Mer i kategorin Nyheter |

Genomsnittlig viktuppgång under graviditeten

Diagram viktkurva

Här kan du se genomsnittlig viktuppgång i kilogram under graviditetn från vecka 1 till 28. Den mittersta linjen visar medelvärdet och de streckade fälten anger det intervall inom vilket man hittar de allra flesta kvinnor.

Diagrammet bygger på de data som medlemmarna på Bli Mamma har angivit i sina viktkurvor. Vi hoppas att ni ska fortsätta använda viktkurvan så att vi till slut kan presentera ett liknande diagram som går ända upp till vecka 40.

Rekommenderat

Kan man byta barnmorska?

Kontakten mellan blivande föräldrar och barnmorskan är viktig, speciellt för förstagångsföräldrar, då behovet av stöd, vägledning och samtal ofta är stort. Ibland fungerar dock personkemin mellan barnmorska och föräldrar mindre bra, något som inte är unikt för just mödravården. Det är viktigt att man känner sig just trygg och bekväm med ... 12

Det finns 43 kommentarer till denna artikel

  Precis innan jag plussa vägde jag 64kg och är 177cm. Nu i v24 väger jag 74kg!! Jag äter nyttigt på fasta tider oftast och rör på mig jätte mycket. Det var strax efter ägglossningen som jag gick upp massor och nu går det lite segare:-)
  Lini

  7 Lini

  Oj! Är i v.27/28 å har gått upp 12,5 osynliga kilon! redan..

  Jag är i vecka 19 och vägde 62,8 kg innan, nu väger jag 65,5 kg.

  Hej! Jag har gått upp runt 3kg och är i vecka 22 Äter normalt. Alla är ju olika :)
  Är i grav v 23 (22+1) för en vecka sedan hade jag gått upp två kilo under hela graviditeten och vägde mig idag och har gått ner 2 kg till min normala vikt:/. Bebis sparkar och lever rövare så det är ju bra. Men man blir ju orolig.
  tove88

  5 tove88

  Från 51 till 62.5 såklart. Inte van vid att väga över 60-sträcket. Är 171 cm förövrigt
  tove88

  5 tove88

  Jag är nu i v30 och har gått upp 11.5 kg. Från 51 till 52,5. Det får bli vad det blir. Jag äter det jag kan, bebisen tar allt den behöver iaf :)
  Kan ju tillägga att det knappt syns att ja är på smällen. Hade man inte väldigt bra koll på min kroppsform innan skulle man inte reagera nu, även om jag har tighta kläder. Fattar inte vad som händer.
  Får lite panik när ja ser diagrammet o läser alla kommentarer...Är i v. 20 och har gått upp lite drygt 8 kg redan. Var normalviktig från början, hyfsat vältränad (iaf benen efter ett liv på hästryggen). Jag äter verkligen inte mycket! Mitt problem är snarare att jag glömmer bort att äta, äter för lite pga att jag blir mätt snabbt osv. Jag har helt tappat sugen på choklad o dyl under grav, men kan äta lite glass eller nån bakelse ibland. Fast som sagt, är tyvärr mycket väl medveten om att mitt dagliga kaloriintag är för lågt. ÄNDÅ har jag gått upp mer än man "ska". Vad fan?

  Ida

  Är i v 28+1 och har gått upp ca 8-9 kg. Vägde 64 innan och är 1.76 lång.

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.