katarina80

4 katarina80

3084 visningar

hur sover era barn ( ca 6 månader ) på dagarna ????

jag har en liten tös på 7 månader. Hon har alltid sovit bra på natten, men nu sover hon hela natten och det kan bli upp emot 12-13 timmar. iom att hon sover så mycket på natten är hon vaken nästan hela dagen. Innan sov hon en halvtimme i stöten oftast 3 gånger på dag. Men nu till min fråga. Nu de senaste dagarna så skriker hon så hemskt när vi ska lägga henne för natten..kan ta upp emot 1 timme innan hon kommer till ro. och då funderar jag på om man skulle ta bort en sovstund på dagen ist. Hur gör ni med era barn ?? hur mycket är de vakna på dagen ?  sen va jag hos bvc i dag och de tyckte att jag skulle slå ihop de där korta stunderna hon sover till en lång stund tex vid middags tid..så hon sover 1,5 timme ca ist för en halvtimme..men hur vänjer man henne vid det ?? skulle vara vädligt glad att få lite tips och råd från andra mammor. barn är underbara..men man blir aldrig full lärd som mamm..alltid stöter man på något hinder som man ska lösa..haha ni me barn ver väl vad jag talar om ;) tack på förhand för era svar..kram amandas mamma =)

1 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  noelojag

  0 noelojag

  hej hej, har en son på 13 snart 14 månader och när han var 6 månader så hade vi precis börjat med "5 minuters metoden". sen dess har han sovit hela nätterna.

  på dagarna sover han 1 timme efter andra frukost "vid 9-10 och 1 timme efter lunch "vid 13-14. så somnar han vid 7-8 på kvällen och vaknar 7-8..

  enligt mig tycker jag att du ska pröva att ta bort en sov stund och se om hon sover mer. för när de är så små ska de ju sova ganska mycket! du behöver ju "egentid" med så du orkar med henne!

  lycka till och hoppas det går bra!