Inloggade medlemmar: 634 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Sök bland alla frågor
22587 visningar
vecka 38

Latensfas med brutala värkar

Hej allihopa! Jag väntar första barnet och går in i vecka 39 på måndag. Min slempropp (hela) gick i torsdags och nu idag (söndag) så har jag haft kraftiga värkar hela dagen som varit ganska regelbundna och gjort riktigt ont! Ska tillägga att i onsdags gjordes en hinnsvepning på mig och då var jag öppen 1 cm. Åkte in nu idag och var då öppen 1,5 cm. Har läst att latensfasen normalt pågår från 5 timmar upp till ett dygn. Min fråga är nu, hur lång var eran Latensfas? Mina värkar är så kraftiga och gör så ont att jag inte kan gå eller sova, riktigt besvärliga är dom. Fick citodon som knappt hjälper. Tacksam för svar!

6 år Förlossningen Rapportera Prenumerera Rekommendera

10 Svar

Med mitt första barn började jag känna av mensvärk vid 15 snåret. Kom in till förlossningen vid 18.30 då var jag 4 cm öppen. Kl 21.30 föddes min son. Tyckte inte att det var jobbigt förrens vid 20 snåret. Hade dock lustgas och massage som enda smärtlindring. Lätt förlossning.

Med mitt andra barn började sammandragningarna vid bolibompa typ 18. Kom in till förlossningen vid 23 var då 6 cm öppen och 01 är min dotter född. Var förbannad som fan på mig själv när huvudet kröntes för hur i helvete kunda jag vara så jävla dum att jag gjorde om det där. Var jag senil eller hur kunde man glömma den smärtan. Men det tog bara 2 krystvärkar eller 3 kanske så var det klart. Bara lustgas även denna gång.

Med mitt tredje(ja just det senil eller?) barn vaknade jag kl 04 på morgonen och behövde gå på toa....trodde jag ja. Sammandraningarna var kraftiga direkt - inte smärtsamma men ordentliga. 5.45 kom vi in till förlossningen då var jag ordentligt sugen på lustgasmasken. Uskan som tog i mot oss hälsade och tittade mig i ögonen och sa;-  Vill du krysta? Näää inte här i hallen blev mitt svar. Vi skyndade med stort S oss in i ett förlossningsrum och dom kände efter och jag var helt öppen. Drog lustgasen ner i halsen totalt.... då var det jobbigt. Uskan lämnade rummet med orden håll igen jag ska bara hämta en barnmorska. Krystade en gång stående vid sängen och kände halva huvudet utanför. Blev orolig och fick hjälp av mitt ex upp i sängen. Bm klev in i rummet och log och sa jaha här var det dags. Krystade en gång till knästående i sängen och hela huvudet kom ut. Skrek gjorde han direkt. På nästa värk var han ute. Så 06 föddes min andra son.

Å nu är jag gravid IGEN!  Ja okej efter förlossningen ska jag söka för min demens - jag lovar!

Förhoppningsvis ska du inte behöva gå hela tiden som är kvar. Håller tummarna för att det är dags snart! 

Och alla som svarat, även fast det inte är min fråga så blir jag glad över att läsa om att det inte bara är de låååångsamma förlossningarna som existerar. :)

En väninna till mig hade typ i el vecka. Själv hade jag typ 10 timmar. Det är nog väääldigt olika. Skulle du inte göra nåt framsteg så får du hjälp på traven förr eller senare. Men det brukar ge med sig.stort lycka till!!
Vilken vecka var ni i då och vet ni hur mycket ni var öppna från början då? Jag hoppas verkligen att mina värkar betyder framsteg vad gäller att öppna sig, ligger ju vaken halva nätterna och måste andas som en galning med profylax.. En bekant till mig hade en Latensfas på flera veckor!
Grattis ;) smart bebis
Med min första vakna jag av kraftiga värkar lördag kl 10. Åkte in söndag kl20 o då var jag öppen 5cm. Sonen är född 13:14 på måndagen. Så hade en lång latensfas men även långt aktiv fas
Min latentas var också ganska snabb, fick värkar vid tio-elva och åkte in vid ett-två då var jag 4 cm öppen. Var förstföderska och efter ytterligare 5 timmar så var jag helt öppen.
Min kompis hade också väldigt utdragen latentas men hon blev igångsatt, tog henne ett dygn att öppna sig 2cm.

Efter 2 hinnsvepningar varde min i ca 30-35 timmar. Regelbundna kraftiga värkar hela tiden med 5-10 min emellan. Varma bad och panodil hjälpte inte ett skit.

Min latensfas måste ha gått supersnabbt. Värkarna  började vid kl 20.00 på kvällen, när jag kom till förlossningen kl.00 var jag redan öppen 9cm. Så någon timme bara =) Ska även tillägga att jag var förstföderska

3dygn..men jag blev igångsatt

Liknande frågor

Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Om du inte redan har ett användarkonto så kan du skaffa ett här.