Mer i kategorin Gravid | När man lagar mat under graviditeten är det extra viktigt att man följer vissa regler.
Vissa matvaror kan innehålla skadliga bakterier och parasiter som kan orsaka infektioner i din kropp, som i sin tur kan vara livsfarliga för ditt ofödda barn. Därför är det viktigt att tänka på att:
- ha god hygien i köket (t.ex använda separata skärbrädor för kött och grönsaker)
- alltid tvätta händerna innan du lagar mat (särskilt efter att du varit i kontakt med rått kött, sand, jord och katter)
- alltid skölja frukt och grönsaker för att undvika listeriabakterien som kan finnas i jord.
- alltid välja färska och nyförpackade varor
- se till att maten blir ordentligt uppvärmd för att döda ev. skadliga organismer (tänk särskilt på att microvågsugnar ofta värmer ojämnt)
Rekommenderat
För mer info och senaste nytt om Corona-viruset, besök vår temasajt om COVID-19.
Uppdatering 200227: Epedemin orsakad av det nya coronaviruset (SARS-CoV-19) fortsätter och smitta har bekräftats i ett stort antal länder, men omfattande utbrott har hittills konstaterats endast i Kina, Sydkorea och Italien. Situationen i Kina verkar ha stabiliserats med en ... 3
Skriv en kommentar
2 Midnanty