När du använder och besöker BliMamma.se godkänner du vår Cookie och sekretesspolicy. Ok, jag förstår
Inloggade medlemmar: 410 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Sök bland alla frågor
1007 visningar
vecka 28

Tips gällande foglossning.?

Jag jobbar som städare på timmar och det är ju Himla mycket gå och vridningar. Jag har jätte svårt vissa dagar med foglossningen då jag knappt kan gå men vissa dagar är sådär bra men att det fortfarande gör ont. Nu till min fråga. Jag undrar om det finns något sätt att få bort det onda och kanske använda skärp eller någonting under magen för att minska trycket? Jag ska ringa sjukgymnasten nästa vecka då jag missa telefon tiderna för denna veckan men om ni som har erfarenhet av det kanske kan ge lite tips :)?

6 år Gravid Rapportera Prenumerera Rekommendera

3 Svar

Okej det är ju bra knep som jag kan göra sålänge hehe :)

Hej jag har problem med foglossning och jag va o hälsa på en sjukgymnast..hon gav mig några smart övningar som tränar rygg..fick även ett bälte som man kan ha när man går o sår..när du ligger i sägen, om du tex ligger på sidan så ha bena ihop om du väner dig ha bena i samma sätt hela tiden..

tycker absolut att du skall ringa, de hjälpte mig...visst har ont men på ett annat sätt..lycka till hoppas de blir bättre

Ja man ska ju försöka undvika rörelser där man tex vrider överdelen men inte underdelen och tvärtom, för det tar på fogarna. Svårt när man städar.. Min sjukgymnast rekommenderade ett stödbälte från Gula Regab som är skönt att ha på, ger bra stöd och till överkomligt pris: http://www.gulare.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=83&products_id=434&zenid=ccc2d41c8e620ec662c50bfcba5c90e4 Sen finns det ju mycket små saker man ska tänka på, som att inte gå med för stora kliv, inte stå och vila på ett ben utan belasta båda jämnt, inte sitta med benen i kors, hålla ihop knäna när du ska ställa dig och sånt men det kan din sjukgymnast hjälpa dig med..

Liknande frågor

Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Om du inte redan har ett användarkonto så kan du skaffa ett här.