Inloggade medlemmar: 649 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Sök bland alla frågor
1643 visningar

Varför tar hon inte bröstet?

Har fått problem när det gäller amningen. Plötsligt vill min lilla flicka inte ta bröstet eller om hon tar tag så släpper hon det nästan direkt, tar tag igen och släpper osv. Däremellan skriker hon. Vad kan det bero på?

Hon har blivit flaskmatad vid några tillfällen. Ikväll var ett sådant tillfälle eftersom hon nästan inte hade ätit något innan. Undrar om hon kan ha vant sig redan vid att mjölken kommer fortare om hon får ur flaska? Någon annan med samma problem? Någon som vet orsaken och vad man kan göra åt problemet?

5 år Baby Rapportera Prenumerera Rekommendera

5 Svar

min tös var precis likadan. hon blev så arg när jag la henne till bröstet. hon blev också flaskmatad i mellan åt, så ja slutade helt att amma henne när hon var omkring 3 månader. Sen valde hon själv flaskan kan man säg. Hon är i dag 2,5 år och har inte lidit någon nöd vid det. Blir så trött på denna amnings maffia. det går precis lika bra med ersättning. det är inget fel med det.

min lille var också så när han var runt 2 mån tror jag det var. Jag masserade bröstet och pumpa ur lite före amningen så det lättare skulle komma och så gick jag runt med min pojk och sjöng lite och försökte lugna honom innan jag matade.

Men ibland kunde det vara gaser också eller någon rap så fick massera magen och sen trycka lite lätt med benen mot magen så kom det ut det mesta gasor.

Vet inte hur gammal din tjej är men min pojke var  mycket gasig fram till 3,5-4 månader :)

Har också flaskmatat emellanåt för att vara säker på att hon får i sig mat, i början påverkade de nog litegrann för hon släppte och blev arg hela tiden, men nu börjar de fungera bra. Hon är 2 veckor och 4 dagar och de är väl ungefär 2 veckor de tar för en del bebisar att få in rätt amningsteknik. Vet inte hur gammal din dotter är, men förhoppningsvis går de snart över. Jag skulle ha fortsatt flaskmata men gett bröstet vid fler tillfällen för att öva..

Testa amningsnapp! Kan vara där skon klämmer. Min flicka tog bara bröstet när jag hade amningsnapp. Men när hon blev 4-5 månder så ville hon inte ha amningsnappen längre så nu ammar jag utan :) Det är värt att prova det iallafall! Ofta är det så ibörjan. Lycka till.

När Lova var sådär ivrig klämde jag fram lite mjölk till henne till hon hade ro att suga själv... Har du testat?

Liknande frågor

Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Om du inte redan har ett användarkonto så kan du skaffa ett här.