Mer i kategorin Babyns första år |

Bebisen är 11 månader gammal

baby elva månaderVid det här laget har du antagligen en liten mini-Houdini hemma, var favoritsysselsättning är att ta sig in i utrymmen där han inte borde vara, eller att ta sig ut från platser där han borde vara.

Det finns inte en hylla som är för hög och inga skåpsdörrar som är för avskräckande för din elva månaders baby, som ständigt är ute efter att undersöka och (som det kan verka) plocka isär. Med utbrytarkonungens hela skicklighet kommer din baby nu att åla, vrida och slingra sig ut ur varje blöjbyte, matstol eller spjälsäng - eller kort sagt ut ur alla försök att begränsa honom till en plats.

Snabba framsteg

Han gör nu stora fysiska framsteg (bland annat kanske de så omtalade första stegen), men genomgår också en stor verbal utveckling - inte bara i antalet ord som han kan säga, men främst kanske i antalet ord som han kan förstå.

Böcker är något annat som blir allt intressantare, och din baby kan nu spendera långa stunder med att studera bilder och bokstäver i sina pekböcker. Inom kort kommer han att lära sig känna igen, och peka ut bilder som han sett upprepade gånger.

Att peka blir förmodligen något han kommer göra en hel del; det är nämligen ett bra sätt att kommunicera när man inte pratar så bra ännu.

Utvecklingssteg

Kom ihåg, alla barn utvecklas i sin egen takt. Om du tycker att ditt barn verkar vara efter i utvecklingen på någon eller några saker så är det inget att oroa sig för, utan det är helt normalt! Förmodligen kommer han att med högsta fart rusa fram i utvecklingen inom kort.

Din baby bör kunna…

Din baby kan förmodligen…

Din baby kan möjligen…

Din baby kanske till och med kan…

Rekommenderat

Allt om den nya jämställdhetsbonusen i föräldraförsäkringen - Uppdaterad!

UPPDATERAT 2018: Den jämställdhetsbonus som infördes 1 juli 2008 är sedan årsskiftet borttagen, medan vårdnadsbidraget togs bort den första februari 2016. För närvarande gäller att föräldrapenning betalas ut i 480 dagar för ett barn. I 390 dagar baseras ersättningen på den inkomst du har (dagar på sjukpenningnivå). De övriga 90 dagarna ... 13

Det finns 1 kommentarer till denna artikel

    Efter att i en veckas tid slitit mitt hår, jagat och plockat var det som en sten föll från mitt hjärta då jag läste Bebisen är 11 månader. Det var som att läsa om min son Milo. Tack!! Nu förstår jag honom så mycket bättre Jenny

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.