Mer i kategorin Graviditeten vecka för vecka |

Graviditetsvecka 41

Foster runt graviditetsvecka 40Nu är din bebis sannolikt mellan 50-52 cm och väger 3.5-4 kg. Det är nu nära ditt beräknade förlossningsdatum och det är dagt för bebisen att födas. Det är dock bra att komma ihåg att många går över tiden, speciellt förstföderskor, så bli inte orolig om bebisen bestämt sig för att vänta ännu lite till.

Du får nu gå på täta kontroller hos barnmorskan och ditt barns tillstånd övervakas noggrant.

Många börjar nu fundera på att sätta igång förlossningen på egen hand, och goda råd brukar man få i överflöd. Allt ifrån att gå i trappor till den berömda "färdknäppen", men det är dock ingen av dessa hemmabehandingar som bevisligen fungerat. Men misströsta inte, bebisen brukar ändå bestämma sig att komma ut förr eller senare, och det är en mindre del som behöver medicinsk behandling för att sätta igång förlossningen.

När det lilla miraklet väl kommit ut så kanske du vill berätta för världen om ert nya underverk, något du kan göra här,i vår avdelning "Välkommen till världen" där du kan ladda upp er egen lilla webbis.

Rekommenderat

Förutsäg din bebis kön med kinesisk kalender - pojke eller flicka?

Förutsäg din bebis kön med kinesisk kalender - pojke eller flicka?

Nu kan du enkelt få reda på om din bebis är en pojke eller flicka. Enligt legenden begravdes den Kinesiska kalendern för att bestämma könet hos ofödda i en kunglig grav för mer än 700 år sedan. Sedan den nyligen återupptäcktes har den använts för att förutsäga könet hos foster med ... 514

Det finns 364 kommentarer till denna artikel

  Det där med att sova med molande värk var inte så lätt jag är trött i kroppen efter denna dag för det börjagde redan vid 10 i fm. nu är kl 0.30 och jag har försökt vila men det kryper i mig. mamma har sagt att i morgon gumman kommer dom så det är jag säker på men undrar om jag får sova i natt. det är lite spännande vill så gärna hälsa på mina små kottar till ungar för jag ser ut att vänta ett barn nu ligger dom bakvänt så det gör mig mindre men vi får se sen. jag längtar tills jag får lugn och ro på sjukhuset och allt är i sin ordning och jag är på plats detta är jobbigt min gubbe kommer inte förs i morgon eller när det blir dax sedan flyttar jag ut till honom. Det ska bli underbart att få slippa detta stället. nu säger pappan i han att värkarbetet kommer igång när som helst så det är bara att vänta det värker som fn i ryggen och magen men det är ihållande värk just nu inte i intervaller det dröjer kanske. nåja det får väl ha sin naturliga gång hur nu den är?

  40+1 o ingen beibis De två andra e födda i v.39+6 och 36+5 :)
  V. 40+0. Ingen bebis , blir galen vill bara att prinsen ska ut nu..
  muxpux

  7 muxpux

  40+6 ingen bebis han envisas som jag har i magen kommer han inte självmant ut nu denna vecka blir det att sätta i gång mig 4 feb.

  Anita

  2 Anita

  40+0. Ingen bebis än...
  40+5 o ingen beb8s ...han vill inte ute men vi hoppas han bestämma sig snabbt :)
  V.40+4 ingen bebis

  40+2 och ingen bebis i sikte... Spännande! :) 

  BF idag med dotterns lillebror och ca 4 timmar kvar innan vi går över! Har gått på Ikea i förhoppning om att han ska vilja komma ut =P Gick 7 dagar över med dottern, men hoppas på innan helgen är slut i alla fall. Han rör sig som en propeller och trycker på lite här och var! Vi är alla ivriga inför att få träffa honom <3

  40+6 ingen bebis i sikte

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.