Mer i kategorin Förlossningen |

Vilken månad föds flest bebisar?

Det diskuteras ofta vilken månad som är "populärast" att föda barn och de flesta tror nog att flest barn föds på våren.

Enligt statistk  från Stockholms landsting för 2007-2008 så föds det flest bebisar i maj (9.1%), tätt följt av april (9.0%). Sedan kommer mars, juli och juni i fallande ordning (8.7, 8.7 och 8.6%). Minst bebisar föds i december (7.3%) och november (7.4%).

Av detta kan man dra slutsatsen att vi är som mest kärleksfulla under sommarmånaderna och hösten, nio månader innan förlossningstopparna i mars-juli.

Å andra sidan, om du tillhör det relativa fåtal som ska föda i oktober till februari så är chanserna större att slippa bli hemskickad i förtid från ett överfullt BB!

Rekommenderat

Så farligt är coronoaviruset för gravida

Så farligt är coronoaviruset för gravida

För mer info och senaste nytt om Corona-viruset, besök vår temasajt om COVID-19. Uppdatering 200227: Epedemin orsakad av det nya coronaviruset (SARS-CoV-19) fortsätter och smitta har bekräftats i ett stort antal länder, men omfattande utbrott har hittills konstaterats endast i Kina, Sydkorea och Italien. Situationen i Kina verkar ha stabiliserats med en ... 3

Det finns 13 kommentarer till denna artikel

  Jag ska ha i början av Januari. Bf om 2 dagar så det e bara o knipa om nåt skulle va på g.. :D 2012 here we come!

  åh, detta kan jag tänka mig stämmer! jag ska ha i maj o har 2 i min närhet som också är gravida, även dem beräknade i maj! här blir det massor med majbarn 2012!! :)

  MissT

  3 MissT

  Jag ska själv ha en liten i slutet av mars/början av april. Känner 10 st som ska få i januari, 5 som ska få i feb/mars. Tycker det är skönt att jag inte hamnar mitt i Babyboom här uppe i Sundsvall.

  Hur är det i övriga sverige? Många som ska få 2012?

  jag har ett barn

  Jag ska få min i tidigt januari och det tycker jag bara ska bli skönt! Inte jätte många som ska ha då ^^ Ända nackdelen är att det kommer nog vara mycket snö och kallt vilket kan vara jobbigt!
  Ska bli skönt att föda på vintern. Det var inte roligt i augusti 09, jätte många blev skickade till andra sjukhus å det var jätte mycket folk på avd efter förlossningen. Man fick ingen lugn och ro :(
  tror det är vårkänslor som kommer fram och man blir mer avslappnad :)
  Flest barn blir alltså till vid semester månaderna;) Juni juli aug
  admin

  7 admin

  Har korrigerat detta nu, och uppdaterat med ny statistik.
  Håller med dom andra på denna punkten.

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.