Inloggade medlemmar: 556 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Sök bland alla frågor
4230 visningar

navelstumpen..

Nu är min lille kille tre veckor imon men navelstumpen har inte trillat av :( den sitter fast på halva naveln o de e lite gul/grönt var aktigt där stumpen sitter fast.. ska inte stumpen trilla av efter två veckor?? De ser inte inflamerat ut och bvc har inte kommenterat de på undersökningarna att den e kvar o ja glömde fråga idag när ja va där men blir fundersam.. hur lång tid tog de för er o drog ni av den? vågar inte röra den mer än att ja tvättar den med tvål ja fick från BB..

5 år Baby Rapportera Prenumerera Rekommendera

6 Svar

Tack för svaren! Ska vara extra noga att hålla den torr :)
På vår grabb lossnade den efter ca en vecka och tur det för den luktade verkligen hemskt de sista dagarna. Vi rengjorde med en tops fuktad med ljummet vatten. Fick ingen ordination från bb hur den skulle skötas mer än att rengöra vid behov. Lycka till med stumpen :)
Min sons stump lossnade 3dagar efter förlossningen, vi fick rådet att enbart tvätta rent med ljummet vatten på en tops och där efter torka med en torr tops och se till att den hela tiden var torr! :) borde ramla av snart, men dra inte i den :)
Min tjej tappade sin idag, hon är nu sex dagar. Ja de luktar ngt fruktansvärt innan de lossnar :/ blä!

Läste på någon sida att den lossnar snabbare om den hålls torr. självklart ska man rengöra men ta en torr tops efteråt. Min sons navelstump luktade nåt fruktansvärt innan den lossnade. Verkligen ruttet! Usch.. Men tror nog inte du ska dra i den.. Den lossnar nog snart =) 

Mamma och pappa sa att vi(jag och mina syrror) hade kvar våra navelstumpar nästan en månad.
Min unges navelstump lossnade när hon var 4 dagar.
Det är nog bara att putsa på så lossnar den nog så småningom.
Vi använde septidin på vår unges navelstump och när den lossnade så använde vi basibact(någon sorts puder). Det var lite gulgrönt där navelstumpen satt fast på henne oxå, men det var inget farligt. Putsa ofta bara. Vi fick rådet att putsa vid varje blöjbyte.

Liknande frågor

Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Om du inte redan har ett användarkonto så kan du skaffa ett här.