Mer i kategorin Babyns första år |

Babyn är 8 månader gammal

Åttamånaders bebisar är upptagna bebisar. De har fullt upp med att öva på sina nyvunna färdigheter, som till exempel att krypa, med färdigheter som de är ivriga att lära sig (som att dra sig upp på två fötter). De är upptagna med att leka, något som har blir mycket roligare allteftersom att motoriken i deras händer utvecklas och koordinationen förbättras. Dagarna är fyllda av utforskande, upptäckter, lärande och allteftersom att känslan för humor utvecklas, massor av skratt.

Den här månaden fortsätter babyn att utforska sin förmåda att bilda ljud genom att använda rösten att forma vokaler och konsonanter, och ni kanske rent utav en dag mot slutet av den här månaden får höra just de där kombinationerna som ni väntat på; ”ma-ma” och ”pa-pa”.

Babyns förståelse av ord är fortfarnade mycket begränsad, men hon kan redan snappa upp betydelsen av en del ord – ett av dem är ofta ”nej”, ett ord som kommer att vara till stor nytta under de kommande månaderna.

En av favoritsysselsättningarna är kanske att umgås med sin spegelbild, något som hon tycker är väldigt roligt och framkallar mycket leenden; även om hon ännu inte kommit underfund med vem kompisen i spegeln verkligen är.

Milstolpar i babyns utveckling

Din baby bör kunna...

Din baby kan förmodligen...

Din baby kan möjligen...

Din baby kanske till och med kan...

Rekommenderat

Allt om den nya jämställdhetsbonusen i föräldraförsäkringen - Uppdaterad!

UPPDATERAT 2018: Den jämställdhetsbonus som infördes 1 juli 2008 är sedan årsskiftet borttagen, medan vårdnadsbidraget togs bort den första februari 2016. För närvarande gäller att föräldrapenning betalas ut i 480 dagar för ett barn. I 390 dagar baseras ersättningen på den inkomst du har (dagar på sjukpenningnivå). De övriga 90 dagarna ... 13

Det finns 2 kommentarer till denna artikel

    Mycket givande kommentar ovan????
    Tycker det är konstigt att ni i texten hela tiden skriver om en "hon".

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.