Mer i kategorin Gravid |

Effektiva huskurer vid magsjuka

Magsjukesäsongen är något alla, och i synnerhet kanske småbarnsföräldrar, ser fram emot med fasa.  Få av våra vanliga sjukdomar kan göra att man blir helt utslagen på samma sätt som magsjuka kan. Fast det i allmänhet är ofarligt kan man må ordentligt dåligt och vara mer eller mindre utslagen. Finns det något man kan göra för att må bättre? Allra viktigast är att få i sig tillräckligt med vätska, men någon av följande huskurer kanske kan göra att illamåendet går över snabbare.

Skriv gärna i kommentarsfältet nedan om du provat någon huskur och hur det funkade för dig, eller om du har något annat tips.

Te på färsk ingefära

Ingefära har använts i Kina i över 2000 år mot en rad olika sjukdomstillstånd och det kan också hjälpa mot illamående vid magsjuka.

Ingredienser:

2 dl vatten

1-2 msk. riven färsk ingefära

½ pressad citron

1 msk honung

Koka upp vattnet i en kastrull, riv i färsk ingefära och färskpressad citron. Koka upp, stäng sedan av värmen så teet får sjuda på eftervärmen. Lägg i honungen. Låt teet stå och dra i 5-10 minuter. Sila genom en tesil och drick. Upprepa två till tre gånger om dagen.

Rårivna äpplen med kanel

Skala och riv 1-2 normalstora äpplen på det grövsta på rivjärnet. Det är bra om det är saftiga äpplen, gärna kylskåpskalla. För vissa kan det ge extra lugn till magen att strö över en smula kanel, prova dig fram. Ät äpplena i lugn och ro. Bra mot illamåenende.

Pepparmint

Pepparmint är uppfriskande och doften motverkar illamåendet vid magsjuka. Prova att droppa pepparmintsextrakt i en skål med varmt vatten och ställ i rummet där du vistas. Du kan också prova att brygga en kopp pepparmintste att dricka.

Bovetekudde

Att lägga en varm bovetekudde på magen när du har magsjuka kan kännas skönt, och lugnar dessutom en orolig mage. När du är gravid är det vanligtvis mest skönt att lägga kudden ovanpå babybulan. Prova och se!

Rekommenderat

Så farligt är coronoaviruset för gravida

Så farligt är coronoaviruset för gravida

För mer info och senaste nytt om Corona-viruset, besök vår temasajt om COVID-19. Uppdatering 200227: Epedemin orsakad av det nya coronaviruset (SARS-CoV-19) fortsätter och smitta har bekräftats i ett stort antal länder, men omfattande utbrott har hittills konstaterats endast i Kina, Sydkorea och Italien. Situationen i Kina verkar ha stabiliserats med en ... 19

Det finns 0 kommentarer till denna artikel

    Skriv en kommentar


    För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

    Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.