Mer i kategorin Bli gravid |

Svenska forskare hittar ny behandling mot ofrivillig barnlöshet

I en ny rapport presenterar ett svenskt forskarlag resultat från en studie där man visar att en ny snabb behandling för par som haft svårt att bli gravida har givit goda resultat.

Många par upplever en oförklarlig infertilitet där inga medicinska orsaker kunnat upptäckas. Dessa har tidigare kunnat behandlas med ägglossningsstimulerande hormon (klomifen citrat) och artificiell insemination. Forskarna har nu upptäckt att om kvinnan behandlas med låga doser av ett lokalt bedövningsmedel (lidokain) innan ägglossning så ökar chanserna flerfaldigt att en graviditet uppnås.

I en kontrollgrupp resulterade klomifen citrat- och inseminationsbehandling i graviditet i 3.2% av fallen, medan 14.9% av paren i gruppen som fick behandling med lidokain blev gravida. Forskarna rapporterar inga biverkningar och menar att den kombinerade behandlingen med lidokain är ett bra första steg i behandlingen av ofrivilligt barnlösa par där den medicinska orsaken är okänd.

Källa:

Human Reproduction, Oxford Journals

Rekommenderat

Allt om den nya jämställdhetsbonusen i föräldraförsäkringen - Uppdaterad!

UPPDATERAT 2018: Den jämställdhetsbonus som infördes 1 juli 2008 är sedan årsskiftet borttagen, medan vårdnadsbidraget togs bort den första februari 2016. För närvarande gäller att föräldrapenning betalas ut i 480 dagar för ett barn. I 390 dagar baseras ersättningen på den inkomst du har (dagar på sjukpenningnivå). De övriga 90 dagarna ... 13

Det finns 2 kommentarer till denna artikel

    Esphe

    7 Esphe

    Du Cecilia, jag tycker detta lät väldigt spännande! Kanske hade lidokainet något med det att göra, hoppas de utför fler studier på detta. Lycka till!

    Är det någon som har erfarenhet av detta med lidokain? Det känns helt otroligt om det kan vara så.

    För att göra min historia kort...Vi har kämpat i ca 5 år, det hittas inte nga fel men jag har svårt att bli gravid och när jag väl blivit har jag har fått missfall o x mm. Nu hade jag precis gett upp och lagt det på hyllan för att försöka gå vidare utan barn. Jag har samtidigt kämpat med en svår nervskada i min axel efter en olycka med ständig värk dygnet runt och fått diverse behandlingar för den. Det min smärtläkare skrivit ut nu är ett plåster (Versatis) som jag har på 12 tim per dygn som innehåller lidokain o bedövar mina nerver. Peppar, peppar så känns det som min smärta är något lindrigare nu efter 1 månads behandling och det bästa är ju att jag otroligt nog blivit gravid!!!!! Kan det verkligen ha ngt med det att göra? Någon som hört ngt liknande?

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.