elin090

2 elin090

2213 visningar

igångsatt vecka 40

Någon som fött stor bebis? Mitt sf-mått har legat på den veckan jag har varit i, har hela tiden legat över "normalkurvan" men har aldrig behövt gjort ett extra ul då min bm ej nämt det, så antar att det inte är någon fara..? 

Kan man bli igångsatt pga av att man misstänker att  man har en stor bebis? Eller om man kollar UL o ser att den är stor, eller får man ett planerat kejsarsnitt då?

7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  pilli

  4 pilli

  För att avgöra om du har en stor bebis i magen görs ett ul (inte ens Ul är 100%) Tror man även mäter ditt bäcken. Har du ett litet bäcken och en stor bebis får man snitt.

  Ofta klarar kvinnan av att föda stora barn om man har ett normalstort bäcken.

  Jag låg också alltid över SF-kurvan. Trodde själv att jag skulle få en gigantisk bebis, men ut ploppa en liten tös på 3400g.

  Be din BM känna på bebisen. Min BM sa att på slutet kunde hon känna ungefär hur stor bebisen är.

 • 2

  PaulineK

  5 PaulineK

  Jag låg alltid lite under sf-måttet och ut kom en stor tjej på 4180 gram och då är jag också väldigt liten så i förhållande till min kropp var hon lite för stor men det visste man inte förrän hon kom ut. Jag fick inget extra ultraljud men blir jag gravid igen kommer dem hålla extra koll så att nästa barn inte blir lika stort och dem kommer inte låta mig gå över tiden igen. Men sf-måttet behöver inte nödvändigtvis tala om hur  stort barnet är. Är du väldigt orolig och dem inte vill göra ett tul så kanske du kan betala för ett privat ultraljud? :)

 • 3

  jojis

  5 jojis

  Jag har fått två klumpar ;) första vägde 4450g och andra 4825g! Födde båda "normalt". Första barnet sa dom två dagar innan jag fick dottern på ett extra UL att dom trodde hon vägde ca 3800g (hade då gått över 9 dagar) men hon var lite större än så :P Jag låg på normal SFkurva under hela graviditeterna :)
 • 4

  JeeA87

  4 JeeA87

  Jag låg över sf-måttet hela graviditet, och ganska mycket.. Gick över 16 dagar och fick en son på 3804 :)
 • Jag har trångt bäcken så jag får göra tillväxt UL. Sist så satte de igång mig en vecka tidigare bara för att vara på säkra sidan. Det är nog individuellt. Hör med din bm. Sf måttet kan man inte lita på ändå. En väninna låg väldigt lågt på måttet. Ut kom en bebis på 5100 g. Så man vet aldrig. ;)
 • 6

  elin090

  2 elin090

  Okej tack så mycket för era svar då visar det sig vad det blir för liten krabat som kommer ut :)
 • 7

  Emilie86

  4 Emilie86

  Vet en som skulle bli igångsatt då de hade beräknat att hennes skulle väga 5500g och ut kom en bebis på 3600g.

  Mitt sf-mått låg på 38 i v.38.Jag fick en bebis på 4230g ,54cm v.39+0.gjorde aldrig nåt Tul,bm uppskattade vikten till 3500g.