Mer i kategorin Graviditeten vecka för vecka |

Graviditetsvecka 26

Bebisen

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Du

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.

Se vilka medlemmar som är gravida i denna vecka + massor av annat relaterat innehåll

Bilder från vecka 25

 

Frågor för vecka 26

Rekommenderat

Förutsäg din bebis kön med kinesisk kalender - pojke eller flicka?

Förutsäg din bebis kön med kinesisk kalender - pojke eller flicka?

Nu kan du enkelt få reda på om din bebis är en pojke eller flicka. Enligt legenden begravdes den Kinesiska kalendern för att bestämma könet hos ofödda i en kunglig grav för mer än 700 år sedan. Sedan den nyligen återupptäcktes har den använts för att förutsäga könet hos foster med ... 514

Det finns 183 kommentarer till denna artikel

  Sjukt att se att jag skrev gör två år sen och nu väntar jag tvillingar med 104 dagar kvar till BF ❤️ Det är full rulle på dom små och vi tror att det är en av varje ❤️ Har RUL nästa vecka och då får vi veta säkert
  24+1 idag!! Känns som att graviditeten aldrig ska ta slut vill verkligen att min Elisa kommer och jag kan banta o känna mig snygg igen

  jag väntar tvillingar och jag tycker dom är små. det finns säkert förklaringar till det med men just nu är dom inte här.Har inte gjort något ultraljud ännu men hoppas på remiss nästa vecka då ska jag till mödravården för koll.

  100 dagar kvar tills dotterns lillebror är beräknad <3 Som vi längtar efter vildingen som växer i magen =) Dottern pussar och klappar på magen och intresserar sig mer och mer, fast att hon är då liten än =)

  25+0 idag! Shit vad tiden går fort hihi

  mim_

  5 mim_

  jorå, vecka 25.. på bara några dagar har magen hoppat ut ett snäpp till och min lille sprattelgubbe lever rövare här inne mest hela tiden, fan så mysigt det känns!

  Jenni

  5 Jenni

  25+0 idag! Har känner mig lungn under graviditeten men nu så fick jag sån panik när de bara är ca 100 dagar kvar till bf. Har ingenting typ till bebisen..
  Kurtan

  5 Kurtan

  Shit! Jag har redan gått 25 veckor nu, det känns helt otroligt!

   Man börjar längta, men samtidigt blir man alldeles nervös och en aning stressad med allt som måste hinna ordnas upp med, helst innan man blir alldeles för tjock och så. Nu ska jag passa på och njuta av denna sommar, med magen i vädret. Den börjar bli större. 98 cm i omkrets, det gick undan, alla tidigare veckor har den varit 93, 94 och 95... så bara poff 98! Coolt :)

  Mira_L

  5 Mira_L

  V 25 idag. Känns bara härligt nu. Magen växer som den ska och det sparkar på bra därinne ;) 15 v kvar ungefär..

  25+5 Åhh..vad vi längtar...♥

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.