Mer i kategorin Babyns första år |

Bebisen är 6 månader gammal

baby_6months_leksakDin bebis är nu ett halvt år gammal och har redan lärt sig massor! Nu kan han kanske redan sitta upp på egen hand och en del bebisar försöker sig på att krypa. Uppmuntra honom att försöka genom att placera favoritleksakerna utom hans räckhåll och innan du vet ordet av så kommer han att krypa omkring i hela rummet.

Han kan nu vända och vrida på sig i alla riktningar. Han kan flytta föremål från en hand till den andra och försöker få tag på tappade föremål. Det är vanligt att bebisen får sina första tänder omkring den här tiden. Du kan märka detta genom att han verkar besvärad, dreglar och biter på sina leksaker. Bitingar kan hjälpa, och genom att kyla den kan du erbjuda ytterligare lindring för hans värkande kliande tandkött. Vissa bebisar tycker dock inte om kalla bitringar - ge honom då en varm istället! Oro och ängslan för främmande människor ökar.

Skiljer på människor

Hon kan skilja på människor och vet vilka som är okända. När din bebis träffar nya människor kan du hålla honom och berätta för honom vem personen är. Han kommer att känna av hur du känner för den här personen, och om han känner att du visar förtroende så kommer även han att känna sig lite bättre till mods. Tvinga honom dock aldrig att sitta hos hans nya bekanskap, låt honom bestämma när han är redo. Fortsätt att läsa för din bebis, det uppskattar han jättemycket, liksom musik och sång.

Hjälp henne att utfoska världen genom att visa henne nya saker, introducera nya dofter, ljud och material. Särskilt viktigt är det att prata och sjunga för honom; en stor det av inlärningen sker genom att han lyssnar. Han gillar också att träffa andra bebisar, så försök se till att han träffar så många som möjligt. Genom att interagera med andra bebisar lär han sig om relationer. Han förstår ännu inte när han gör något fel, så att bli arg och straffa honom är direkt olämpligt. Visa honom istället det rätta sättet att göra det på - det är det bästa sättet för honom att lära sig på. Stimulera honom med intressanta lekar och aktiviteter så att han inte blir uttråkad.

Maten

Många bebisar har vid den här tiden börjat med någon typ av fast föda. Om han får något som hon först inte verkar tycka om, fortsätt att ge det minst en vecka; så lång tid tar det vanligen för en bebis att vänja sig vid ny mat. Tänk på att du redan nu lägger grunden för hans framtida matvanor. Ge honom en varierad kost och låt honom sitta med vid matbordet när resten av familjen äter. Bebisar äter vanligtvis tills de är mätta, så om han verkar tappa intresset för maten, försök inte att tvinga i honom mer mat. Om du ger henne juice, tänk på att begränsa mängden till ett par deciliter då juice innehåller mycket socker. Det är också dags att börja borsta bebisens tandkött och tänder. Använd en speciell bebistandborste för detta ändamål.

Den fysiska utvecklingen

Den mentala utvecklingen

Den känslomässiga utvecklingen

Lämpliga leksaker :Leksaker som uppmuntrar till sittande lek, bollar, böcker, musikleksaker, orsak och verkan-leksaker, böcker, byggklossar, leksaker som lyser och blinkar, gripleksaker, badleksaker, behållare att lägga leksaker i och sedan tömma ut.

Rekommenderat

Allt om den nya jämställdhetsbonusen i föräldraförsäkringen - Uppdaterad!

UPPDATERAT 2018: Den jämställdhetsbonus som infördes 1 juli 2008 är sedan årsskiftet borttagen, medan vårdnadsbidraget togs bort den första februari 2016. För närvarande gäller att föräldrapenning betalas ut i 480 dagar för ett barn. I 390 dagar baseras ersättningen på den inkomst du har (dagar på sjukpenningnivå). De övriga 90 dagarna ... 13

Det finns 5 kommentarer till denna artikel

    håller med, "några dl juice"?! barn ska inte dricka juice alls. De ska dricka vatten. punkt slut.

    Deciliter??! Håller med Elisabeth. Vilket idiotiskt råd.
    Oerhört ska det stå... på tal om illa skriven text. ;)
    Eh, men hallå? " Om du ger henne juice, tänk på att begränsa mängden till ett par deciliter då juice innehåller mycket socker." Jag hoppas innerligt att de menar cl, inte skulle jag ge min lilla bebis några DL juice att dricka...!

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.