11627 besök   inloggad för 7 år sedan

elhamebadi:s gästbok

Miss Emma

Hej gumman!

Jo svullna ben o fötter har jag, så fort jag går lite under dagen sväller dom upp som trädstammar :) funderar starkt på att införskaffa stödstrumpor... fungerar dom är det ju värt det!

På jobbet får jag se till att inte ta av mig skorna, för isf får jag inte på mig dom igen :)

Det sparkar o har sig -så otroligt mysigt!!!

Magen är så enormt stor! men alla säger att det inte syns nåt bakifrån så som tur var har det mesta satt sig på magen.

Min sambo vägde nästan 5kg när han föddes så jag börjar bli lite orolig att det är en mastodont bebis därinne..... :S

Hur mår du då?? vilken vecka är du i nu??

Kram Kram

Miss Emma 11 år sedan Svara här Svara i Miss Emmas gästbok

Vickan72

Hej!

Hoppas det går bra med den nya lägenheten, och att ni snart har kommit på plats ordentligt så ni kan njuta av helgerna. Jag kommer att vara "offline" ett tag nu, så jag ville bara passa på att önska dig en God Jul & Gott Nytt År!

Kram

Vickan72 11 år sedan Svara här Svara i Vickan72s gästbok

Vickan72

Ja, det är nog en liten busunge man har i magen...med en egen vilja...inte så konstigt med två så pass envisa föräldrar...:-)

Helgen har varit sådär...har mest haft ont i magen hela tiden och det sitter i fortfarande. Hoppas på att det ska släppa under veckan! Hade sett fram emot en lugn sista vecka på kontoret men det sket sig direkt...kom till jobbet i morse och upptäckte att det system som jag ansvarar för hade haft en hårddiskkrasch under helgen så det var bara att rulla upp ärmarna och börja fixa problemen. Som tur var gick det hyfsat smidigt att reda ut! 

Mysigt med ny lägenhet! Det är alltid så spännande när man precis har flyttat in och ska börja "bo in" sig!

Vickan72 11 år sedan Svara här Svara i Vickan72s gästbok

Miss Emma

Skönt ändå att ha flytten avklarad :)

Hur mår du nu då? och hur mår magen??

Här växer jag så det knakar :) är ju rätt kort så magen är en gigantisk boll! fötterna o benen svullnar upp som tusan, vette fan vilka skor jag ska ha på mig, får inte ner benen o fötterna i nåt -måste vara duktigare på att ha fötterna högt.

Klädmässigt kommer det bli en jobbig vinter... vilka skor o vilka kläder man ska ha! känns inte lönt att köpa nytt för att ha några månader.

Annars är det bra, Otto sparkar som tusan och vi har börjat på Föräldra gruppen :)

Hoppas allt är bra med er och att ni får en fin tredje advent imorrn!!

KRAM KRAM

Miss Emma 11 år sedan Svara här Svara i Miss Emmas gästbok

Vickan72

Det spelar tydligen ingen roll hur sent man lägger in ett inlägg på FB, folk läser det ändå...;-) Har fått massor med lyckönskningar, det är kul! 

Hoppas du har haft en fin helg så här långt, själva har vi haft en äkta skånsk gåsamiddag med några svenska vänner här nere och det blev riktigt smarrigt...mums!

Vickan72 11 år sedan Svara här Svara i Vickan72s gästbok

baby87

Tack det tycker jag med :D
Ha en underbar helg!
Kram!
 

baby87 11 år sedan Svara här Svara i baby87s gästbok

saraarkbark

så bra :) Det var meningen! Jasså, då ær det ju ænda mer betydning i det! Så tænkte vi nær vi valde namn också, eller, haha, jag bestæmde ;) Har alltid ælskat namnet Vilda.. Tur att gubben också ælskade det ^^ 

saraarkbark 11 år sedan Svara här Svara i saraarkbarks gästbok

saraarkbark

Eller huuur?!?! :) Och jag är mörkhårig och sambon ljusbrun ändå lyckades vi med en ginger. Inte dåligt det....hahah!

Haha jaa det ær inte illa jobbat måste jag sæga :D Skønt det dær inte stæmmer, men det ær ju sjukt underhållande! haha :P

saraarkbark 11 år sedan Svara här Svara i saraarkbarks gästbok

Vickan72

Om man säger så här... de s k vänner som kom med konstiga reaktioner när vi berättade den goda nyheten är inte våra närmaste vänner, och vi kommer att hålla dem i utkanten även i framtiden!

Jag tror inte heller att jag kommer att köra en daglig statusuppdatering på FB hur det går med graviditeten...hur i hela fridens namn ska man få tid till det..? :-) Men det kanske blir en liten kommentar eller en liten bild innan jag går på jul & mammaledighet! Det är bara ett fåtal personer uppe i Sverige som vet om det så det blir nog en rejäl överraskning för de flesta. Tror nog att många har trott att vi aldrig skulle skaffa barn...

Vickan72 11 år sedan Svara här Svara i Vickan72s gästbok

mrs Boyle

Hej hej!

Kul att du varit här i Lissabon! Jag bor söder om Lissabon, ca 30 min med bil (på andra sidan floden). Jag har bott här nästa 3 år nu. Oj, va länge det låter! Men jag är hemma i Sverige rätt ofta, mycket pga att jag opererat mig och sådär.

Jag trivs här, men vantrivs på samma gång :-/ Har inte så många att umgås med och språket vill inte fastna (plus att jag inte hittar den riktiga viljan att plugga). Men solen skiner ju och vi bor vackert med egen pool, 2 min till stranden och eftersom jag är lite konstnär så har jag massor av tid att måla och teckna. :-)

När var du här senast och hur länge?

Kram

mrs Boyle 11 år sedan Svara här Svara i mrs Boyles gästbok

SK_Lopez

Du har säkert rätt! Känns bara segt nu när man mår lilla och är dunder trött hela tiden. :P

Till jul kanske det syns på mig om jag har tur :)

Kram

SK_Lopez 11 år sedan Svara här Svara i SK_Lopezs gästbok

Miss Emma

Jo du har ju gjort några stycken :) RUL blev mitt tredje, sambon är så glad att vi har så många kort på Otto redan :)

Men RUL är ändå mäktigast! man ser ju allt mycket tydligare o BM var duktig på att berätta, så jag tyckte det var en helt underbar upplevelse!

 

Annars är det bra, kräks fortfarande ibland -har tom börjat vakna på nätterna ibland o måste gå upp o spy.... lite drygt, men det har ju blivit mycket bättre så jag ska inte klaga :)

Älskar att se magen växa o sambon pratar med den varje dag o pussar den god natt varje kväll -han är så fin att jag blir kär igen på nytt :)

Hur går det för er då?

KRAM

Miss Emma 11 år sedan Svara här Svara i Miss Emmas gästbok

LindaMaria

Hej! Nej, 115/55 är jättebra och normalt. Mitt ligger på 105/60 och det är också bra men åt det lägre hållet :) Skolexemplet på ett bra blodtryck i vår ålder är runt 120/60. Så du har "råd" med ett lägre tryck också :) Hellre lågt än högt dessutom! Jag har jobbat som akutsjuksköterska i 7 år och flera av de åren på en hjärtavdelning ;)

LindaMaria 11 år sedan Svara här Svara i LindaMarias gästbok

zemra

Känner så väl igen det du skriver, varför känns det ibland som föräldrarna väljer varandra och vänder ryggen till sina barn??

Jag går och väntar på mensen, den är en vecka sen nu och magen är så konstig, har en hemsk molvärk i magen varje dag i två veckor, kommer och går hela tiden och ibland gör det så ont att jag måste stanna upp med det jag gör. Även när jag bockar mig gör det ont. Konstigt :s Jag vet att jag inte kan vara gravid, den senaste månaden har vi bara haft sex en gång och det var några dagar efter mensen, sen blev jag förkkyld och orkade inte och så ville vi båda bara få koppla av utan en massa press, så sen hade vi inte mer. Är så typiskt att när jag inte vill ha mensen så kommer den och när jag vill ha den så kommer den inte!

Bra med lilla babysen annars :D Ta hand om er! Kramar

zemra 11 år sedan Svara här Svara i zemras gästbok

zemra

Min kära vän!

Jag förstår vad du går igenom, har inte heller någon bra relation med mina föräldrar. Det började redan när jag var liten, min pappa kränkte mig psykiskt, han njöt av att håna mig och kalla mig dum i huvudet och är du sjuk heller? Ja en massa sådant, allt jag gjorde var fel, han var likadan med min mamma, kallade henne hysterisk kärring och skrattade när vi grät. Jag minns att jag ofta vaknade på nätterna och hörde de bråka och hur min mamma grät......

När jag blev äldre blev det värre och han anmärkte på allt jag gjorde, jag kände mig alltid ledsen och höll mig alltid på mitt rum och min mamma orkade inte göra något åt det, men hon lämnade honom inte heller, jag har fyra yngre syskon och han bråkade med alla utom min ena bror, hans favorit och det var verkligen hans favorit. Han höjde honom till skyarna, inget gjorde han fel.

När jag var 18, flyttade jag hemifrån och kände för första gången att jag mådde bra utan ångest. Med åren har jag  insett att min pappa är psykiskt sjuk, men jag har ingen kontakt med honom, jag mår så bra utan honom i mitt liv och känner att han har gjort mig så illa att jag inte vill se honom. Jag har haft en okej relation med min mamma men har med åren också glidit ifrån henne då jag som vuxen känner att hon valde honom framför sina barns välmående för att hon var svag. Alla mina syskon har problem med honom och mina systrar har lidit mest.....ändå så fick vi flytta för att må bra och min pappa sitter kvar hemma hos min mamma, trots att de inte har något gemensamt liv och knappt pratar eller umgås med varandra. Hon beklagar sig om allt han gör mot henne men jag vill inte lyssna på henne, känns osm att hon spelar martyr, att det är synd om henne men hon kastar inte ut honom heller. Min bror har sagt till henne att han kastar ut min pappa om hon vill det men hon säger nej. Tror att hon är rädd att bli ensam men hon har 5 barn som alltid finns där för henne och det vet hon. Hon vill inte förstå att jag inte vill prata om honom eller träffa honom och därför känner jag att jag drar mig undan henne också......den dagen jag får barn, känns redan jobbig, för det känns oroande för mig hur det ska bli med barnbarnet, min mamma får gärna träffa barnet, känns det som nu men jag vill inte att min pappa ska göra det och oroar mig för en massa diskussioner när det blir aktuellt.....

Jag tycker du gör rätt som har  brutit kontakten, förstår att det inte känns bra heller men det är viktigt att du också mår bra och din hälsa och baby och tyvärr är det ibland inte den bästa lösningen för alla.....kanske längre fram när din ängel har kommit, kanske ni kan prova med ett besök om det känns bra för dig! Det är ändå du som avgör :)

Oj, blev verkligen långt det här! Förlåt! Ville bara säga att jag verkligen förstår ditt dilemma och att jag finns här! Kram

zemra 11 år sedan Svara här Svara i zemras gästbok

Rizze

Hej! Ville bara skicka en grattiskram! Underbart att läsa ditt inlägg :) det finns en frisk liten person där inne som uppenbarligen är en riktig kämpe :) Kram på er!

Rizze 11 år sedan Svara här Svara i Rizzes gästbok

jenta

fick aldrig något riktigt svar varför jag blödde. dom sa bara att jag skulle slappna av. men de va ju inte så lätt när man blödde hela tiden=(  3 dagar i veckan blödde jag så hållde de uppe i några dagar sen blödde igen. o de såg precis ut som om man hade mens. hoppas du får lite bättre svar än vad jag fick.

lycka till=)

jenta 11 år sedan Svara här Svara i jentas gästbok

baby87

Heeej!!
TACK, är verkligen överlycklig :D

Men vad jobbigt, hoppas du får komma in tidigare, för det är faan jobbigt att inte veta :S

Jag hade bara bruna flytningar dagen efter jag haft så där ont & blödit jätte mkt, sen var det borta helt.
HOPPAS du kan ge mig glada besked sen!
Kraaaam på di!


 

baby87 11 år sedan Svara här Svara i baby87s gästbok

zemra

Hej, vännen!

Hoppas du och den lilla i magen har det bra och du börjar känna dig bättre =)

Många Kramar

zemra 11 år sedan Svara här Svara i zemras gästbok

jessie81

Hej!

Va skönt att du mår bättre så att du kan börja njuta av din graviditet :)            Jag mår fint, det känns lite hopplöst nu men man får inte ge upp snart kanske jag också får mitt efterlängtade plus.

Kram

      

jessie81 11 år sedan Svara här Svara i jessie81s gästbok