SallaVille

3 SallaVille

17184 visningar

För höga hjärtslag?? vecka 36

Var idag på vecka 36 läkarbesöket då läkaren kollar om babyn är med huvud neråt.

Mitt blodtryck var helt ok, min vikt hade lite fari ner. De hittades protein i urinet. Jag blev ju lite orolig då förståss. Läkaren sa att de kan finnas en infektion där nere på mig. Hon tog en titt och sa att jag måst gå imåron ti labben på tester för att hon själv inte är seker om det finns eller int. Det kändes lite att hon int tog något på allvar.  Sen va det dags att lyssna på hjärtljuden. Vår prinsessas hjärtljud ha vari kring 140-160 slag i minuten. Så fort hon satt dopplern där på magen så hörde man helt tydligt att hjärtljuden va helt för snabba. Jag glömde fråga henne va de var men hon sa att de e rikit normat att hjärtljuden stiger då babyn är aktiv... En greij... Babyn var inte aktiv just då... Kollade senare vad hon hade skrivit på rådgivningskorte å där sto det att hjärtljden var 170 slag i minuten.

Borde jag endå ringa typ nånstans o fråga om jag borde komma in på en extra check eller borde jag bara venta tills imåron dagens tester?

Nu kan int ja ju sluta stressa fö de känns att hon int visste någo om någo ARGH!!!

1737 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  jvsm

  5 jvsm

  Ring och rådgör med din barnmorska, antar att det inte var henne du träffade utan en gyn/förlossningsläkare? Om barnet är stressat kan hjärtljuden stiga men det bör ju kontrolleras - så det inte fortsätter. Men som sagt - ring och rådgör med din barnmorska om hur ni ska göra. 

 • 2

  Vivann

  4 Vivann

  När min bebis hade höga hjärtljud fick jag ta en liten promenad och komma tillbaka för att kontrollera att pulsen gått ner. Vid ett tillfälle hade bebisens hjärtljud fortfarande inte blivit långsammare efter promenad så jag skickades till sjukhus för ctg-kontroll. Det visade sig att allt var bra och det kändes ju bra att få en kontroll för säkerhets skull.

  Tycker som jvsm att du skulle kontakta din barnmorska. Hör om du kunde få en extra kontroll av hjärtljuden hos henne.

 • 3

  Maria90

  5 Maria90

  När jag har haft ctg så har hjärtljuden gått upp till över 170 när bäbisen är vaken. Fast man inte känner att den rör sig men ändå går bäbisens puls upp. Inget farligt vad jag fick veta iallafall :-)