Decembermamma?!

Hej på er!

Jag inviger väl! 24 going on 25, bor i södra Sverige, väntar första barnet (oplanerat), kom som en chock för oss för några dagar sedan.

Har en sambo som har väldigt svårt för förändringar, speciellt detta som är så stort då han tvivlat om barn tidigare med. Jag får panik av hans tvivlande och mår helt enkelt piss av rädsla för att han ska välja att lämna mig, jag klarar mig ifs ändå men jag trodde aldrig jag skulle hamna i en sådan här situation. Hade jag inte varit emot det så hade han valt abort, utan tvekan, trots att vi har ett stabilt, kärleksfullt förhållande på 4 år, bott tillsammans i 2 och vi båda har fasta svensson-jobb.

Jag är 99 % säker på att detta är en chock och att allt löser sig med tiden, han måste bara vänja sig vid tanken att våra liv ändras. Han är aboslut ingen dålig människa som gör dåliga beslut och är taskig, han är världens goaste som bara har grymt stora problem med stora förändringar som kräver stora ansvar.

Det är såklart väldigt tidigt, är i v 6, går på v 7 på lördag. Allt kan hända.

Jag bara vet att vi kommer bli en superfamilj och han en underbar pappa, jag vill bara att vi båda ska kunna känna glädjen i detta mirakel, som uppenbarligen kunde hända, trots skydd...

Jag har absolut också haft en hel del break-downs dessa dagarna, livrädd är jag. Livärdd för graviditeten, vad den gör med min kropp, hur mycket våra liv ändras (jag skulle nyss få ett nytt jobb som grupptränare, nu vet jag inte hur det blir med det), rädd för ansvaret i många år framöver, precis som han är, men jag har nog lättare för att acceptera. Bara tanken på att vi fått en liten ärta utan att försöka medan många andra har problem, kan ju bara räknas som en gåva.

En gåva jag vill ta vara på, varesig jag blir ensam eller om han stannar.

Vem är ni?

5 år sedan ´

Sv: Decembermamma?!

Här är en till decembermamma :) jag har bf 14 december. Så är i vecka 5+1 idag :)

http://februarimammaa.blogg.se/?tmp=03230905

5 år sedan ´

december mamma :)

Hej!. Wow vad rörande melody91 :). Som du beskriver det så är de en chock som kommer lägga sig :). Lite om mig, jag är 27 år och väntar mitt fjärde barn, har 3 pojkar sen innan ;). Jag o min sambo har varit tillsammans i 7år även vi med upp och ner gångar de flesta män får sig en chock ;). Är gravid i vecka 7 idag 6+0 planerad graviditet som tog sig på första försöket :), va inne på vul idag och såg det lilla hjärtat slå :).
Tess14
2 Tess14
5 år sedan ´

Hej!

Ja vi får stötta och peppa dig melody91! Ett barn är ju så fantastiskt och gör så mycket bra med en själv och sin partner om man har någon. Jag har också BF i december, går in i vecka sju imorgon. Vi har en liten tjej som precis blev ett år nu i April så vi är lite chockade över att det tog sig på första försöket nu när vi planerade för syskon. Hade köpt ett gäng äl-tester men hann bara testa en gång.  Jag är 33 och började jobba heltid igen i februari så känns ju knepigt att börja planera för ledigt igen! Ha en bra kväll alla!

 

5 år sedan ´

Sv: Decembermamma?!

 

Vad roligt med så många svar! Ja, de senaste dagarna har känts bättre, mer normalt mellan mig och sambon. Försöker prata lite löst och hänvisa till och skoja om "ärtan" :) haha. Han är såklart inte helt 100 men nu känns det åtminstone som om det kommer ordna sig.

Jag skulle dock vilja ha ett tidigt ultraljud så vi båda faktiskt kan förstå vad som händer. Det känns fortfarande som "på skoj" för man inte har mage eller något annat konkret. Känner mig dock så dum att be om det när Bvc har så himla lång väntetid och jag inte haft blödningar eller liknande... Hur gör ni? Väntar ni bara, några tips? Jag tror både jag och framförallt sambon hade behövt få bekräftat att detta är på riktigt... Det enda jag märker är att jag är så satans trött hela tiden, träningen börjar bli tyngre, men jag kommer väl tillbaka :) tanken är ju att jag ska springa toughest i maj, hoppas kroppen tillåter mig att göra det, det är verkligen en sak jag vill ha gjort i livet!

 

 

 

 

5 år sedan ´

Sv: Decembermamma?!

Välkommen emelieviola :). Melody91 vad skönt att det har lugnat sig :), Jag va inne och gjorde vul i vecka 6+0 pga oro, tror du också kan få göra ett om du ber om det? :).
5 år sedan ´

Sv: Decembermamma?!

Hoppas verkligen att allt lägger sig för er melody91!

En till decembermamma här, om allt går som vi vill. Är ännu bara i v. 4+4 med BF 22/12. Planerat men en sån otrolig chock för mig när plusset kom. Har så oändligt många år bakom mig av försök. För 1 1/2 år sedan blev jag gravid med min dåvarande make men det slutade i MA i v. 9 Är självklart orolig för det nu med men ska försöka få göra ett VUL så jag kan andas ut lite. 

22/12-16 föddes en alldeles underbar liten flicka <3</p>

5 år sedan ´

Sv: Decembermamma?!

En oplanerad decembermamma som inte riktigt tror på att det är sant, trots plussat och pratat med BM om att stickorna är säkra och överensstämmande med sanningen. Enl sista mens ska jag vara i v.7+3 men då det blivit graviditet trots p-pilleranvändning ska jag göra ultraljud på tisdag för att fastställa graviditetslängden. Efter det KANSKE jag vågar tro på det...

Har dock en väldigt neg sambo som tydligen inte vill ha fler barn än de två han har från tidigare förhållande och jag har lovat mig själv efter cellförändringar, kronisk uvi under 5 år, svårigheter att bli gravid i släkten (mamma & syster) att aldrig göra abort om jag väl blir gravid. Så vi har ett dilemma för tillfället.

(de stora barnen önskar dock ett syskon så det kommer bli tungt att gå ut med informationen)

Oavsett kommer det bli hur bra som helst i slutändan! Men nu avvaktar jag till tisdag för UL...<3

5 år sedan ´

Sv: Decembermamma?!

Har bf den 22/12 enligt appen :) 5+0 idag och ett spännande vul på måndag :) vågar inte hoppas ännu eftersom jag gått igenom det värsta som kan hända 2011 miste jag mln son i v 22 . Efter det två fina flickor födda 12 och 14 21 feb båda två första 21.04 andra 21.09 så väldigt tajmat haha :) lycka ull alla dec mammor :) 

Tove81
5 Tove81
5 år sedan ´

December mamma

Är i vecka 7+0 har även en son på 2.5 år. Känns overkligt och fantastiskt samtidigt. Tänk att vår lilla prins ska bli storebror :)
5 år sedan ´

Här har ni en till!

 

Hej på er alla!

Är som er alla, en blivande 26 årig decembermamma om det går som det ska! Är i vecka 8 + 1. Oplanerat men välkommet! Det kom som en chock för mig och min sambo först och så var det lite ofattbart och overkligt men vi är glada! Det är vårt första. :)

Det finns ju vissa dagar då det känns inte verkligt, jag har och till med funderat på att testa mig igen och sen resten av dagar är det uppenbart att jag är gravid, på grund av dessa gravidsymptom ... Trötthet och illamående så jag börjar bli galen!

 

 

 

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne