23150 besök   inloggad för 9 år sedan

love-child:s gästbok

elhamebadi

Tack för dina vänliga ord och jag önskar dig givetvis detsamma! Om jag hade kunnat formulera om min mening så hade jag gjort det. För att skriva att en rökare inte förtjänar att ha ett barn var lite väl att ta i. Däremot tycker jag att en person som gör det har ett bristande omdömme och (enligt min mening) inte är mogen till att bli förälder.  Beklagar om orden sårar dig och jag förstår om du möter på mycket kritik gällande detta ämne på nätet och även till vardags. Önskar dig en lyckad graviditet och komplikationsfri förlossning!

Kram

 

elhamebadi 11 år sedan Svara här Svara i elhamebadis gästbok

elhamebadi

jag tycker och kommer alltid tycka att de som röker under sin graviditet är människor med dåligt omdömme. Har ingen förståelse alls hur man kan göra det och kommer aldrig förstå det heller.

Jag själv har rökt i tio år men slutar tvärt vid graviditet. det är mitt ansvar som mamma att göra det.

elhamebadi 11 år sedan Svara här Svara i elhamebadis gästbok

Bebisimagen

Hej! Tänkte fråga dig om lite med rökningen. Det ja tänkte på var hur mycket har du rökt under dina graviditeter och din nuvarande? Lika mycket eller har du trappat ner? Tack för svar :)

Kram

Bebisimagen 11 år sedan Svara här Svara i Bebisimagens gästbok

varginnan

Halloj! Var din bebbe 5% mindre?! Du som har en riäl kula,men du är mycket smalare i övrigt så det kan ju vara därför din mage är så stor, men som sagt ta det med en nypa salt för när jag fick min Emil som i dag är 8 år så sa dem att han skulle väga ca 2,8 kg och 3 dagar senare när han föddes i v 37+1 så vägde han 4060 g ,så barnmorkorna som hade läst journalen gick och bytte vågen eftersom det var så mycket fel, men nehej då har var så tung=)

Jag har gjort det sosm en vana att efter jag rastat hunden så sätte jag mig ett tag vid datorn och äter frukost och hinner läsa igenom sidan här, tycker det är lite kul att svara på frågorna och komentera ,men alla gillar nog inte mina svar=) i bland hinner jag in några gånger under dagen!

Jag har förlossningsrädsla och går som på nålar nu när det närmar sig, Mannen har börjat att jobba igen nu i måndags vilket gör att jag är ensam hemma med alla barn och är väl mer eller mindre orörlig! Som sagt bebben i magen ligger inte rätt med huvudet enligt bm som jag var hos i förra veckan han ligger liksom tvärsöver ,vågrätt eller vad jag ska säga. Vilket har gett mig mera hjärngympa, kan liksom inte sluta tänka på det ,tänk om det sätter igång och han ligger liksom inte änns rätt!! Ska tillbaka till vikarie bm i morgon fm och ska då prata om det med henne, när brukar de göra vändningsförsök? Hm...jag som får tidigare , undrar om de är principfasta eller försöker typ nu/snart! Tycker att det är läskigt!!

Nästa vecka börjar 2 av mina barn på dagis igen ,ska bli lite skönt faktiskt ,dem har saknat sina kompisar och så det där med rutiner, lilleman kommer säkert att bli ledsen för han har blivit så himla mammig sista månaden, det är att mamma ska göra allt från att hjälpa han på toa ,till bre smörgåsen , blåsa på honom om han gör sig illa osv.

Hur gick det med magen och bränskadan, har du fått uppsöka sjukhus för det ,,usch , tycker synd om dig!!

När brukar du få dina barn och hur stora har dem varit då?

Japp nu är det inte långt kvar , jag har max 12 dagar kvar innan igångsättningen, då är jag i v37+2 ,undrar om jag går så länge denna gång? Mannen jobbar jour from fredag ,så han jobbar hela helgen nu och tom nästa tors jobbar han eftermiddagar och kvällar,tycker att det är lite obehagligt, men min syster bor i samma byhålla och hon är ledig tom den 15 aug! Men jag kan ju inte be henne sitta inne och vaka telefonen=)

Ha det så bra så länge!!

varginnan 11 år sedan Svara här Svara i varginnans gästbok

EmmaPerssson

hejsan! såg att du med var beräknad den 11 september =) jag väntar en liten pojke som en beräknad till den 11 september =)

 

om du vill prata lite mer får du gärna adda min msn:  [email protected]

 

eller lägg till mig på facebook : Emma Persson (walgeborg)

 

jag har min lillabebis ultraljudsbild som visingsbild!

 

Mvh Emma =)

EmmaPerssson 11 år sedan Svara här Svara i EmmaPersssons gästbok

Bebisimagen

Tack så mycket för ditt fina svar! :) Det värmde att läsa att det finns någon vettig och positiv person här i världen bland alla dömmande människor:P Men jag tycker iaf att du är en riktigt vän när det gäller svårigheter.

Och du har helt rätt i det där om att dom rökte förr å oss är de ju inge fel på, jag tror snarare att de inte är nå farligt inte så jätte iaf, men att folk har ältat det så mycket så dom har blivit besatt av de haha

Och jag måste säga att gud vilka fina barn du har, har tjuvkikat på dina foton å alla är ju såna gullungar! :) Och du har ju en jätte fin kropp med och en väldigt gullig kula har du nu med :P Ja jag förstår dig, de är ju såklart att du vill va på rätt humör framför dina barn. För dom skulle ju märka så lätt om du inte mådde bra eftersom dom känner dig ju :) Och jag tror inte heller den lille du har i magen mår dåligt heller, den längtar nog bara ut nu å få träffa dig å pappan å sina syskon :) Wow sex veckor, det var inte långt kvar hehe Jag är säker att det blir en till sötnos eftersom dina andra barn är så fina! :D

Jag själv känner att de är så himla långt kvar tills lill tjejen ska titta ut :) Tog reda på könet hehe Känns helt underbart! Men jag tycker de borde bli december fortare så jag får se henne! :D Men de är väl jag som har dåligt tålamod haha Och jag ska försöka att inte ta åt mig när folk pikar, men det är svårare nu pga av hormonerna haha annars så är ja väldigt tålig :P Men ja ska försöka att ignorera dom och fokusera på mig å lillan :)

Kram på dig!

Och ha en fantastisk dag!

Bebisimagen 11 år sedan Svara här Svara i Bebisimagens gästbok

Bebisimagen

Hej! :) jag har tjuvkikat lite på vad du har svarat i frågor från andra här, och jag tycker du svarar så himla bra! :D För jag menar den här sidan är ju mest till för att få stöd ifrån andra och de kan man verkligen säga att man får ifrån dig! :) Men vissa här är väldigt dömande... Det märkte jag verkligen när jag skrev en fråga om rökning+graviditet och fick för de mesta var negativt.. Inte så kul för det enda man vill få är ju stöd å råd. Speciellt jag eftersom de e min första bebis :) Som jag nu oxå fått sett för första gången, vilket var helt underbart! :D ja nu blev det väldigt mkt här, men de kändes som om man kan skriva det här till dig å öppna sig utan att du blir arg eller är dömande. Så tack på förhand! :) kram

Bebisimagen 11 år sedan Svara här Svara i Bebisimagens gästbok

Nani

Hejsan! Tack för svaret i dagboken. Så du vet hur det är då när man vill shoppa kläder till de små =) Så synd att de inte har grejer som passar när de är lite rundare. Min dotter älskar mat och har ändå gått ner i vikt nu men hon väger 13,5 och är ett år snart. Så det går inte riktigt ihop med modet =) .. Vad härligt att du ska få titta på bebis snart! Lycka till med allt!! kram

Nani 11 år sedan Svara här Svara i Nanis gästbok

varginnan

Hejsan! Hu för dagen i går=( Jag satt där i över tre timmar på toaletten ,det var som att ha kryssvärkar och inte få någon bebis, hmm att inte microlaxen fungerade ,det står 5-15 min på dem och för mig tog det som sagt nästan 3 timmar efter det att jag tagit det! Men men nu mår jag lite bättre , vågar liksom inte ta mig hemmifrån för magen bullrar å jag som hoppats på att åka till havet i dag ,men vädret ser ändå grått ut nu om man tittar ut!

Ja jag hoppas verkligen att jag kan åka på kryssningen med alla barnen och mannen på mån. Jag tyckte att det skulle bli skönt ,men mannen ser inte fram i mot det ,men det gör alla barnen=)

På fredag så tar mannen med sig de 4 minsta barnen till hans systers landställe ,för det ska vara släktträff där och de ska tälta ! Kände mig inte riktig redo för det=) Har sådan rygg- bäcken ljumskar smärta! Går ju tyvärr på tok för mycket upp i vikt ( även denna graviditet!!) jag är ju liksom redan överviktig i mig själv!

Min lilla bebis sitter upp och jag får bara sparkar nedåt i gamla -bebis -magen ! Hoppas att han vänder sig snart! Ska på tillväxtkontroll på onsdag och på mvc lite tidigare samma dag, ska bli intressant. Har du mycket förvärkar? Jag hade det ett tag men nu är det ganska lugnt på den fronten, men därrimot kan jag få sådana illningar ut i blyggbenet och tryck nedåt, så att man stannar upp!

Vi har börjat att säta ihop spjälsängen och fixat iordning vagnen så att det är en liggvagn igen, MInstingen Charlie sitter så sällan i vagn.

Har tänkt att börja att packa bb-väskan,, drömmer ju om att jag föder typ varje natt så det är väl dax att packa den nu så jag har den klar, jag tror ju att jag har en 4-5 veckor kvar ,men man vet ju aldrig om han har tänkt att slå rekordet på tidighet den här killen! Min Wilma föddes i v 36+0 så hon inerhar rekordet!

Ha det så bra! Så hörs vi=)

varginnan 11 år sedan Svara här Svara i varginnans gästbok

varginnan

Halloj hur går det för dig?

Är allt bra ? I dag är det VARMT , håller på att svettas bort!! Jag tar en kalldusch varje kväll innan jag lägger mig för att överhuvudtaget kunna somna!

Är allt bra med magen? När skla du till mvc nästa gång?

Ha det såå bra så länge=)

varginnan 11 år sedan Svara här Svara i varginnans gästbok

heartbeat

Men hu, det låter som en fruktansvärd förlossning!! :( Förra grav gjorde dem ETT tillväxtUL, men då var det inget på tal om att hon skulle väga över 5 kilo, dom sa bara att det blir en stor bebis, men vad fasken vet man när man väntar sitt första barn vad ett "stort barn" är för något..??
Ja, den här gången har jag 3 tillväxtUL och bebisen är som sagt redan nu 24,1% för stor, så jag hoppas på igångsättning ett bra tag innan BF.
Men vi får som sagt se nu efter imorgon vad BM och läkaren säger, sedan vad sista tillväxtUL visar den 1/8.
Kram och lycka till för dig också!!

heartbeat 11 år sedan Svara här Svara i heartbeats gästbok

heartbeat

Tack för din kommentar i dagboken,
mitt sf mått låg i v29 på 33cm, ska till BM på torsdag igen och får då veta vad det ligger på nu i v33.
Bebisens mått visar på att magmåttet är lika stort som ett barn i v35-37, huvudmåttet v33-34 och endast lårbenet är 32v.
Min förra vägde 5,7 och var 57 lång, det var stort för mig, men jag hade inga problem med att få ut henne mer än att hon fastnade med axeln på vägen ut.. Den här visar tecken på att bli ännu större, så jag ska prata med läkaren på torsdag om jag kommer att få bli igångsatt tidigare. Jag har jättestor mage nu, men hade (konstigt nog!) större mage förra graviditeten.
Jag har rätt brett bäcken så jag har ganska "lätt" för att föda stora barn verkar det som. :P

Hoppas det går bra för dig också!!

heartbeat 11 år sedan Svara här Svara i heartbeats gästbok

Kalleumea

Hejhej, kan gärna berätta mer men inte här, har du msn lr liknande kan ja gärna berätta, skulle verkligen behöva "råd"

Kalleumea 11 år sedan Svara här Svara i Kalleumeas gästbok

Kalleumea

Jooo men inte så lätt o få hon o sitta still ;(

Kalleumea 11 år sedan Svara här Svara i Kalleumeas gästbok

Kalleumea

Okej, Tack :D Hon är oxå "nymf" många nyfa konstiga idéer :S

Kalleumea 11 år sedan Svara här Svara i Kalleumeas gästbok

Kalleumea

Okej, Tack :D Hon är oxå "nymf" många nyfa konstiga idéer :S

Kalleumea 11 år sedan Svara här Svara i Kalleumeas gästbok

Zanna33

Hej! Såg att vi är nästan lika gamla och tyckte det skulle vara roligt att lära känna några/någon i samma ålder som väntar barn.

Jag heter Suzanna och har 2 barn sedan tidigare på 7 och 10 år. Är 33 år, blir 34 i september. Väntar bebis nu i juni och bor i skåne. =)

 

Zanna33 11 år sedan Svara här Svara i Zanna33s gästbok

hejsan tack för ditt svar men hade en sista fråga bara när dom leker med dockvagnet tröttnar dom på den efter några dagar eller veckor eller har dom den so en favorit leksakr och lker med den varje dag

mamman86 11 år sedan Svara här Svara i mamman86s gästbok

Tack så mycket. (:
Ser att du väntar barn, så Lycka till, hoppas allt kommer gå bra (:

Gonken 11 år sedan Svara här Svara i Gonkens gästbok

Bettli

hej

jo självklart så har man räknat med bristningar och så, och det är ju självklart att det är värt det. men det är alltid att man hoppas att man får så lite som möjligt vilket fall =).

Här kommer en länk till den där boxen jag skrev om. Man får som ett ordernummer när man anmäler sig för en sådan, sen så är det bara att hämta ut gratis. man kan även söka på vilket ställe som är närmast för en att hämta ut på: http://www.apoteksgruppen.se/sidor/baby-to-be.aspx  

http://www.apoteksgruppen.se/sidor/baby-to-be.aspx 

*kram*

Bettli 11 år sedan Svara här Svara i Bettlis gästbok