Duracell

Duracell

17389 visningar

Blödning v15 vecka 15

nej nej NEJ!! De va min tanke så fort jag såg de ros/röda på pappret när jag var på toaletten...

På morgonen så vaknade jag av stickningar/stötar i underlivet som varade en stund...Gjorde inte ont lr var obehagligt... Sen under dagen så fick jag de några gånger till, men som sagt...Gjorde inte ont.. Gick hela dagen, sen på kvällen innan jag skulle lägga mej så var jag tuvngen att gå på toaletten..Då var pappret rosa/rött, tänk dej en överdrivet utspädd hallonsaft..Jag fick ont i magen direkt och tänkte som sagt nej nej NEJ!!

Jag gick o la mej med obehag i kroppen....Men sen när jag behövde gå på toaletten igen några timmar senare, då va de ingenting?? Helt som vanligt....

Kan det ha varit så att de här stickningarna jag kände var livmodern som flytta sig lite lr att barnet vred sej och att detta då gjorde att det bildades en liten blödning som sen tog ett tag innan det "kom fram" ??

FY fan vad jag inte gillar de här med blödningar under graviditeten..Det kan vara farligt men är också väldigt vanligt..Jag blir knäpp!!! Ska på UL om ca 2 veckor...Jag DÖR!!!

Tacksam för alla svar!!!

6 Svar (äldsta svaret först)
 • Om man har haft sex innan blödningen så kan det komma lite blod men det är ingen fara. Eftersom du inte har ont i magen och et bara kom lite (som jag förstod det) så är det ingen fara. Det kan vara så att om man är orolig så agerar kroppen på det och därför fick du en liten blödning. Men det är ingen fara. Det har säkert inte hänt något, men om du känner dig jätte osäker så ring till din BM.

   

 • Råkade ut för samma i vecka 15, så jag ringde förlossningen och fick komma på ett UL, visade sig att det var moderkakan som hade blött lite vilket är helt ofarligt :) Så de behöver inte innebära massa hemskheter! Hoppas det går bra :)

 • 3

  JS_90

  0 JS_90

  Jag har haft exakt samma sak 2 gånger i graviditeten. en gång i vecka 13 och en gång i vecka 17. Fick komma till bm och lyssna på hjärtljuden sagen efter. Allt är okej med bebisen:) är i vecka 24+1 nu. Det är nog ganska vanligt med småblödningar:)

 • 4

  elviran

  0 elviran

  Det är säkert ingen fara. Ett missfall så sent som du är känns och syns ordentligt! Det gör skitont och du blöder rejält.

  Rosa/bruna flytningar är ingenting att oroa sig för. Det du kände i magen var säkert bara första rörelserna och du kopplar det säkert till blödningen just för att du blödde. Dom har nog ingenting med varandra att göra.

  Om moderkakan ligger tokigt så kan man blöda ganska ofta under graviditeten. Försök slappna av och inte tänka på det. Om du blöder mer så tycker jag att du åker till akuten och kollar för att få lite lugn. Du har gått över den mest kritiska missfallsrisks tiden så det finns saker man kan göra för att förhindra missfall nu. OM det nu skulle vara något sådant på gång.

 • 5

  2blir3

  5 2blir3

  jag har också haft precis samma sak och det va i samma vecka som du är i. jag ringde till gyn och fick komma på ett ultraljud. men det va ingenting det kunde bero på att jag va orolig, stressat eller gjort något olämpligt, tex lyft fel eller så, jag vet inte. mitt gjorde inte heller ont och det va bara en gång =S men det är nog ingen fara eftersom det bara va lite och inte kom något mer och du inte har ont=) men prata med din bm om du är orolig ändå, går nog bra ska du se =)

  Kram Caroline

 • Tack så jätte mycket för alla svar!! De känns så skönt att höra av andra som vart med om samma sak som kan berätta sin sida av de...

  Jag ringde iaf min bm och hon sa att de troligtvis inte är nåt men att jag kunde ringa om att få ta ett tidigare UL om jag var väldigt orolig...Så imorgon ska jag ringa o se om de har nån tid snart lr om jag ändå måste vänta tills 2v...Håller tummarna!!

  ps. jag fick en jätte liten blödning till på eftermiddan, men därimellan ingenting..