xzerax

Ja det är svårt att föreställa sig hur det var innan UL uppfanns och innan man började hålla koll på graviditeterna! Jag tycker det är så himla skönt med UL, bara att få se att bebisen lever och mår bra! Håller tummarna för att din ligger rätt på UL och att han stannar i rätt läge. Det är så kort kvar nu, weee!! :)

Lite läskigt om sammandragningarna skulle bli värre när du är i skogen, även om de inte blir så kraftiga att förlossningen sätter igång - vad gör man om de blir så pass att man inte klarar av att gå tillbaka?! Jag har undrat massor över det där med sammandragningarna, många säger ju att barnet kommer när det är klart, oavsett vad man gör och oavsett sammandragningar (!?) Men OM det är så att förlossningen kan starta av att man anstränger sig så mycket att sammandragningarna inte slutar - borde inte alla vi som har sammandragningar utnyttja det då för att inte behöva gå över tiden? Vi kan ju börja anstänga oss en-två veckor innan BF och så kommer barnet ut? Eller? :D

På torsdag ska vi till specmvc så det ska bli spännande :) 

xzerax 11 år sedan Svara här Svara i xzeraxs gästbok

xzerax

UL såg fint ut så det var jätteskönt! Bebisen ligger fortfarande i säte men hade vänt sig och låg lite plattare än innan, därför måttet blev annorlunda antagligen. Det är så fånigt hur man kan börja oroa sig, även om jag kände att den låg annorlunda och den rörde sig lika ofta som innan så hann jag ju bli jättenervös på vägen till UL idag, tänk om det hade varit något ;)

Läkaren var förresten lite rolig, hon nämnde att man ska känna bebisen ungefär tio gånger per dag... Min första tanke var något skrattretande, jag såg framför mig hur jag räknar varje gång den börjar röra på sig och går runt med något slags kryssblock i fickan vart jag än ska :D

Har varit så sköna dagar nu i veckan med lite sol (ok, jag blir jätteavis varje gång jag ser en joggare ute), helt underbart hur skönt det kan kännas att få vara ute och ha lite sol i ansiktet. Jag hoppas verkligen att det blir fler sånna här dagar! Och tänk så underbart det kommer att vara när bebisarna kommit och vi kan vara ute i vårsolen med barnvagn istället för foglossning och stor mage!

Kram

 

xzerax 11 år sedan Svara här Svara i xzeraxs gästbok

xzerax

13:00 blir jättebra, vi kan bestämma plats senare när det närmar sig :) Jag lägger upp en tråd direkt!

Vi ska på extra UL imorgon, var hos bmsk igår och magen hade inte växt alls på nästan två veckor. Blir så nervös! Bebisen låg annorlunda igår jämfört med tidigare så jag tror egentligen att det berodde på det och förhoppningsvis inte på att bebisen inte växer som den ska, men det ska bli väldigt skönt när UL är gjort och läkaren säger att allt ser normalt ut ;)

Hur går det för dig med magen?

Kram

xzerax 11 år sedan Svara här Svara i xzeraxs gästbok

xzerax

Tack själv, jättetrevligt igår! Den 11e funkar fint för mig, ska vi ta lunchtid igen eller lite senare?
Kram

xzerax 11 år sedan Svara här Svara i xzeraxs gästbok

xzerax

Ja men det blir ju perfekt, 14:30 då :) Jag är alltid vilse i pannkakan på St Eriksplans uppgångar, brukar gå från Odenplan istället om jag ska någonstans där i närheten ;) Det är en av uppgångarna mot St Eriksplan (inte Torsgatan). Jag är på St Eriksplan ca tjugo över två, smsar vilken uppgång jag tar så kan vi mötas vid uppgången kanske?

 

xzerax 11 år sedan Svara här Svara i xzeraxs gästbok

xzerax

Det verkar som om ingen fler kan imorgon, ska vi ses vid två eller tre istället? :)

xzerax 11 år sedan Svara här Svara i xzeraxs gästbok

xzerax

Åh vad härligt med barnrummet klart! Vi bor i en tvåa och tänkte försöka stå ut tills barnet är ett år i alla fall innan vi byter upp oss till något större, ser mycket fram emot att kunna göra ett barnrum sen när vi har större :) Jättemysigt att fixa och greja inför barnets ankomst, nu när jag varit sjukskriven på heltid har mitt projekt varit att lära mig sticka och virka - virkade två snuttisar i mormorsrutemodell och de blev ju så galet söta, hoppas bebisen gillar dem också :)

Jo bmsk pratar om snitt för att bebisen ligger på fel håll, den har gjort det sen v18-19 när jag började känna sparkar och det är antagligen för trångt för bebisen att vända sig, ibland känns det som om den försöker men den kommer inte runt. Om den inte vänt sig till nästa vecka när jag ska tillbaka så blir det remiss till specialistmödravården och få datum för planerat snitt. Men, det är ju tre och en halv vecka till v36 då läkaren tyckte att den ska ha fixerat sig så jag hoppas att den vänder sig innan dess :)

Ska vi bestämma torsdag vid 16:30 kanske? Jag kollar med den andra tjejjen också om hon kan, om ingen annan kan ses jag gärna lite tidigare på em :)

xzerax 11 år sedan Svara här Svara i xzeraxs gästbok

xzerax

Väldigt skönt med läkare och barnmorskor som kan sin sak :) Jag håller med om att det börjar kännas verkligt nu, snart dags att skruva ihop spjälsängen och köpa blöjor! Jag hade gärna gjort det för typ två månader sen, är så ivrig! Äntligen är det så nära att man kan förbereda sig ordentligt :)

Jag har försökt förbereda mig så mycket nu inför förlossningen men igår när jag var hos bmsk var det andra gången hon pratade om kejsarsnitt så jag inser att det är bäst att vi förbereder oss inför det också! Vill helst ha en vaginal förlossning men bara bebisen kommer ut så får det bli som det blir ;) Kanske lite fånigt att man oroar sig över muskelåterhämtningen efter ett kejsarsnitt när magen ändå är helt utspänd och stor nu, musklerna är ju ganska påverkade nu också ;)

Jag sover fortfarande ganska bra på nätterna, är uppe någon gång för kisspaus och för att röra lite på mig men annars tycker jag att det går bra. Jag har kudden som jag sover med mellan knäna och utan den hade det nog inte fungerat lika bra, det är knappt att jag är vid medvetande längre när det är dags att vända på mig på nätterna nu. Nu när jag är hemma på heltid har min foglossninging blivit så mycket bättre och jag påverkas inte alls av den om nätterna som jag gjorde innan, väldigt skönt!

Ska vi försöka styra upp en fika nästa vecka förresten? :)

xzerax 11 år sedan Svara här Svara i xzeraxs gästbok

xzerax

Ja det är nog den stora frågan - hur ska man veta när det är dags att åka in!? Men förhoppningsvis signalerar kroppen tillräckligt tydligt, det vore igen höjdare att få barn i taxin på väg till förlossningen ;) Men skönt att din BM tycker att du ska åka in när du känner att det börjar, bättre att åka in för tidigt! Jag har tittat på något avsnitt av En unge i minuten nu när jag varit hemma om dagarna, du som fått barn innan, känner du igen dig i de förlossningarna? Nu får man ju inte se hela förlossningen såklart men de är inte alls som jag hade föreställt mig det hela... Jag har en bild av att det ska göra betydligt ondare betydligt längre!

Jag bestämde mig för att inte flyga iväg, blev så himla besviken men det är nog bäst att lyssna på kroppen och läkarna. Jag började fundera på hur det skulle bli om det väl satte igång när jag var där uppe, och då kändes det inte alls lika bra att åka iväg. Förlossningen och efter-förlossnings-tiden vill jag ju ha här hemma med karln ;)

Vi var på extra UL i måndags och vår bebis ligger ju fel men läkaren var så himla kolugn och tyckte att de ska ju inte fixera sig förrän i v36 så det är inget att oroa sig över än. Och det har han ju rätt i!

Det är jättespännande det här med valet mellan kejsarsnitt och vaginal förlossning, jag vill inte föda med kejsarsnitt helst eftersom det tydligen ska vara mer påfrestande på kroppen (och de skär ju av magmusklerna - kan aldrig vara att föredra över en naturlig förlossning!), samtidigt som en vaginal förlossning är rätt skrämmande också. Eller det enda som är lite skrämmande är risken för att spricka, har blivit helt fixerad vid det ;)

 

xzerax 11 år sedan Svara här Svara i xzeraxs gästbok