catja

5 catja

1526 visningar

Bli gravid utan p-piller?

Nu e de tre år sedan ella kom o vi vill ha nummer två. Hur lång tid tog de för er att få nr två när ni slutade med p-piller? De verkar Svårt att bli preggo utan p-piller ju. Ella kom med p-piller! Har man bättre chans att bli preggo om man har sex på dagen eller på kvällen? Kanske ej spelar mågon roll.
8 Svar (äldsta svaret först)
 • p-piller ska ju förhindra graviditet. Håller du koll på ägglossning osv? ha sex varannan/varje ägglossningsdag så blir det garanterat barn inom 3 försök :) spelar absolut ingen roll om det är kväll eller dag :)

 • 2

  Cissii13

  7 Cissii13

  P-piller är ju ett preventivmedel som man använder för att INTE bli gravid hehe så du måste sluta med dem för att bli gravid :P Efter avslut av P-piller tar det ibland ett tag innan kroppens hormoner stabiliserat sig så att ägglossning kommer igång (man ägglossar ju inte nör man äter P-piller), så det är verkligen INTE säkert att man blir gravid inom 3 månader ens om man prickar ägglossning. Det är normalt att det tar upp emot ett år innan man blir gravid!! Ägglossning har man 12-16 dagar INNAN man får sin mens, så vill du bli gravid så ska du ta reda på hur lång din cykel är (med P-piller är ju cykeln alltid 28 dagar, utan p-piller kan cykellängden vara annorlunda) och sedan börja ha oskyddat sex var tredje till varannan dag med start ca tre veckor innan du förväntar din mens. Lycka till :-)
 • 3

  Cissii13

  7 Cissii13

  Och nej - det spelar ingen roll när på dygnet man har sex! Spermier kan ibland överleva upp till 96h i kvinnans livmoder så det enda man behöver göra är att ha sex några dagar INNAN eller UNDER ägglossning sävlige graviditet så småningom :-)
 • 4

  Cissii13

  7 Cissii13

  (sävlige = så länge)
 • 5

  Cissii13

  7 Cissii13

  Men hahaha!! sävlige = SÅ BLIR DET
 • 6

  Vejnisen

  7 Vejnisen

  Jag hade ätit p-piller i tre år när vi bestämde oss för att skaffa barn. från att jag slutade tog det två månader tills jag blev gravid. vi körde på varannan-var tredje dag för att vara säkra på att träffa ägglossningen då jag inte visste hur lång min riktiga cykel skulle va då efter p-pillrena. Vad jag läst mig till så är det precis som Cissi säger, att det i genomsnitt tar runt ett år att bli gravid efter p-piller. Men ibland kan det gå fort oxå :)
 • 7

  Leelo

  3 Leelo

  Har ej svar på dina frågor.. men kul att ni försöker med nr 2
 • 8

  Beli88

  5 Beli88

  jag lyckades också bli gravid med p-piller med våran första.. då hade jag ätit p-piller i 5år och dessutom 3månader innan gjort en abort redan.. 
  andra barnet så slutade jag med mina p-piller efter 2år och vi försökte bara 1vecka sen började vi få kalla fötter och inväntade bara på mensen men vi hade bara samlag 3gånger men under den perioden lyckades jag ändå bli med barn direkt...
  tredje barnet nu så hade jag dock minipiller och lyckades bli gravid IGEN så chanserna är helt olika från person till person.. lycka till!