Mer i kategorin Bebis |

Hur bebisen utforskar världen

Allt är suddigt och svart-vitt

Den nyfödda bebisen har ännu inte helt utvecklad syn och kan fokusera bara föremål som är närmare än 25-40 cm, allt annat är suddigt. Dessutom kan bebisen ännu inte se färger utan upplever världen helt i svart-vitt. När man inte kan se tydligt eller ens i färg kan det vara svårt att identifiera föremål och människor, men bebisen lär sig snabbt att känna igen mamma och pappa på formen av deras huvud, och inte minst på deras lukt. Så om du byter frisyr kan det först vara svårt för den lilla bebisen att känna igen dig!

Bebisen är närsynt i början

Det kanske viktigaste sättet för en bebis att utforska världen är med munnen. Smaksinnet är väl utvecklat redan från födslen och i munnen finns dessutom massor av nervceller som är känsliga för beröring och textur. Så om man inte kan se så bra och ännu inte har någon aning om vad ett mjukisdjur är så vad är väl det bästa sättet att ta reda på det om inte genom att stoppa det i munnen?

Vad är nu detta? Mmm smakar anka!

Bli inte förvånad eller irriterad om bebisen vill stoppa allt i munnen, inklusive dina fina prydnadskuddar - det är helt enkelt dess bästa sätt att lära sig om världen, och det fortsätter vara ett viktigt och känsligt redskap för oss att undersöka föremål livet ut.

Rekommenderat

Så hittar du den billigaste och bekvämaste flygresan

Så hittar du den billigaste och bekvämaste flygresan

Sommaren närmar sig alltmer och det börjar bli dags att planera resan till lite mer solsäkra destinationer. Det finns en del funderingar som man alltid har innan man bokar resa och är man gravid är de här funderingar extra aktuella då det är egentligen inte en utan två personer ... 1

Det finns 0 kommentarer till denna artikel

    Skriv en kommentar


    För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

    Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.