Sihana1

1 Sihana1

7843 visningar

Kan förstoppning skada fostret? vecka 10

Jag är rätt svullen ca 8-10cm under naveln, undrar, blir bebisen klämd kanske? Jag har inte kunnat sköta magen på flera dagar nu.. :(
8 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  L4c0st3

  5 L4c0st3

  Jag hoppas verkligen inte barnet kan ta skada då jag är konstant förstoppad :/
 • 2

  ana-s

  5 ana-s

  nej det är ingen fara för bebisen om man är förstoppad, det är bara obehagligt för dig ^^

  prova att drick mycket vatten, ät linfrön på youghurten och katrinplommon, samt gå ut och promenera, då borde det släppa något :) det är väldiugt vanligt att bli förstoppad när man är gravid!

 • 3

  catja

  5 catja

  Du kan bli jätte sjuk av det, så sköt din kost annars får du kontakta doktor
 • Det är jätte vanligt med förstoppning under graviditeten. Fast jag har alltid varit förstoppad mer eller mindre då jag inte tål mjölkprodukter. Vi asiater saknar en enzym som kan bryta ner det. Och nu är man i vecka 28 och magen är till och från. Och järntabletterna gjorde inte saken bättre. Inget fungerar på mig, har fått massa recept från doktorn, frön, osv.. Men det är ingen fara iaf. Bara man själv vet att man äter rätt och så.
 • 5

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  käka psyllumfrön och drick en massa vatten, det driver ut det mesta.

 • 6

  Lottis84

  2 Lottis84

  Min bm sa att bla laktulos som man kan dricka om man är förstoppad kan påverka att man får sammandragningar, så jag kände att det var väldigt viktigt att hålla magen igång (blir lätt förstoppad) Jag köpte katrinplommonpure (barnmatsburkar) och åt. Jättegott och magen hölls igång :D

   

 • 7

  Miranda90

  5 Miranda90

  Det finns nog ingen gravid som inte varit rejält förstoppad någon gång under grav. Det hör till eftersom det ofta är hormonernas fel. 

  Tvivlar inte på dig när du säger att du är förstoppad, det där vet du bäst själv, hehe. 
  Men 'svullnaden' du känner är nog livmodern :)

 • 8

  keeya

  5 keeya

  Barnet tar inte skada av att du är förstoppad. Snarare så att du själv mår dåligt av det. Barnet ligger så skyddat. Själv sover jag fortfarande på mage fast jag är i vecka 29 så du behöver inte oroa dig. Följ bara anvisningarna för förstoppningar.