86938 besök   inloggad för 6 år sedan

Babalo:s gästbok

Dalkullan

Hej hej! Förlåt att jag inte svarat tidigare, men jag har inte lärt mig denna sida helt än :) Nu har du säkert fått svar på dina frågor och det är att det inte är nån som helst fara. Dem tog ett litet prov och det visade en lite förändring men ingen kommer att göras tills 3 månader efter förlossningen. Det tar flera flera år innan cellförändringarna utvecklas till cancer. Lycka till med graviiditeten!

Dalkullan 10 år sedan Svara här Svara i Dalkullans gästbok

Naity

Tack så mycket babalo. Jo jag hoppas också det. Fast vem vet man kanske hinner föda innan ;)

Naity 10 år sedan Svara här Svara i Naitys gästbok

Naity

Jo det är sant man får ta det positiva i det. a det är mitt första barn så man får ju lätt panik . Men ska tillbaka dit nu idag och boka nytt UL till nästa vecka.

Naity 10 år sedan Svara här Svara i Naitys gästbok

880316

Tackar för svaret! Ska kolla på upp det på mvc, men nu har jag inte lika mycket näsblod som för några dagar sedan.

880316 10 år sedan Svara här Svara i 880316s gästbok

Naity

Tack babalo. Vet inte varför man blir så skärrad. Man var väll bara inte beredd på att den skulle vara så liten.

Naity 10 år sedan Svara här Svara i Naitys gästbok

poureki

Ja det här med vaccinet är svårt.. har ju läst här på Blimamma om allas oro och så och har tyckt det vart så skönt att vi inte haft det här.. men jag hade fel.  Nu får jag väl bara försöka hålla mig borta från det.. Svårt när svågerns barn som bor i samma hus har det i sin klass. Hur rädd ska man va?

Ja underbart med Sverigebesök  syrrans pojk känns nästan som ens eget barn och det är såå svårt att inte träffas oftare. Och min syster är min allra bästa vän .. Haha, ja kanske inte bikiniväder även om de finns dem (turister) som badar men det är kul att se alla turister i t-shirt och shorts och så går man själv i stickat och fårskinnsstövlar!! Tro det eller ej men när sommaren tar slut här så längtar jag efter att få sätta på mig raggsockar och stickade tröjor!!

Så kan jag känna ibland när jag ska ha mens, att jag är ledsen och livet är pest men kan ändå inte säga varför jag känner så.. ena dagen är man världens lyckligaste människa och sen nån dag efter känns allt piss. Konstigt det här med hormoner och hur de påverkar en, speciellt känslomässigt.. Men det måste ändå kännas liite betryggande att veta att det är pga av hormoner, så vet man iallafall att man inte håller på att bli galen.. Ja det är så skönt att kunna skriva av sig här, tack själv för att du är en god vän .

Hur har det gått med huset??

Kram

poureki 10 år sedan Svara här Svara i pourekis gästbok

poureki

Jag har tagit det vanliga influensa-vaccinet och det sägs att det skyddar ganska bra även mot svinis.. hoppas det. Har ju läst så mycket om det här på Blimamma men här på Cypern har det inte varit mycket snack.. tills nu. Jag avvaktar iallafall. Har hört att det är värst om man får det i tredje trimestern.

Annars mår jag bra, har tagit upp julgranen och tänkte klä den idag. Så svårt att få julstämning här när solen skiner och det är 25 grader, så granen brukar hjälpa - vet att det är lite tidigt, haha. Tråkigt att inte få vara i Sverige i jul, saknar verkligen min familj.. tur att syrran med man och barn kommer på besök i dec. Får bli svensk jul i Sverige med bebben nästa år.

Ha det gott, tänker på dig.. har förstått att du inte mår så bra men vet inte vad jag kan säga för att få dig att må bättre.. KRAM

poureki 10 år sedan Svara här Svara i pourekis gästbok

fridan

Men usch vad äckligt, då kan jag tänka mig att det var svårt att dricka det :(
Hellre att jag har lite svårt att dricka citrondricka nu än att dricka det där naturellt.
Ja det är tur att det läks så fort. När jag varit hos BM och tagit blodprov kan jag ha ett litet sår kvar i flera veckor, och det hade inte varit så kul att gå omkring med såriga fingrar hela tiden , haha.
Då får vi bara hoppas på att allt ser bra ut så att du slipper hålla på och krångla med mat och nålar hela tiden. Hur långt har du kvar tills bebisen är beräknad?

fridan 10 år sedan Svara här Svara i fridans gästbok

bell80

Hej! jag pratar inte med någon psykolog än men min barnmorska tyckte att jag borde göra det,har väl dragit ut på det till max för  att jag trodde att det bara va en fas i början som skulle vända men jag får nog börja inse att det är dags att ta kontakt med en inom snarast,ang min sambo så har jag väl försökt att prata med han om hur jag känner osv men det är väl inte hans starkaste sida att prata känslor fast han försöker men jag ser på han att han försöker och att empatin ändå finns där och det får  jag nog nöja mig med i hans fall tyvärr,vissa killar har ju ganska svårt med den biten och det är väl ngt man får jobba på...men jag har världens underbaraste mamma som vart och är ett enormt stöd för mig genom graviditeten så det är jag otroligt tacksam för måste säga att hur skönt det känns att skriva med ngn som känner samma som än själv det får mig i alla fall att känna att det inte kanske är så ovanligt som man tror att alla inte är super lyckliga under graviditeten men väljer precis som än själv att ha det fasaden utåt sett för det förväntas av omgivningen på ngt sätt.. många kramar

bell80 10 år sedan Svara här Svara i bell80s gästbok

poureki

Usch jobbigt att bli sjuk.. jag gör allt för att hålla mig frisk men jag tror att ska man bli sjuk så blir man det ändå... Nu har svininfluensa vaccinet kommit till Cypern och de började vaccinera igår. Ringde min doktor för att höra om jag ska ta det men han sa att vi skulle avvakta..regeringen har tydligen inga direkta direktiv och låter varje doktor själv bestämma medans de som gör vaccinet inte tar ansvar för bieffekter.. Vad heter vaccinet ni fått i Sverige?

Annars mår jag bra, känns mer säkert nu sedan vi passerat 10 veckors UL. Allt såg bra ut .

Hoppas du kryar på dig. Kram

poureki 10 år sedan Svara här Svara i pourekis gästbok

pippis

Inga problem! Jag satt själv i flera timmar och kom aldrig fram, men dom sa att det var något konstigt med deras telefonlinje ibland. Hoppas det löser sig! Mamma mia är ett bra val. Dom är hur trevliga som helst :)

pippis 10 år sedan Svara här Svara i pippiss gästbok

lillabebis_87

Heej!

Ja men visst det är jätte roligt att ha någon som förstår en helt & hållet vad gäller graviditeten :)
jo, dom säger ju så.
Tror nog att det stämde!
Får se det så, två nya bebbar i släkten, första bebisarna i hela släkten av oss barn/kusiner osv. jätte roligt.

kramar

lillabebis_87 10 år sedan Svara här Svara i lillabebis_87s gästbok

poureki

Hej vännen! Hur har du det? Det va ett tag sen

poureki 10 år sedan Svara här Svara i pourekis gästbok

fridan

Haha, ja det var riktigt äckligt att dricka det där. Min BM sa att jag hade fem minuter på mig att få i mig det, men jag blundade och tänkte på nåt annat sen var det bara att klunka :P Det gick riktigt bra för mig, fast smaken satt ju i rätt länge efter. Fick du citron i? Jag har jättesvårt att dricka citrondricka nu, då får jag verkligen kväljningar. =/

Vet du hur lång tid det skulle ta innan du får resultatet?
Nej det är inte så farligt, den maskinen man får hem hugger inte alls lika djupt som den BM använder, så det läker ihop på nån minut bara, och sen kan man knappt se vart man stuckit.
 

fridan 10 år sedan Svara här Svara i fridans gästbok

fridan

BM måste veta innan du kommer dit om du ska medverka eller inte, sa min BM iallafall. För om du ska vara med så får inte hon ta blodprov på dig eftersom att hon inte får se några resultat. Så då får nån annan fixa det. Alltså en massa krångel redan där =/

De första två veckorna fick jag ta stick i fingret och kolla sockervärdet fyra gånger om dagen, varje dag. Men sen sa hon att mina resultat såg så bra ut så nu gör jag det var annan dag. Jag har fått allt som behövs, som nålar, teststickor, mätare, sån man sticker med och får fixa allt själv.

Jag hoppas att du inte har diabetes, för din egen skull :) Ta med nåt att läsa, eller nåt att lyssna på, för det är två långa tråkiga timmar :P

fridan 10 år sedan Svara här Svara i fridans gästbok

poureki

Nej hösten hemma i Sverige är väl inte den roligaste... men det är ju bra att du ska få gå på samtal, det måste kännas skönt.

Ja lite nervös inför morgondagen.. men det känns ganska bra ändå!Peppar hjärnan med positiva tankar! haha. Kram

poureki 10 år sedan Svara här Svara i pourekis gästbok

fridan

Hej! Ja alltså som jag förstod det så tar BM blodprov som vanligt varje gång du är där, men istället för att se vad du har så skickar hon in blodet till "TIP-labbet" (eller vad de nu har) och varken du eller din BM kommer få reda på dina resultat förän efter att din bebis är född.
De från TIP hör av sig och berättar om du har diabetes eller inte så att du ska få behandling om du har det.
Jag tyckte att det verkade så krångligt så jag struntade i det. Nu har jag egen blodsockermätare så jag kan se direkt om jag har högt elelr lågt blodsocker. Vet dock inte om man får nån sån om man är med i testet..

Hoppas allt går bra för dig hur som helst :)

fridan 10 år sedan Svara här Svara i fridans gästbok

Spexis

Hej.. Jodå allt e bra, lider av mina foglossningar bara men får akupunktur mot det och hoppas att det ska hjälpa :-) Hur går det själv?? Ha det bra :-)

Spexis 10 år sedan Svara här Svara i Spexiss gästbok

poureki

Hej! Ja jag mår bara bra, illamåendet är nästan helt borta och man känner sig knappt gravid längre, fast magen och brösten är ju där och försäkrar en att det är jag ju faktiskt! Nej risken att man kommer på UL och det är nåt fel är ju väääldigt liten nu när man gått såhär långt, men sen har jag ju varit i samma situation där man kommer dit sprudlande glad och förväntansfull och så hade hjärtat slutat slå. Usch vill tänka positivt men det är SÅ SVÅRT! Du har ju nu passerat 12-veckors gränsen så du ska känna dig lugn. Tror att klarar man sig så långt utan blödningar el sånt så ÄR ALLT BRA

Ja jag har suttit och klippt och klistrat idag. Tog foto på gravtesten och klistrade in och blodprovsresultatet från labbet. Blir väl som en dagbok/scrapbok! Sen kan man ju fortsätta under första året. Man kan ju köpa såna Första Året album men där får man oftast inte plats med sååå jättemycket att skriva och klistra in, så då kan man ha denna lilla bok som tillägg, hihi.

Fick ni kontraktet påskrivet nu? Är det ett litet hus ni ska flytta till?  Tänk om man kunde få göra om allt i huset från början haha!

Kramiz

poureki 10 år sedan Svara här Svara i pourekis gästbok

poureki

Hej Anna! Jättejättefina bilder, WOW! Blir riktigt avis att man själv inte alls är kreativ på nåt sätt. Haha. Tänk vilka fina bebisbilder du kommer att ha i ditt album!! J

ag mår bara bra, tre dagar till VUL och spänningen/oron har börjat.. Har börjat skriva en graviditetsdagbok där jag tänkte klistra in alla UL bilder och dyl, har ju blivit en del, och lite foton på hur min mage växer och så. Skulle vara kul om mamma hade skrivit en sån, så man kunde jämföra lite och så, hihi. Försöker komma på saker att ockupera min hjärna!!

Allt bra med dig? Kram

poureki 10 år sedan Svara här Svara i pourekis gästbok