7260 besök   inloggad för 6 år sedan

Christel.M:s gästbok

Lovelove

Skall ringa hennes läkare i veckan och be om nya prover o berätta att vi vill utesluta mjölk ett tag, måste ju få papper att lämna på dagis med. Hoppas ju inte det är mjölk men hade vart bra o få veta vad det är så hon slipper va så hård i magen o få ont! Får jag be om råd när vi väl satt igång? Känner ingen som är allergisk mot mjölk!

Lovelove 6 år sedan Svara här Svara i Loveloves gästbok

Lovelove

Tack för svaret:) Vår dotter är snart 2 o har haft problem med magen sen hon va 3 mån:( Inga prover visar nått, hon är alltid hård o mellan 6-10 mån ålder kunde hon knappt bajsa själv, efter 4 läkare sa den sista att hon inte tål vete men är ändå hård:( Vi börjar mer o mer tro att de är mjölken som spökar!

Lovelove 6 år sedan Svara här Svara i Loveloves gästbok

Kashmir89

Hej :)

roligt att du tyckte om att jag svarade ang. mjölken :) Det finns en produkt som heter alprosoja och jag har för mig att jag tyckte den var helt okej, speciellt mjölken. vet inte hur gammal ditt barn är men det finns även mjukostar som är helt mjölkfria både narurella och med vitlökssmak. kommer bara ihåg att förpackningen var rund med ett typ rosa/vit eticket på orginal och grön/blå/vit med vitlöksmaken. 

alprosojan finns iaf i alla möjliga varianter även som yogurt men jag läste på deras egen hemsida om hur märket passar för barn och detta var deras svar 

"Vi rekommenderar inte Alpro till barn under 1 år eftersom produkterna har låg fetthalt och är därför inte tillräckligt energirika för växande bebisar. Alpro produkter kan introduceras som del av en hälsosam och balanserad kost från 1 år. Till små barn rekommenderar vi Alproprodukter som är berikade med kalcium."

Kalcium är något man måste få i sig jag vet då jag hade ett mycket försvagat skelett i flera år men det är nu stabiliserat. men jag tänker väll även att man kan använde deras prudukter som bas och sedan äta grönsaker och frukt som har mycket kalsium i sig såsom spenat, äpple och apelsin :)

Hoppas ni har det bra och att magen är som den ska för jag önskar inte ditt barn en liten bråkdel av den barndommen jag hade innan det konstaterades min mjölkalergi :(

Kram Cecilia

Kashmir89 6 år sedan Svara här Svara i Kashmir89s gästbok

iiian

Varsågo och tackar tackar =)
jaa bara lite haha ja det känns jätte bra helt fantastiskt faktiskt! :)

iiian 7 år sedan Svara här Svara i iiians gästbok

Sihana1985

Tack så mycket, ja jag ser att man får olika bf beroende på vart man kollar haha, min va den 6/2 så skiljer visst en dag ändå.. Hoppas du får en så lätt som möjlig graviditet :D

Sihana1985 7 år sedan Svara här Svara i Sihana1985s gästbok

Sihana1985

Såg att din son hade svårt o sova som du skrivit för någon vecka sen, har det blivit bättre? Kanske mycke mardrömmar och kanske blivit rädd för att sova.. prova sjunga eller sätta på en lugnande låt till honom, kom ihåg att lägga honom i sängen precis INNAN han somnar helt så att han inte vänjer sig vid att sova hos dig, d gör dom ganska lätt. Om d så krävs att du får plocka upp honom 3-15 ggr gör man nog d hellre i så tidigt stadie än att ha problem längre tid..

Sihana1985 7 år sedan Svara här Svara i Sihana1985s gästbok

Leolah

han har ju sagt att han ville bli överraskad denna gången. Jag ringde ull honom i ren chock, reflex... Var skakig, glad och nervös. Min sambo går upp klockan fyra på morgonen så han går o lägger sig runt nio :) hur ska jag kunna hålla mig????

Leolah 7 år sedan Svara här Svara i Leolahs gästbok

pygmepuff

Jag ammar i stället, annars kan man ge ersättning om man inte ammar. Riktig mat annars :)
Vill man nödvändigtvis ge något att dricka innan sängående så kan man göra äggmjölk. Finns att googla på :) Inte en kolhydrat i :)

pygmepuff 7 år sedan Svara här Svara i pygmepuffs gästbok

LindaMaria

Tack så mycket! Ja, det blir ju jobbigare med två så små om man är ensam. Jag har det ju så lyxigt att sambon jobbar hemma och bara är iväg två-tre timmar när han uppträder. Lite bortskämd är man :) men det känns underbart med en liten till - en till att älska över alla gränser :) men sen får det räcka ;))

LindaMaria 7 år sedan Svara här Svara i LindaMarias gästbok

jagheterlisa

hej! vad skont att jag inte ar ensam om att ha extra bra horsel medans alla andra (verkar det som) har mindre bra horsel.. jag borde med ha kopt ett par horselskydd, men det hade bara varit jag da med som hade anvant och det var lite for sent pa kommet plus att jag hade ingen aning om att det skulle va skrik band som upptrade! :P

hur ar allt med dig och lilla familjen?

jagheterlisa 7 år sedan Svara här Svara i jagheterlisas gästbok

ellas

Så lite så! =) Det är det som det här forumet är till för. Att dela med sig. =)

ellas 7 år sedan Svara här Svara i ellass gästbok

LindaMaria

Det var så lite :) Det finns ju åsikter om precis allt överallt, så man får ju gallra lite ha ha. Lycka till med micromaten nu, och gör något skoj för slantarna du sparade in på barnmatsvärmare hi hi. Kram!

LindaMaria 7 år sedan Svara här Svara i LindaMarias gästbok

LindaMaria

Usch vad besserwissrigt mitt inlägg blev! Ha ha! Var inte menat så! Ville bara få fram att jag hört det motsatta :) Kram igen!

LindaMaria 7 år sedan Svara här Svara i LindaMarias gästbok

LindaMaria

Jag är ingen microexpert heller, men vet att maten inte påverkas av hur den värms upp, utan av hur länge den värms upp. Micron är en skonsam metod att värma mat, och den kortare uppvärmningstiden gör att fler ämnen bevaras :) Jag har hört om blomexperiment med helt omvänt resultat också, och tror snarare att det kan bero på plant-individer. Lägger in några intressanta länkar i ämnet :) http://www.radron.se/Artiklar/Myter-om-mikron-/ http://medvetenskap.wordpress.com/2009/01/10/forstor-mikrovagsugnen-naringen-i-din-mat/ Micron gör ju bara att vattenmolekylerna sätts i rörelse vilket ger värme. Sen är det nog lättare att övervärma saker i micron då det går så fort. Men näringsämnen försvinner som sagt oavsett uppvärmningsmetod då det är värmen i sig som får dem att försvinna vad jag förstår. Ju längre uppvärmning desto mer näring försvinner. Kram!

LindaMaria 7 år sedan Svara här Svara i LindaMarias gästbok

Sihana1985

Ska nog kolla upp det där om salt lite haha. Hoppas det funkar med din mjölk :) lycka till

Sihana1985 8 år sedan Svara här Svara i Sihana1985s gästbok

Sihana1985

Förresten om plutten va på 4mån kan du nog blanda det med din egen mjölk väl?

Sihana1985 8 år sedan Svara här Svara i Sihana1985s gästbok

Sihana1985

Ojsan, det har jag faktiskt aldrig hört talats om men jag kommer inte att leta info om vad man bör och inte bör göra utan d som känns ok kommer jag att köra på, känns som det är just när man är sådär försiktig som det dyker upp konstigheter och tänk när dom inte vetat förr i tiden, hur gjorde dom då? haha naaee allt sånt där tror jag inte på, kanske 5% av allt som sägs stämmer och man brukar ofta veta vilka 5% procent d gäller eftersom det oftast är självklara saker som man förstår anledningen till.. tro mig det hade inte varit någon fara med en klick smör men känner du att du vill vara på den säkra sidan så hoppa över d istället :) förstår dig någonstans ändå, lycka till

Sihana1985 8 år sedan Svara här Svara i Sihana1985s gästbok

LindaMaria

Hej! De ska inte ha i sig så mycket gluten alls. Någon liten tesked eller två ett par gånger i veckan till att börja med. Sen kan man öka allteftersom. Det viktiga är bara att man helammar under tiden och inte ger så mycket att de vill ha mindre mjölk :) Linnéa är som sagt uppe i en matsked nu, och vi stannar där tills det är dags att börja med smakportioner om en månad när hon är 6 månader gammal (jösses vad tiden går!!). Vete, råg och korn innehåller gluten (så är det mjöl i en produkt så är det gluten i). Havre innehåller också gluten, men väldigt lite, och inte tillräckligt för att magen ska få "smaka på". Banangröten är den enda gröt jag lyckats hitta som verkar uppfylla kraven ha ha. När vi var på bvc fick vi ett jättebra litet häfte med kost för spädbarn utgiven av livsmedelsverket. Däri står det jättebra om allt det här ) Fråga efter den om du inte fått den än! Lycka till! Kram :))

LindaMaria 8 år sedan Svara här Svara i LindaMarias gästbok

dance_liisa

tack för kommentaren! :) ja eller hur, det finns så himla mycket mer än bara in o ut. inte behöver man leva i celibat precis :P hur gammal är er lille nu? :)

dance_liisa 8 år sedan Svara här Svara i dance_liisas gästbok

Vickan72

Tack för ditt inlägg! Det känns hoppfullt att få höra att det går att vänja dem av med andingsnappen. Har faktiskt provat ett par ggr i dag och hon suger ett par minuter i alla fall sen blir det gråt, men det blir väl bättre. Ska kolla med barnmorskan vad hon tycker också. Första barnet och man har noll koll....har dessutom inte så många vänner i närheten som jag kan diskutera sånt här med så därför uppskattar jag din feedback ännu mer, tack!

Vickan72 8 år sedan Svara här Svara i Vickan72s gästbok