17698 besök   inloggad för 8 månader sedan

Sanna_ungmamma:s gästbok

minna

Jag skulle verkligen rekommendera dig att köpa Trotsboken av Malin alven.. Den är kanon och lägger av mkt skuld som vi föräldrar ofta bär på samtidigt som det står om utvecklingsstegen o tips på hur man kan hantera det som förälder. Lycka till med din fina treåring!!!

minna 4 år sedan Svara här Svara i minnas gästbok

zemra

Hej, Sanna! Tack för tipset! Det skadar inte att prova och jag testar allt! Kram <3

zemra 4 år sedan Svara här Svara i zemras gästbok

sakaem

Känns kul att läsa din dagbok, skönt att se att man inte är ensam med tankar och känslor. O svar på vissa funderingar har jag med fått av att läsa hur ni ha det :-)

sakaem 7 år sedan Svara här Svara i sakaems gästbok

sakaem

Känns kul att läsa din dagbok, skönt att se att man inte är ensam med tankar och känslor. O svar på vissa funderingar har jag med fått av att läsa hur ni ha det :-)

sakaem 7 år sedan Svara här Svara i sakaems gästbok

sakaem

Ja nu finns det helt plötsligt inte lika mycket tid till datorn och allt annat som innan, vilket du redan har märkt förstår jag ;) Ja absolut, sök på Sabina Katarina Emilia så hittar du mig på FB, skulle vara jätte kul att kunna prata där :) Kram 

sakaem 7 år sedan Svara här Svara i sakaems gästbok

sakaem

Hej, i söndags fick jag min skatt. Det vart en "liten" tjej på 3875g och 49cm lång :) 
Hon heter Celice, vi hade allt packat och klart.Hon hade ganska mycket hår och riktigt gosiga kinder :) 

sakaem 7 år sedan Svara här Svara i sakaems gästbok

sakaem

Hej, ingen bebis än :( Va o kollade idag och va 2 cm öppen, så inom de 3 närmsta dagarna trodde barnmorskan :) Jag har inte haft så mycke besvär den senaste tiden, mer än i ljumskarna och ryggen. Men efter besöket idag har jag börjat få molande värk i rygg och mage så hon drog nog igång processen lite :) Vet inte vad det är för kön men hon sa att hon kände huvudet och att det va mycket hår :) 

Om bebis inte skulle vilja titta ut själv så har jag fått tid för igångsättning nästa lördag, men jag tror och hoppas att h*n vill komma nu i helgen :) 

Gud vad jag längtar! 

Hade Felix mycket hår när han föddes? 

Kram

sakaem 7 år sedan Svara här Svara i sakaems gästbok

sakaem

okej, vad skönt för er =) Att få in rutin blir så mycket enklare med eget och att verkligen känna sig som en egen familj :) Jag har märkt att vi har växt "ihop" på ett helt annat sätt sedan vi flyttade ihop. Livet känns enklare men ändå svårare men på ett positivt sätt, om jag tänker tillbaka på hur jag tror att det skulle slutat om vi fortsatt bo hemma så tror jag inte att vi skulle fixat att hålla ihop även om vi skulle velat. 

Har börjat få riktigt ont i mage o rygg och mycket förvärkar, bebis förbereder sig för fullt. Hoppas varje dag, främst nätterna att det ska starta. Men h*n verka trivas bra där inne så kommer nog gå över tiden. Känner mig lite nervös men mest känner jag bara att jag vill ha det överstökat nu :P haha. 
Men bli mer o mer nervös för varje dag som går, men samtidigt försöker jag tänka en dag mindre och en dag närmre att vi har vår bebis i famnen :) 

sakaem 7 år sedan Svara här Svara i sakaems gästbok

sakaem

Okej, skönt att veta vad man vill utbilda sig till och starkt att avbryta som du gjorde! 

Själv gick jag barn och fritid men trivdes inte alls, men jag orkade inte heller avbryta för jag visste inte vad jag ville utbilda mig till istället. Så jag stod ut i 3 år och mådde väldigt dåligt under dom åren. Samtidigt under den perioden flyttade jag hem till min pojkvän för jag kunde inte bo hemma längre pga familjebråk (han bodde då hemma hos sin mamma). Sedan blev det strul där och jag fick flytta till min syster i 6 månader och sen fick vi en lägenhet. 

Jag skulle vilja utbilda mig till något annat men har inte kommit på till vad än, men nu ska jag börja med att bara njuta av mammaledigheten =) 

sakaem 7 år sedan Svara här Svara i sakaems gästbok

sakaem

Okej det måste jag testa nästa gång jag bakar! frallor brukar vara jätte goda =D 
Jag tycker det är kul att baka men att laga mat är inte min grej riktigt. Jag har så svårt att vänta på att det ska bli klart :P haha. 
 

Hann du gå klart gymnasiet eller är det där du ska fortsätta läsa café och företagsekonomi? =)

sakaem 7 år sedan Svara här Svara i sakaems gästbok

sakaem

Okej, nu i slutet sover jag nästan hela tiden känns det som. Lite tråkigt att "förstöra" hela dagarna med det, men tänker att det är lika bra att passa på nu, och så orkar jag ju inte mycket mer nu heller. 

Baka tyckte jag va jätte kul innan jag blev gravid men orken finns inte nu när jag är gravid. Min sambo tjatar på mig om att jag ska baka bröd men känns inget kul när inte orken finns, om jag bakar nu så blir det något enkelt som kolakakor eller chokladbollar :P  Så det får va ett mål sen när lillen har tittat ut att börja få upp intresset för bakning igen. =) Har du något bra tips och recept på bröd ? jag brukar baka farin bröd men kan va kul att variera. 

sakaem 7 år sedan Svara här Svara i sakaems gästbok

sakaem

Ja 2 år skulle jag vilja ha mellan mina 2 första men det får jag ju se hur första barnet är :) 

Jag har jobbat lite, men när jag inte har jobbat så har jag umgåts väldigt mycket med min ena syster som har 3 småbarn (6år, 4år och en vild snart 2åring) :) Hon har vart helt underbar att ha under graviditeten som stöd.

Jag tänkte gå på vattengympa men den skulle snart sluta för säsongen när jag tänkte börja så då kändes det så onödigt att hoppa på det,  tänkte även gå på föräldraträffarna på bvc men dom satte tiderna så tokigt så det vart galet för min sambo som jobbar 7-16, och då ville jag inte dit själv för jag kände att dom träffarna behövde vi tillsammans.

Känns som jag inte gjort något under min graviditet egentligen, utan har mest läst på här hemma och pratat väldigt mycket med mina nära om dom frågor jag har haft för har även haft en flum barnmorska som jag inte riktigt känt att jag har kunnat prata med =P  Men hoppas på att nästa gravidtitet kanske blir lite "roligare" med sysselsättning än denna. Men till dess hoppas jag på att jag fått upp lite mer kontakt med andra mammor :)  

Gjorde du något under din graviditet som du skulle kunna rekomendera ? 

sakaem 7 år sedan Svara här Svara i sakaems gästbok

sakaem

Okej, precis så som jag med har känt och känner. Är svårt att veta vart man kan vända sig för att träffa andra unga mammor, men öppna förskolan är väll bland dom bättre ställena :) Känns även skönt att veta att ens barn kan vara sysselsatt samtidigt också, o så blir det lite lättare att få kontakt med andra där med genom ens barn :) 

sakaem 7 år sedan Svara här Svara i sakaems gästbok

sakaem

Nej stressa ska man inte göra, inte hindra heller :) Har också hört att pojkar är senare än flickor, men det är så individuellt med alla =) 

Jag har hört något om att har man barn med tänder eller helt enkelt vill sluta/dra ner på ammningen så finns det någon salva man kan köpa för att smörja in bröstvårtan med som gör att barnet vill sluta med amningen och det ska bli lättare att börja med vanlig mat om man har problem med att sluta/minska amningen. (Har bara hört men vet inte säkert, men det är väll bara fråga på apoteket om man skulle vara intresserad)
Men jag tror nog barnet accepterar att sluta när han/hon känner sig redo så man inte stressar på det. Det är ju under en så kort tid av ens liv man ammar så då är det väll bara att stå ut, eller är så jag tänker nu innan jag är i den sitsten :P

Jag har vart med på min systers förlossning och det är det mest fantastiska jag har vart med om hittils, men är ju en helt annan sak när man själv ligger där med sitt egna barn. Längtar efter dom där smärtorna och när man får upp den lille/lilla på bröstet. Hoppas jag får en lika bra förlossning som dig. Men det är väll bara ta det som det kommer, kan ju inte göra så mycket mer just nu. Men trots att man tänker så, så går man ändå med en oro/nervositet nu innan. Men det ska bli så underbart att vara med om allt det du berättar :) 

Ja det är väll nu som först som både du o din son har mer glädje av öppna förskolan o kan nyttja det tillsammans =) Du har inte gått dit tidigare bara för att få kontakt med andra mammor? Eller på föräldra träffar under graviditeten för att träffa andra ? 

sakaem 7 år sedan Svara här Svara i sakaems gästbok

sakaem

Dom är ju så söta när dom bara har några få tänder =) haha =) 
Han är en tidig liten kille, snart kommer han gå också då för det brukar ju komma ganska snabbt efter att dom har börjat krypa om dom är mycket framåt redan :) 

Är skönt när barnen är framåt så man känner att det händer något (jag blir så orolig annars fast det är nog för att jag själv alltid har varit så för mig o även de  barn som finns i min närhet, men låter man dom vara på golvet mer än i famnen så tror jag att de utvecklas "rätt" eller hur jag ska uttryck det) det farliga blir väll dock att dom inte alltid har förståndet till det dom gör, o att andra tar dom som att dom är äldre än vad dom är. 

sakaem 7 år sedan Svara här Svara i sakaems gästbok

sakaem

okej skönt att höra att andra har haft några av de "problem" som man själv haft o har just nu. Jag tappade bara matlusten första månaden då jag mådde illa men jag blev även magsjuk i samma veva så jag vet inte om det va pga magsjukan eller graviditeten som jag mådde som jag gjorde första månaden.
Jag har börjat få så det hugger när jag går nu, o även när jag sitter på mjukare ställen som tex soffa o säng, så vet knappt vad jag ska göra längre. för stå kan jag inte heller göra så länge för har så mycket vatten i just fötterna så det gör ont. Hade du långt till sjukhuset ? För mig tar det ca 25 min i laglig hastighet till vårt sjukhus, så jag hoppas verkligen inte att jag blir hemskickad. Kan man bada på sjukhuset eller får man bara duscha där om man vill ? Hade du med dig någon som stöd ? 

Vad komiskt att din son heter Felix, det är det enda killnamnet som både jag o min sambo har fastnat för om det blir en kille, blir det en liten tjeja så tycker vi om Celice.

 

sakaem 7 år sedan Svara här Svara i sakaems gästbok

sakaem

Okej vad mysigt, längtar med efter att ha den lille utanför :D Måste vara riktigt kul o se hur han utvecklas :D
Hur långt har din lille prins kommit i utvecklingen nu ? :) 

Jag mådde illa första månaden sen har jag haft endel ryggont, har haft problem tidigare med den så det kom tillbaka i mitten av graviditeten ungefär. Utöver det så har jag haft en väldigt bra graviditet tycker jag :)
Nu de senaste 2 månaderna har jag haft kramp i benen o den här veckan har jag börjat få ont i höften. 

Hur var din graviditet ? o hur gick din förlossning ? Jag har börjat bli lite orolig för den :S

sakaem 7 år sedan Svara här Svara i sakaems gästbok

sakaem

till den 24/8, så inte långt kvar nu :) Hur gammal är din son nu ? :) 

sakaem 7 år sedan Svara här Svara i sakaems gästbok

sakaem

Okej, Jag blev 20 nu i Juni :) Skulle va kul o få lite kontakt med andra, och kändes som att vi hade lite gemensamt =)  

sakaem 7 år sedan Svara här Svara i sakaems gästbok

sakaem

Hej, hur gammal är du ? :) 

sakaem 7 år sedan Svara här Svara i sakaems gästbok