Vill inte göra abort! Behöver hjälp.

Jag har ett problem och skulle gärna vilja ha respons från så många som möjligt. Jag är 18 år och är gravid i ca 6 veckan. Jag vågar verkligen inte säga att jag är det till mina föräldrar efter som dom kommer tvinga mig till abort vilket jag verkligen inte vill. Kommer inte klara av det. Vad ska jag göra? .. Tacksam för hjälp. 

10 år sedan ´

Sv: Vill inte göra abort! Behöver hjälp.

Hej!

Jag blev gravid första gången då jag var 18. Jag hade flyttat hemifrån och bodde med min dåvarande kille. Vi valde att behålla barnet, men förhållandet tog slut. Mamma hade inga problem med att jag var gravid men  när mitt förhållande tog slut var jag tvungen att flytta hem igen. Det fick jag enbart göra om jag gjorde abort. Det var hemskt att göra abort i 3:e månaden med kirurgiskt ingrepp. Har även en senare gång gjort en medicinsk abort vilket jag egentligen inte heller ville. Men ska föda mitt 3:e barn om ca 8 veckor och är i dag 28 år. Jag har definitivt inte glömt mina 2 aborter, men jag tänker som så. Hade jag inte gjort mina aborter så hade jag inte haft mina barn som jag har i dag, säkert inte haft min sambo som jag har och mitt liv hade säkert sett annorlunda ut. Jag tror att det finns en mening med allt här i livet.

Lycka till med beslutet.

Kram

KmmJ
2 KmmJ
10 år sedan ´

Sv: Vill inte göra abort! Behöver hjälp.

Jag var 17 skulle fylla 18 då jag fick veta att jag var gravid. Berättade för min far och mor rätt tidigt, ville bara få ut det å få höra de dom hade å säga, mor min sa att hon stöttar mig oavsett men kontakten har minskat sen dess lite sakta men säkert, vi pratar än men kontakten har förändrats å kan tillägga att hon var nästan på pricken lika gammal då hon vart gravid med min bror. I början vart far min tokig, skrek å bråkade å tyckte att jag skulle göra abort men nu så är han mer stöttande och glad över att få bli morfar! Den mest stöttande på min sida är min farmor och storebror!:) Min sambos mamma var å är nog den grinigaste å påpekar än att vi borde ha gjort abort men ändå då hon var på besök så for hon å bara köpte massvis med godis å bakelser ifall jag var sugen på de:s å hans pappa har varit glad hela tiden och stöttande och vill gärna höra hur varje bm möte å så går:p kan tillägga att min sambo är 24 och vi väntar våran pojke den 9sep och ska förmodligen snart flytta till hus! Å kunde inte va gladare!:) funderade aldrig på abort även om de kom som en shock! Och stod på oss gjorde vi för vi gör ju ändå våra egna val, lycka till med dina föräldrar! Dom kan förvåna en men det är sånt man får ta!:p kram!

Se alltid på den positiva sidan! ;) Den 9'e september är min pojke beräknad och varken jag eller pojkvännen (pappa till barnet) kunde va gladare <3

Lija89
5 Lija89
10 år sedan ´

Sv: Vill inte göra abort! Behöver hjälp.

Ingen annan än du kan bestäma över din kropp! Du är dessutom myndig. Jag tycker att du ska berätta för dina föräldrar kanske den du känner störst förtroende för. De kanske reagerar på ett visst sätt först för att de bli chokade men de lägger sig. Själv var jag gravid för ca 2 år sen, då jag var 20 år. Min far vart mycket bekymrad och nästan arg, den enda som stöttade mig var min mormor, hur som haver gjorde jag ända en abort, mest för att jag inte vill vara osams med mina föräldrar och min sambo kände sig inte redo. Idag väntar vi barn igen är i vecka 5+2 och det är många gånger jag och min sambo ångrat vårat beslut med abort. Så det jag säger är att tänk efter en gång extra och låt inte andra påverka dig i ditt beslut, gör inget som du sen kommer ångra!

 

Lycka till och styrekramar

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne