Mer i kategorin Babyns första år |

Babyn är 9 månader gammal

Dygnets vakna timmar räcker inte till för den företagsamma niomånaders babyn. Att ta sig runt brukar vara något som upptar en stor del av krabatens tid, vare sig det är krypande, stapplande på två fötter och ett fast tag i möblerna, eller helt enkelt hasande på rumpan.

Han är också en blivande komiker (han gör allt för att få ett skratt), en imitatör (”jag gör allt som du gör”) och en uppträdare (”jag låtsas hosta igen, bara för er”).

Han kan redan förstå mer komplexa saker, som att till exempel föremål existerar även om han inte ser dem (så när pappa gömmer sig bakom tidningen så finns han fortfarande där, även om jag inte ser honom). Detta gör att babyns lekar blir alltmer sofistikerade och avancerade.

Priset för babyns nyvunna insikter är han han förmodligen utvecklat en viss rädsla för främlingar – från att ha varit ganska tillfreds i armarna på även okända människor går han till att bli ganska sparsmakad i sitt val av sällskap:andra än mamma, pappa och kanske favoritbarnvakten göre sig icke besvär.

Din baby bör kunna...

Din baby kan förmodligen...

Din baby kan möjligen...

Din baby kanske till och med kan...

Rekommenderat

Så farligt är coronoaviruset för gravida

Så farligt är coronoaviruset för gravida

För mer info och senaste nytt om Corona-viruset, besök vår temasajt om COVID-19. Uppdatering 200227: Epedemin orsakad av det nya coronaviruset (SARS-CoV-19) fortsätter och smitta har bekräftats i ett stort antal länder, men omfattande utbrott har hittills konstaterats endast i Kina, Sydkorea och Italien. Situationen i Kina verkar ha stabiliserats med en ... 1

Det finns 1 kommentarer till denna artikel

  1. Postades 2013-09-11 13:47:46
    ska bli mamma:s avatar

    Kollade igenom "listan" vad barnen kan göra och blev glatt överraskad över vad våran kan nu.

    Det var allt (däremot protesterar hon inte om jag tar det hon har i händerna, hon bara tittar och ler/skrattar) fram till Din baby kanske tom kan..Hon kan de 2 senaste i den "listan" men hon säger inte mamma ännu. Men pappa säger hon =) och ge saker hon håller i som man ber om.

    Kul å följa utvecklingen som verkligen är från dag till dag.. 

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.