När du använder och besöker BliMamma.se godkänner du vår Cookie och sekretesspolicy. Ok, jag förstår
Inloggade medlemmar: 438 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Sök bland alla frågor
1890 visningar
vecka 10

Svagare test i v 10?

Jag har haft en del blödningar o lite ont i magen från ca v 4, jag vet att jag är gravid men ville ändå ta ett test idag för hade en konstig känsla i kroppen. Testet visade två streck men teststrecket va en del svagare än kontroll strecket, när jag fick reda på att jag va gravid så va de ett starkt plus, hur/varför är de svagare nu i v 10? Kan de vara så att jag fått ett ma/mf? Jag har inte märkt att det kommit ut några klumpar. // orolig

1 år Gravid Rapportera Prenumerera Rekommendera

2 Svar

Alltså rent spontant så finns det flera anledningar till att testet kan visa svagare, beroende på vilket test det är, när du testade, hur mycket du druckit och hur hög hcg halten är. I början av en graviditet är halten hög för att sedan minska. Det kan variera otroligt mycket hur hög halten av hcg är i en viss vecka. Man kan också säga att man inte kan gå efter styrkan på strecket. Dvs du är inte mer gravid för att strecket är starkare. Jag förstår att man är orolig i början, har också varit det i mina graviditeter. Men testa inte mer, du blir bara orolig genom att jämföra på det viset. Försök slappna av istället och tänk att du är gravid och att det kommer att gå bra. Du kan också be din bm om ultraljud. Med min sista så gjorde jag ett ultraljud i v 14, för att jag var orolig att något kunde vara fel.

Skulle tyvärr kunna vara ett missfall. Jag fick missfall i vecka 7 och jag hade som en vanlig mens, inga klumpar vad jag upptäckte. Och jag tog följa de vecka gravtest och såg hur det blev svagare. Men kontakta sjukvården och förklara läget så kanske du kan få komma in på en koll. Lycka till!

Liknande frågor

Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Om du inte redan har ett användarkonto så kan du skaffa ett här.