Mer i kategorin Gravid |

Undersökning - Rökning under graviditet

Rökning under graviditetenVälkommen att svara på Bli Mammas undersökning angående rökning och graviditet.

Ditt svar är helt anonymt och kan inte spåras till dig.

Välj det svarsalternativ som stämmer bäst.

Denna undersökning är avslutad. Läs om resultatet här.

Rekommenderat

Så farligt är coronoaviruset för gravida

Så farligt är coronoaviruset för gravida

För mer info och senaste nytt om Corona-viruset, besök vår temasajt om COVID-19. Uppdatering 200227: Epedemin orsakad av det nya coronaviruset (SARS-CoV-19) fortsätter och smitta har bekräftats i ett stort antal länder, men omfattande utbrott har hittills konstaterats endast i Kina, Sydkorea och Italien. Situationen i Kina verkar ha stabiliserats med en ... 1

Det finns 25 kommentarer till denna artikel

  Tycker att det är upp till var och en att bestämma om man ska tappa ner eller sluta röka helt. Jag är rökare och rökte minst 1 pack om dagen men tappade ner när jag väntade barn för att jag kunde inte jaaa kunde inte sluta helt med abstines och hormon besvär samtidigt vet jag att det inte är någon ursäkt men idag har jag två friska barn. Visst får man tycka och tänka som man vill och ha åsikter men att dömmmma någon är inte helt rätt.

  Rizze

  0 Rizze

  Stinaa, Sanna, Emerica: är ni allvarliga?? Det var längesen jag skrattade så mycket! ALLA vet att det är skadligt att röka, både för mamma och barn. Annars hade det varit fritt fram för barn också att röka ju... Man får ju utgå ifrån att alla mammor gör sitt bästa för sina barn och klarar man inte att sluta helt så är det såklart bättre att trappa ner. Men att säga att man fått missfall pga abstinens och att läkaren rekommenderar en att börja röka igen är ju bara löjligt!! Det förstår en idiot att det inte är sant! Och är det det så ska han bli av med sitt jobb!! Sen att på fullaste allvar tillägga: "rökning är en inkörsport till kriminalitet" HAHAHAHAHAHA!!! underhållande :) Jag har själv rökt i 16 år men aldrig när jag väntat mina barn. Jag är inte heller särskillt kriminell... ;)

  Nej jag skulle inte kunna röka när jag är gravid. Men det är upp till var och en.

  Tea

  4 Tea

  Abstinens är mer skadligt för fostret än vad rökningen är...

  men fan vad less jag blir på vissa ibland ni har väl för fan inte rätt att dömma någon jag tror nog alla dömmer sig själv tillräckligt mycket när man blir mamma gör jag rätt mår min bebis bra och allt som man känner inte fan ska då någon annan yttra sig över det då eller ? håll er till er själva och era kommentarer också om någon röker så lär väl inte era kommentarer och påvisning av fakta skapa så mycket skillnad alla gör sina egna val och man är inte en sämre mamma för det ! var lite openminded och sluta vara så sjukt dömmande ni är nog inte perfekt ni heller alla ni därute som dricker ligth saft t.ex vet ni vad det gör med foster ? eller ni kanske inte har läst forskning om ämnen som alla ligth produkter innehåller det är fan mer skadligt än rökning men det är ingen som nämner det någonstans eftersom forskning oftast är sponsrad av företagen själva men det som inte syns och hörs finns ju inte majoriteten av bebisar med rökande mammor är det inget fel på det är inget fel på mig min sambo eller några av våra syskon.

  jag var stor rökare innan ja blev gravid med ca 1- 2 paket om dagen, jag gjorde gravtest, på eftermiddagen, dagen efter rökte jag 2-3 cigg andra dagen 1 sen va ja rök fri har inte rört en cigg sedan dess. allt går om man bestämmer sig ;)

  stinaa

  2 stinaa

  septemberbebis  

  tycker inte du skall vräka ur dig massa dumt om rökare...

  jag var rökare och slutade också tvärt och vipps så var missfall ett faktum.

  Min läkare samt barnmorska sa samma sak. Sluta inte tvärt. dra ner rökat istället succesivt.

  jag drog ner rökat men pga massa komplikationer samt ett grymt sent missfall sedan tidigare så slutade jag inte helt för jag blev ett ännu större nervvrak än jag var innan.

  Det är inte alls ovanligt att både barnmorskor och läkare säger att man inte ska sluta tvärt.

  Min kompis hade varit rökfri ända fram till månad 5-6 men då stack hennes kille (pappan till barnet)

  även där rekomenderades hon att röka igen fast ite så mycket som tidigare för att behålla lugnet. det var stor risk till för tidig födsel.

  hon födde en fullt frisk flicka.. jag har en frisk pojke så sluta snacka allt för mycket skit..

  potatis är också farligt!!!!

  Nog det dummaste jag hört emerica! den läkaren hade nog inte alla hästar hemma eftersom FORSKNING visar att rökning är både dödligt o skadligt för ett foster!

  Fick missfall i sommras pga. Att jag slutade tvärt! Detta är läkarens ord. Sluta inte röka tvärt när du är gravid, du kommer troligtvis tappa det igen. Men dra gärna ner på rökningen succesivt. Men minsta lilla orolighet så ska jag kontakta läkaren. Skum läkare men men just nu röker jag ca 5-6 cigg om dagen.. Tänker vara nere på 3-4 i januari. 1-2 februari den nikotin tuggumi osv.. Det är även läkarens rekomendation att jag ska tugga nikotin..

  Jag tycker självlart att man får dömma gravida som röker! Det är idiotiskt, tänk på de små liven som inte får välja att andas in FRISK luft!

  "Kolmonoxiden som finns i cigarettröken gör att blodets syreupptagningsförmåga försämras hos den som röker. Om rökaren är gravid får fostret också i sig kolmonoxid. Fostrets blod tar upp dubbelt så mycket kolmonoxid som mammans och gasen stannar dessutom kvar längre hos fostret. "

  "Fostret får till och med i sig större mängd än mamman av vissa ämnen, till exempel kolmonoxid och nikotin. De flesta av tobaksrökens ämnen passerar fritt över till fostret. Nikotinet, som även finns i snus, gör att blodflödet i livmodern och moderkakan minskar och fostret får mindre syre och näring. "

  Rökning är tillochmed en inkörsport till kriminalitet om ni inte vissta det, det är överrepresenterat i kriminal-undersöningar. Skulle ALDRIG låta mina unger få mindre syre än mig själv bara för att jag är en EGOIST, för självklart är den gravida mamman den som är egoistisk om hon RÖKER, snäll morsa som bara tänker på sig själv.

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.