Mer i kategorin Sjätte månaden |

Varför kryper inte min bebis?

varför kryper inte min bebis"Min vänninas baby började krypa redan vid sex månaders ålder. Min baby är nästan åtta månader och visar inget intresse av att börja krypa. Är det något fel?"

Det är inte meningsfullt att jämföra utvecklingen hos två bebisar, och särskilt inte när det gäller att krypa. Att krypa är en icke nödvändig färdighet, och vissa barn lär sig aldrig att krypa utan börjar istället att en dag gå utan att passera via krypstadiet.

Vissa bebisar kryper så tidigt som vid sex månader, särskilt om de tillbringat mycket tid med att leka på mage, men det är vanligare att de börjar krypa vid omkring nio månader.

Oavsett om din baby börjar krypa vid sex, nio eller inte alls så är det inte något som du bör oroa dig för. De bebisar som hoppar över krypandet är visserligen mindre mobila, men bara för en kortare period, till dess att hon istället lär sig att dra sig upp och ta sig fram på fötterna genom att hålla sig i möbler.

Det kan till och med vara så att om din baby som inte lär sig att krypa istället lär sig gå tidigare än en som tar sig fram på alla fyra, och nöjer sig med det i flera månader.

Olika stilar

Även om din baby börjar krypa så kan det se ut på många olika sätt. Vissa hasar sig fram på magen innan de tar sig upp på händer och knän. En del börjar med att krypa baklänges eller åt sidan innan de några veckor senare kommer på att de kan ta sig framåt också. Ytterligare andra hasar istället omkring på rumpan och är helt nöjda med det.

Inget av detta bör förvåna eller oroa dig - krypandet är inte en central färdighet i din babys utveckling. En dag kommer hon att ställa sig upp och sätta av på äventyr och upptåg, och du kommer förmodligen att tänka tillbaka på tiden när hon låg stilla där man lade henne med en viss saknad.

Rekommenderat

Allt om den nya jämställdhetsbonusen i föräldraförsäkringen - Uppdaterad!

UPPDATERAT 2018: Den jämställdhetsbonus som infördes 1 juli 2008 är sedan årsskiftet borttagen, medan vårdnadsbidraget togs bort den första februari 2016. För närvarande gäller att föräldrapenning betalas ut i 480 dagar för ett barn. I 390 dagar baseras ersättningen på den inkomst du har (dagar på sjukpenningnivå). De övriga 90 dagarna ... 12

Det finns 1 kommentarer till denna artikel

    Gudars, läste krymper först :-D

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.