Mer i kategorin Babyns första år |

Bebisen är 12 månader gammal

baby 12 månaderLivet leker för den tolvmånaders bebisen. Hon har fortfarande relativt begränsad koncentrationsförmåga, så egenligten är livet en lång rad med många olika lekar.

En lek som snart kommer att bli särskilt  uppskattad (av henne) är släppa-saker-på-golvet-för-att-se-mamma-eller-pappa-plocka-upp-dem-leken. Bebisar älskar den leken, och du kommer snart att stifta närmare beskantskap med den (om du inte redan gjort det), och ni kommer att leka den om och om igen, tills din rygg eller ditt tålamod är slut.

Leksaker som man kan knuffa omkring är ofta väldigt uppskattade nu när babyn kämpar för att lära sig den svåraste motoriska färdigheten av dem alla - att gå. Leksaker som man kan stödja sig på och rulla eller skjuta omkring är då ovärderligt stöd och säkerhet för den lilla.

Slutet på babyperioden

Visst är hon fortfarande söt och gullig som ingen annan, men omkring den här tiden kommer du sannolikt att ana att slutet på babyperioden närmar sig, och att hon snart kommer att bli ett barn som också uttrycker självständighet, vilja, negativitet och vredesutbrott.

Tiden med den ständigt godmodiga babyn måste ju någon dag ta slut, och denna dag närmar sig nu, och detta faktum kommer att känneteckna året som ligger framför er: "jag är en stor liten kille eller tjej, och jag har en vilja av järn".

Utvecklingssteg

Kom ihåg, alla barn utvecklas i sin egen takt. Om du tycker att ditt barn verkar vara efter i utvecklingen på någon eller några saker så är det inget att oroa sig för, utan det är helt normalt! Vissa barn är kanske lite långsammare motoriskt, medan de ligger långt fram verbalt.

Tveka dock inte att diskutera din eventuella oro med läkaren vid ettårskontrollen.

Din baby bör kunna…

Din baby kan förmodligen…

Din baby kan möjligen…

Din baby kanske till och med kan…

Rekommenderat

Bristningar under graviditeten

Bristningar under graviditeten

Bristningar under graviditeten ses som streck eller ränder i huden av varierande tjocklek och färg. De kan vara allt från ljust rosa märken som knappt syns, till djupt röda väl framträdande. Bristningar kan uppstå tidigt eller sent i graviditeten, vanligt är att de uppkommer mellan vecka 13-37, ett väldigt stort intervall ... 25

Det finns 0 kommentarer till denna artikel

    Skriv en kommentar


    För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

    Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.