2 månader kvar!

Oj vad tiden går fort. I dag beslutade jag mig för att sluta jobba till Kristi Flygare känns så skönt. 1 månad kvar att jobba 1 månad att skämma bort storebror med egentid iiiiiiiiiiiiiiii jag känner mig så lycklig.

Bebis har lagt sig på tvären och spretar med armar och ben ibland så att det gör lite ont i magen.

Jag har nu fått problem att sova vaknar oftast kl.03 helt klarvaken, känns galet då jag är trött mest hela tiden (utom på natten).

Känns så lyxigt att få en bebis till sommaren.

Hur mår ni nu? 

8 år sedan ´

Sv: 2 månader kvar!

Ja nu börjar det bli lite realistiskt att räkna ner! Efter denna veckan så ska jag jobba sex veckor till, sen är det drygt tre veckor till BF men nu är det klart att det blir planerat snitt, så troligen mellan en och två veckor in i juni blir det dags.

Det är klart med vikarie också nu, som börjar några dagar in i maj och det känns också så skönt, att veta att det finns någon att göra en ordentlig överlämning till.

I övrigt fortsätter jag med mina krämpor - illamåendet har tagit ny fart, och eftersom det är så trångt i magen nu är det på gränsen att jag kräks mest hela tiden. Och foglossningarna känns mer och mer. Började på sjukgymnastig-vattengympa i måndags, och är så stel och öm i hela kroppen efter det men det är säkert bra ändå, jag är glad att jag får gå på det och försöka röra på mig det lilla som går.

Och det där med att vakna på nätterna känner jag igen :) Plus att det här med att vända sig i sängen är ett femminutersprojekt som gör att jag vaknar varje gång, haha!

Jag överväger att ha storebror på förskola några timmar även efter att jag gått hem, så ont som jag har nu gör att det känns orimligt att klara heldagar, och han är så frustrerad över att hela tiden få höra "jag kan inte, jag orkar inte, du får försöka mer själv". Samtidigt vill jag ju ha tid med honom, det gör ont i hjärtat att inte vara säker på att jag orkar.. får se hur det känns när det närmar sig tror jag!
 

8 år sedan ´

Sv: 2 månader kvar!

Ja nu närmar det sig med stormsteg, och stressen börjar smyga sig på lite smått. Har inte fixat eller förberett någonting för lillebrors ankomst.. Vi har ju mycket kvar sen dottern, men det blir en tur till Ullared i slutet av månaden för att handla in lite nytt. Men jag har ingen ork kvar när jag kommer hem från jobb, den lilla energi jag har lägger jag på dottern innan det är dags att lägga henne, sen däckar jag själv i soffan. Det är lite väl hårt att jobba heltid när man är höggravid och samtidigt ha en liten att ta hand om när man kommer hem. Men, bara 3 veckor kvar innan jag går på mammaledighet!! Funderar också på att ha dottern på dagis 1-2 dagar i veckan några timmar så hon får leka av sig lite, för det är omöjligt för mig att stimulera henne som det är nu. Men självklart ska vi ta till vara på dessa veckor innan bebis kommer också :-) 

Idag var jag på ett andra ultraljud pga att moderkakan låg väldigt långt ner på RUL, men den hade flyttat sig uppåt så jag får föda vanligt denna gången också, är så glad!! Jag är livrädd för kejsarsnitt av nån anledning så har varit lite orolig för vad ultraljudet skulle visa idag. Dock hade bebis redan sjunkit väldigt långt ner så vi får se om han kanske väljer att komma tidigare. Hade vatt skönt att slippa gå över tiden denna gången i allafall :-)

Någon speciell anledning till att du ska förlösas med kejsarsnitt jonssonskan? 

Agnes -2013 och Oliver -2015, det bästa som hänt oss <3
8 år sedan ´

Sv: 2 månader kvar!

Vad skönt att höra att det är fler som inte har ork över RebeccaM! Och vad skönt att moderkakan hade flyttat sig!

Jag hade en väldigt lång och tuff förlossning förra gången, som trots sugklocka och allt annat som gick att pröva slutade med akut snitt, och jag mådde otroligt dåligt efteråt, både fysiskt och mentalt, jag fick en förlossningsdepression som jag tror till stor del berodde på förlossningen. Fortfarande får jag en enorm ångest av att tänka ens det minsta på den, och kan inte se hur jag skulle kunna känna mig redo att gå igenom en "vanlig" förlossning. Så jag har önskat att få ett planerat snitt, och har gått igenom hela processen med auroramottagning och ett antal möten hit och dit, men jag har inte ändrat mig, och har som tur är blivit väldigt väl bemött och nu till slut blev det bestämt att det blir ett snitt.

JennyM
2 JennyM
8 år sedan ´

Sv: 2 månader kvar!

Jag har en bebis som är väldigt aktiv och igår låg jag och tittade på magen i en kvart, det ska bli väldigt spännande att möta personen som finns därinne.

Jag har min timanställning och kan styra över mina tider och jag får full förståelse från företaget där jag jobbar. Jag kommer antagligen inte jobba efter 15 maj. De senaste dagarna har jag känt mig lite piggareoch jag tror att järnvärdet börjar att bli bättre. Jag har även försökt att gå kortare promenader i lugnt tempo, typ kommer det en 90-åring med rullator blir jag omsprungen :)

Jag har haft en del halsbränna men köpte Gaviscon om det skulle bli värre. 

Jag har också fått planerat snitt, förra gången blev det akutsnitt pga mitt blodtryck och för att det ska bli så smidigt som möjligt blir det planerat snitt den här gången. 

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne