Någon som testat UL-monitor?

Har en clearblue ultraljudsmonitor. Testade lite idag men fick nog inte riktigt in bebisens hjärtslag så jag hörde inget. Är i v.12 så det kanske är lite tidigt. Står ju att man ska använda dom från v.16 egentligen.

Är det någon som testat någon ultraljudsmonitor och hört hjärtslagen i v.12-14 typ?

7 år sedan ´

Sv: Någon som testat UL-monitor?

V12 är för tidigt. Skulle man lyckas höra något så är det ren tur och tillfällighet. Sen ska man inte hålla på och stressa bebisen med ul och doppler i onödan. Bara i medicinskt syfte. Man Har för lite erfarenhet för att kunna säga att det är säkert och man vet att bebisen märker av det och försöker röra sig bort från det. Så jag skulle avråda användning. De ul och doppler man göra via Mvc är fullt tillräckligt.
7 år sedan ´

Sv: Någon som testat UL-monitor?

FrV12 är för tidigt. Skulle man lyckas höra något så är det ren tur och tillfällighet. Sen ska man inte hålla på och stressa bebisen med ul och doppler i onödan. Bara i medicinskt syfte. Man Har för lite erfarenhet för att kunna säga att det är säkert och man vet att bebisen märker av det och försöker röra sig bort från det. Så jag skulle avråda användning. De ul och doppler man göra via Mvc är fullt tillräckligt.
förstår vad du menar och har absolut inte tänkt köra med den dagligen. då jag vart med om ett tidigare missfall är jag orolig. men som sagt. inget jag kommer använda dagligen. bara testade. hört några som sagt att dom kunnat höra hjärtat redan i v.10
7 år sedan ´

Sv: Någon som testat UL-monitor?

Jag hörde hjärtslag fort i v 12.. Men hos barnmorskan på Mvc. Så visst går det! 

7 år sedan ´

Sv: Någon som testat UL-monitor?

Det går men handlar mycket om tur :) Och det är svårt att hitta så många håller på alldeles för länge. Många bm på Mvc vill inte ens försöka leta före vecka 16-18 då det bara skapar problem om man inte hittar. Man ska också veta vad man letar efter så det inte är sin egen puls man hör och inte pulsen från navelsträngen :)
7 år sedan ´

Sv: Någon som testat UL-monitor?

var på vul i v.7 och fick se hjärtat slå, är nog enklare för dom som kan att hitta än för hemmabruk:)

7 år sedan ´

Sv: Någon som testat UL-monitor?

Ja i vecka 7 ser man hjärtat slår med vul. Men man kan inte höra det med en doppler. Två olika saker :)
7 år sedan ´

Sv: Någon som testat UL-monitor?

Ja det krävs ett ganska tränat öra för att hitta rätt! Jag hade ren tur att min bm ens ville försöka hitta rätt. Försök ha is i magen några få veckor till :)

7 år sedan ´

Sv: Någon som testat UL-monitor?

Sa inte att det var samma sak ;) sa att jag hade vart och sett hjätat! Dom kan ju grejen lite mer! Dom hade säkert kunnat finna hjärtat slåndes nu också med ul!

7 år sedan ´

Sv: Någon som testat UL-monitor?

Jag förstår dig väldigt väl! Köpte doppler när jag blev gravid igen efter två missfall. Då hottade jag hjärtljuden i v.13, nu är jag gravid igen och hittade i v.10+1! Jag tycker den är fantastisk att ha och lugna nerverna med. Med använder den ca en gång i veckan! Men för att va säker så väbta till v.14 iaf. Men börja med att lyssna på ditt eget hjärta först, då vet du vilket ljud du letar efter, bara att bebisens ska slå dubbelt så fort! Men stressa inte upp dig om du inte hittar så tidigt! Allt är säkert perfekt i lilla magehuset! Lycka till

22/4-15 föddes den finaste pojkbebisen! 14 månader av hopp glädje och uppgivenhet plus 2 tidiga missfall så var det äntligen vår tur!
7 år sedan ´

Sv: Någon som testat UL-monitor?

Ja med ul med bild är det inga problem att SE hjärtat slå :). Med ul-doppler (som du har) är det svårt även för den mest erfarna barnmorskan att HÖRA så tidigt. Det var så jag menade. Vi brukar inte lyssna så tidigt pga den oro det skapar om man inte hittar. Men vissa bm frångår det, lite beroende på vilken mamma man har framför sig :) Men det handlar om tur :) Men jag skulle ändå rekommendera att inte använda doppler hemma. Här är info från strålsäkerhetsmyndigheten: https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/start/Vard/Ultraljud/
Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne