Jibe
3 Jibe

Föreliggande moderkaka?

Hej! Jag har en fråga till er som har, eller har haft föreliggande moderkaka. Jag har två barn sedan tidigare. Under min senaste graviditet hade jag alltså en total placenta previa och fick ligga inne på förlossningen många svängar från vecka 28. Det slutade sedan med snitt efter en rejäl blödning i vecka 36! De här var en extremt stressig graviditet och jag har inte velat ha fler barn efter detta. Men nu börjar tankarna på ett till barn komma och jag skulle gärna vilja veta om nästa graviditet riskerar att bli lika!? Är det någon som vet om man löper högre risk att få ännu en placenta previa om man tidigare haft en sån? Jag är frisk i övrigt, 30 år och födde min första på naturligt vis efter en helt problemfri graviditet. Tacksam för svar!
Jibe
3 Jibe
5 år sedan ´

Provar igen

Det var ett tag sedan jag skrev detta och har fortfarande inte "vågat" försöka bli gravid. Är det någon som har erfarenhet av en total placenta previa? Tycker informationen varit oklar när det gäller kommande graviditet för oss som haft föreliggande.. .
5 år sedan ´

Sv: Föreliggande moderkaka?

Var moderkakan fäster sker spontant. Att du haft placera previa tidigare ökar i sig inte risken för att det ska hända igen. Däremot ökar ett tidigare snitt risken. Jag födde min första med snitt (ett T-shirt dock). Med andra barnet fick jag placenta previa OCH placenta accreta. Maximal otur. Tredje barnets moderkaka satt perfekt högt upp mot fundus i den bakre väggen. Så det går inte att svara på hur det kommer bli, bara art det är en betydligt högre chans att moderkakan sätter sig bra, än att det skulle bli previa igen.
Jibe
3 Jibe
5 år sedan ´

Sv: Föreliggande moderkaka?

Tack för svar! De känns skönt att höra att du fick en "normal" graviditet tredje gången! Vilken enorm otur du hade med tvåan . Bara av ren nyfikenhet, vilken vecka födde du i när du hade previa ? Och hur var graviditeten i övrigt?
Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne