Mer i kategorin Gravid |

Genomsnittlig viktökning under graviditeten

Vi tyckte att de kunde vara kul för er att se hur ni medlemmar går upp i vikt under graviditeten, så därför gjorde vi en sammanställning med den genomsnittliga viktökningen i form av ett diagram. I diagrammet kan man se den genomsnittliga viktförändringen procentuellt (jämfört med angiven vikt vecka 1) som heldragen linje, medan de blå och begie fälten med streckade linjer anger något som i statistiska sammanhang kallas för "standardavvikelse". Dessa anger något förenklat sagt spridningen på viktförändringarna bland medlemmarna.

Från diagrammet kan man till exempel se att i vecka 19 har ni gått upp i genomsnitt 10% (± 9%) i vikt, medan den 'normala' uppgången ligger mellan 1 och 19%. Efter vecka 20 är det egentligen ännu så länge för få medlemmar som knappat in sin vikt, därför ser kurvan lite underlig ut efter 20 veckor.

Se också Genomsnittlig viktuppgång under graviditeten och Genomsnittlig viktuppgång.

Genomsnittlig viktförändring under graviditet

Forsätt rapportera in er viktförändring så presenterar vi snart en ny kurva!

Rekommenderat

Gravidyoga hemma - instruktionsvideo

Varför inte prova lite gravidyoga hemma? I den här utmärkta videon kan du få tips om hur du enkelt (och billig) kan prova på yoga under graviditeten i hemmets lugna vrå. Vi kan lova att det är avslappnande! 4

Det finns 75 kommentarer till denna artikel

  Baclofene France Inter

  vägde mig sista gången ca 10 timmar innan min son föddes då hade jag gått upp 10 kg. Vägde mig igen första gången 2 veckor efter förlossningen o då var jag nere på min startvikt igen. Tack vare amningen, då jag har suttit i soffan o fikat dom 2 veckor! ;)

  gick upp totalt 6 kilo ( med tvillingar) dom 6 kilona va borta så fort barnen kommit ut

  ramiza

  2 ramiza

  har fätt 3 ungar från första början  vägde jag 45 kg nu gravid men 4 o innan dess vägde jag 59 så vi får se...

  jag är i vecka 26, det är min första graviditet och jag har gått upp 6 kg än så länge. Vägde 50 kg innan och är 160 lång, nu väger jag 56 :)

   

  hoppas på att få bort näst intill allt bebis hull, ganska snabbt efter förlossningen :)

  Babsy

  6 Babsy

  Är i v38 och har gått upp 15 kg, nu har vikten stått still i 3 veckor. Hoppas på att förlora allt och lite till efter förlossningen :)
  Jag gick upp totalt 29kilo så knappa in det ni ;) hälften försvann efter fl.
  Jag är i vecka 17+2 och har gått ner 2kg från 66kg till 64kg... har mått illa och spytt varje kväll under hela graviditeten och nu har jag precis varit magsjuk. Vill gå upp några kilo, men det kommer kanske sen!?

  hej! jag är i vecka 12+6 idag och min normala vikt är 63kg pà 163 cm, och jag väger nu 61.7kg.

  Gick upp totalt 11 kg. Som var borta tre veckor efter förlossningen:-)

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.